Forum Logo




Threads Arama Sonuçları Neden Kronolojik Değil ?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Aralık 2023, 18:14   #1
Çevrimdışı
Threads Arama Sonuçları Neden Kronolojik Değil ?




Threads Arama Sonuçları Neden Kronolojik Değil ?
Www.TrendForum.Net



Threads yakın zamanda gelişmiş anahtar kelime arama işlevini dünya çapındaki kullanıcılara sundu. Öte yandan, Threads arama sonuçlarının kronolojik olmaması kullanıcıları pek de memnun etmiyor.

Bir kullanıcı, Instagram’da haftalık bana bir şey sor sırasında Instagram Başkanı Adam Mosseri‘ye “Threads’teki arama sonuçları kronolojik olarak görünebilir mi?” diye sordu. Mosseri ise yanıtında arama sonuçlarının kronolojik sırayla olmasının kötü aktörlerin platformu kötüye kullanmasını ve spam içerik bombardımanına tutmasını kolaylaştırabileceği konusunda uyardı.

Mosseri şöyle diyor: “Bu kötü niyetli kişiler, spam gönderenler ya da diğer kişiler için bir istismar fırsatıdır. Yani, dünyada bir şey olursa, doğru kelimeyi spam bağlantılarıyla ya da başka bir şeyle ekleyerek bu arama sonucu sayfasına saldırabilirler.

Dolayısıyla ya bu riski göze almalıyız ya da tamamen kronolojik olarak sıralamalıyız ya da sonuçları kronolojik olarak göstermeli ancak her bir gönderiyi dahil etmemeliyiz ki bu da sansür suçlamalarına yol açabilir. Yani, insanların anlatmak istediği kadar basit değil, ancak kesinlikle tüm seçenekleri araştırıyoruz.”

Karşılaştırma olarak, Threads’in rakip platformu X birden fazla sekme sunarak arama sonuçlarını kronolojik olarak görmenize olanak tanıyor. Belirli bir anahtar kelimeye ilişkin sonuçlara göz atarken sonuçları kronolojik sırayla görüntülemek için “En Son” sekmesine gitmeniz yeterli.

Diğer taraftan Meta sonunda kullanıcılara Instagram’larını silmeden Threads profillerini silme seçeneğini sunmuş durumda.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arama, değil, kronolojik, neden, sonuçları, threads


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Öğrenciler beklemede! 2023 2024 GSB KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Beatrice Eğitim Haberleri 0 26 Ekim 2023 18:19
Google arama sonuçları baştan aşağı değişiyor: Daha kişisel ve görsel odaklı DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 08 Mayıs 2023 01:09
Cips Paketlerinin Neden Yarısı Havadır? Aslında Bu Bir Hile Değil! Beatrice Bunları biliyor musunuz? 0 09 Aralık 2022 15:14
Dünya'nın Bir Değil de İki Güneş'i Olsa Sonuçları Ne Olurdu? DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 29 Kasım 2022 13:03
ÖGG sonuçları 2022 sorgulama ekranı EGM: Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı! Beatrice Eğitim Haberleri 1 17 Eylül 2022 10:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net