Forum Logo




Laptop Aratmayan Tablet: Huawei MatePad Pro 13.2


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Ocak 2024, 21:09   #1
Çevrimdışı
Laptop Aratmayan Tablet: Huawei MatePad Pro 13.2




Laptop Aratmayan Tablet: Huawei MatePad Pro 13.2
Www.TrendForum.Net



HUAWEI MatePad Pro 13.2 – Güçlü Yanları

Huawei MatePad Pro 13.2 versiyonu çıktı. Güzel renkleriyle ve büyük boyutuyla dikkat çeken bir ekrana sahip olan bu tableti Kalem ve Klavye ile birlikte kullanırsanız size sundukları adeta laptopları aratmayacak cinsten.



Huawei MatePad Pro 13.2 tabletin fiyat bilgisi için [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

HUAWEI MatePad Pro 13.2 Özellikleri

Kendi tasarladığı donanım ve yazılımlarıyla yoluna devam eden HUAWEI, HiSilicon alt markasıyla tasarladığı Kirin 9000S ve 9000W çipsetiyle önceki nesillere göre bir miktar iyileştirme yapmıştı. Kirin 9000S çipseti şirketin Mate 60 serisinde ve Mate X5 katlanabilir telefonunda da karşımıza çıktı.

Toplam 8 işlemci çekirdeği bulunan çipsette TaiShan V120 adı verilen 4 çekirdek bulunuyor. Bunlardan biri 2.62 GHz hızında çalışırken kalan üç tanesi 2.15 GHz hızına ayarlanmış. Bu çekirdeklerin haricindeki verimlilik odaklı çekirdekler ise ARM Cortex-A510 olarak tercih edilmiş ve 1.53 GHz çalışma frekansları mevcut.

Üst düzey bir tabletten çoklu görevler için üst düzey performans beklenir. HUAWEI de bu amaçla cihazda 12 GB RAM’i standart olarak sunuyor. Depolama kapasitesi ise tercihe bağlı olarak 256 ya da 512 GB olarak seçilebiliyor.



Esnek OLED Panelli X-True Ekran

Verimli çalışmak için 13.2 inç boyutunda bir ekranla donatılan HUAWEI MatePad Pro 13.2, esnek OLED ekranlı ilk tablet olarak sınıflandırılıyor. Tabletin ekranı 2880×1920 çözünürlükle birlikte 144 Hz bir yenileme hızına sahip. ∆E (Delta E) < 1 renk hassasiyeti ile birlikte 1.000.000:1 kontrast oranıyla bu ekran 1.07 milyar renk üretebiliyor.

HUAWEI MatePad Pro 13.2, şirketin Akıllı Ofis Ailesi’ndeki 3:2 oranını devralarak daha tutarlı bir çoklu ekran deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu sayede cihazın çoklu ekran deneyimi ve çoklu pencere deneyimi üst düzeye çıkarılmış.

Keskin ve hızlı bir ekran sunan tablette elbette göz sağlığınızı koruyacak teknolojiler de mevcut. TÜV Rheinland Göz Konforu 3.0 sertifikası almaya hak kazanmış olan MatePad Pro 13.2 modeli, donanım düzeyinde mavi ışık emisyonu azaltma özelliğine sahip.

Donanım düzeyinde mavi ışık azaltma, renk doğruluğunu etkilemeden veya sarı bir renk tonu oluşturmadan ekrandan yayılan zararlı mavi ışın ışığını azaltabiliyor. Donanım Seviyesi mavi ışık azaltma ekranları, ekranın sıcaklık tonunu ayarlamadan mavi ışığı %41’e kadar azaltabiliyor.

NearLink Destekli 3. nesil M-Pencil ve Yeni Deneyimler

HUAWEI MatePad Pro 13.2, şirketin yeni M-Pencil 3. nesil kalemiyle tam uyumlu. NearLink teknolojisi ile gelen tablet, profesyoneller için gelişmiş özellikler vadediyor.

NearLink, Bluetooth ve Wi-Fi’ye göre daha hızlı veri iletimi, daha geniş kapsama alanı, daha yüksek cihaz bağlantısı vb. gibi birçok avantajı olan yeni bir kablosuz bağlantı teknolojisi. HUAWEI M-Pencil 3. nesil bu teknolojiyi kullanan ilk HUAWEI tüketici cihazı olarak adlandırılıyor. Kalem bu sayede yazma veya çizim stiliniz üzerinde size daha fazla kontrol ve esneklik sağlıyor.

3. nesil kalem sadece el yazınızı daha okunaklı ve eskizlerinizi daha gerçekçi hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda kağıt üzerinde geleneksel bir kalem veya kurşun kalem gibi hissettirir. Ek olarak, ekrandaki her vuruşa anında yanıt vermeyi iyileştirerek yazma veya çizim deneyiminin doğallığını ve akıcılığını artırır.



Örneğin, bir grafik tasarımcıysanız ve tabletinizde bir logo veya karakter çizmek istiyorsanız, düşük gecikmeli bir ekran kalemi, hareketlerinize neredeyse anında yanıt verdiği için daha ince ayrıntılar ve daha yumuşak eğriler elde etmenize yardımcı olabilir.

HUAWEI MatePad Pro 13.2, zahmetsiz bir çizim deneyimi için çeşitli özellikler sunuyor. Yepyeni Anında Şekil özelliği geliştirilmiş ve çizim yapıldıktan sonra ayarlamalar yapmanız için oldukça geniş bir alan sağlanmış. Artık istenen şekli elde etmek için grafik tepe noktasındaki açıyı serbestçe ayarlayabilirsiniz. Sadece bu değil, ayarlama sırasında açıların gerçek zamanlı olarak görüntülenmesini destekleyerek belirli bir şekil çizmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Ayrıca artık HUAWEI’nin kendine özel bir formatı var: HiNote. Yeni format ile içerikler paylaşıldıktan sonra doğrudan düzenlenebiliyor ve yeniden oluşturulabiliyor. Örneğin, başkalarından çalışma notları alabilir ve bunları bizim için daha uygun hale getirmek için doğrudan değiştirebilirsiniz.

Yeni Ön Kamera Tasarımı ve Çift UHD Arka Kamera

Tabletler özellikle söz konusu kameralar olduğunda birçok cihazdan geride kalıyor. Belki de odak noktalarının kameralar olmaması bu duruma yol açıyor. Ancak HUAWEI MatePad Pro 13.2 tam bir profesyonel için tasarlandığından, kameraları da kendisi gibi üst düzey tutulmuş.

Tabletin önünde yer alan 16 MP çözünürlüklü UHD kamera, görüntülü toplantılarınız için optimize edilmiş. Ayrıca kameranın yanında yer alan ToF derinlik algılama sensörü ise AOD ekranın uyanıp uyanmaması gerektiğini algılıyor.

Cihazın arka tarafına geldiğimizde ise 2 adet kamera görüyoruz. Bu kameralardan biri 112 derecelik ultra geniş açılı sensörle geliyor. Hemen altındaki kamera ise 13 MP çözünürlüklü UHD kamera.

Üst Düzey Tablette Üst Düzey Bağlantı Seçenekleri

HUAWEI, üst düzey tableti için üst düzey özellikler sunmaya devam ediyor. Özellikle tabletler ve dizüstü bilgisayarlar kablosuz olmaları sebebiyle kablosuz bağlantı seçeneklerinin en çok dikkat edilmesi gereken cihazlar.

HUAWEI MatePad Pro 13.2 da bu sebeple bünyesinde Wi-Fi 6 (802.11ax) desteğini barındırıyor. Yenilikçi anten tasarımına sahip tablet daha sağlıklı bağlantı ve daha geniş bir kapsama alanı vadediyor.

Bluetooth tarafına geldiğimizde ise Bluetooth 5.2 sürümünü görüyoruz. En güncel sürümlerden biri olan bu sürümle özellikle kablosuz aksesuarlarınız için düşük gecikme süresi ve yüksek bant genişliği sunulmuş. Son olarak tablette herhangi bir Sim yuvası olmadığını belirtelim.

65 Dakikada Tam Şarj: 10100 mAh Pil

13.2 inç boyutuyla yeni HUAWEI MatePad Pro 13.2 aslında oldukça büyük bir tablet. Bu sebeple gövdesinde büyük bir pil için yer de mevcut. HUAWEI bu alanı 10100 mAh kapasiteli bir bataryayla doldurmuş.

Bu batarya 88W hızlı şarj desteğiyle birlikte 65 dakikada tam şarj vadediyor. Vaktiniz kısıtlı ise 40 dakikada %85 şarja ulaşabileceğinizi de belirtelim.

10100 mAh pil ile HUAWEI MatePad Pro 13.2 12 saate kadar video oynatma imkanı sunuyor.



82 dB Ses Sunan 6 Hoparlör

HUAWEI MatePad Pro 13.2 iş tableti olmanın yanı sıra boş zamanlarınızda tam bir medya tüketim canavarı. Tablet, bünyesindeki 6 adet hoparlör ile hem oyun hem de medya tüketirken başarılı sonuçlar veriyor.

Bu 6 hoparlörden 4 adeti özelleştirilmiş bass hoparlörü iken, kalan 2 hoparlör ise tiz hoparlörü olarak tercih edilmiş. Tablet, akustik mühendisleri tarafından yapılan ön ayar sayesinde, kullanıcıların sevdiği en yaygın 4 senaryoyu otomatik olarak algılayabilir ve bunlara uyum sağlayabilir, böylece herhangi bir güçlük çekmeden en iyi ses ve sürükleyici deneyimin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu senaryolar Eğitim, Müzik, Film ve tabii ki Oyun.

Yeni Özelliklerle Donatılmış Çoklu Pencere Özellikleri

Yepyeni Çoklu Pencere, 2 uygulamanın daha önce olduğu gibi küçük pencerelerde bağımsız olarak çalışmasına olanak tanıyor. Ayrıca küçük pencere artık 3 sabit oranda ölçeklendirilebiliyor: 18:9 – 3:2 – 3:4

Bu güncellemeyle, özellikle belgeleri okurken veya düzenlerken daha verimli çalışmak için üretken 3:2 oranından tam olarak yararlanabilirsiniz.

Timeline

00:00 – Huawei MatePad Pro 13.2
00:45 – Bilgisayar Gibi
01:24 – Ekran Özellikleri
02:47 – Kalem farkı
04:32 – Arayüz geliştirmeleri
05:50 – Klavye
06:48 – GBOX
09:27 – Dizi-Film için birebir
10:07 – Değerlendirme
11:18 – Kapanış
[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
132, aratmayan, huawei, laptop, matepad, pro, tablet


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Huawei MatePad Air PaperMatte Edition Tanıtıldı! KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 13 Aralık 2023 14:14
Huawei MatePad 11.5 Türkiye’de Ön Siparişte! İşte Fiyatı ve Hediyeleri KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 12 Temmuz 2023 16:15
Huawei MatePad Air Dünyaya Açılıyor, Türkiye’ye Bekleniyor DeepSilence Tablet Bilgisayar Haberleri 0 01 Temmuz 2023 20:05
Huawei MatePad 10.4 – Öne Çıkan Özellikler KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:54
HUAWEI MatePad 10.4 Türkiye’de Ön Siparişe Sunuldu KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 17 Haziran 2022 21:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net