Forum Logo




Elon Musk, Microsoft’u dava etmekle tehdit etti


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 13:57   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Elon Musk, Microsoft’u dava etmekle tehdit etti




Elon Musk, Microsoft’u dava etmekle tehdit etti
Www.TrendForum.Net

Microsoft, bir süre önce Twitter’da artık reklam vermeyi bırakacağını duyurmuştu. Twitter CEO’su Elon Musk ise bu duyurudan hemen sonra Microsoft'u dava etmekle tehdit etti.

25 Nisan'dan itibaren Microsoft'un sosyal medya yönetim aracını kullanan reklamverenler artık Twitter'a kontrol panellerinden erişemeyecekler. Microsoft’un yaptığı açıklamadan anlaşılıyor ki reklam platformundan Twitter’ı kaldırma nedeni sosyal medyanın API’sinde ve ücretlerinde değişiklik yapması.

Musk'tan Microsoft'a tehdit

Elon Musk ise bu durumdan rahatsız gibi görünüyor. Musk, paylaşmış olduğu bir tweet’te “Twitter verilerini kullanarak yasadışı eğitim verdiler. Dava zamanı.” ifadelerini kullandı. Musk'ın tehdidi belirsiz olmakla birlikte, OpenAI'nin ChatGPT gibi ürünlerin arkasındaki büyük dil modelini eğitmek için Twitter verilerini kullanması üzerine olduğu anlaşılıyor. Kağıt üstünde OpenAI, Microsoft’un olmasa da firma, 2019’dan bu yana şirkete yatırım yapıyor ve birkaç ay önce yatırımın boyutunu ciddi oranda arttırdılar. Bing, Edge ve Microsoft 365 hizmetlerine OpenAI’ın araçlarını ekleyen Microsoft, görünüşe göre ipleri elinde tutuyor.







Musk'ın bu noktada Microsoft'u gerçekten dava edip etmeyeceği belli değil, zira geçmişte @ElonJet Twitter hesabının yaratıcısı da dahil olmak üzere hiç gerçekleşmeyen yasal işlemlerle başkalarını tehdit ettiğini görmüştük. Microsoft'un reklam platformunun destek sayfasının üst kısmında yer alan bir mesajda şirket, 25 Nisan 2023'ten itibaren "Twitter'ı artık desteklemeyeceğini" söylüyor; bu da şirketlerin artık tweetlerini veya etkileşimlerini yönetmek için Microsoft'un platformunu kullanamayacağı anlamına geliyor. Twitter'ın yeni fiyatlandırma düzenlemesine göre, Microsoft gibi büyük şirketler Twitter'ın API'sine erişmek için ayda 42.000 dolara kadar ödeme yapmak zorunda kalabilir. Yeni fiyatlandırma sistemi, Tweetbot üreticisi Tapbots gibi bazı küçük geliştiricilerin platformu terk etmesine de neden oldu.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dava, elon, etmekle, etti, microsoft’u, musk, tehdit


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elon Musk’tan şok iddia: ABD, Twitter’da tam erişime sahip! DeepSilence Twitter 0 17 Nisan 2023 20:32
Elon Musk, Twitter’ı bir şartla satacağını söyledi DeepSilence Twitter 13 13 Nisan 2023 20:36
Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 2 05 Nisan 2023 04:32
Elon Musk, yatağının başucundaki silahlarıyla göz boyadı! DeepSilence Twitter 0 29 Kasım 2022 09:26
Elon Musk'ın twitter haberleri Razor Trend Sözlük 1 16 Kasım 2022 22:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net