Forum Logo




Soğuk Baklava Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Haziran 2023, 16:49   #11
Çevrimdışı
Diamond Üye
Soğuk Baklava Tarifi 2 (Alternatif)






Soğuk Baklava Tarifi

Malzemeler:


1 paket baklavalık yufka
300 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
300 gram tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt
1 paket vanilya (varsa 1 yemek kaşığı konsantre süt)

Üzeri için:

80 gram sütlü çikolata(1 tablet) (buzlukta beklesin)
1 yemek kaşığı süt tozu (kakaolu)



SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Tatlımızın ilk olarak şerbetini hazırlayalım. Bunun için tenceremize şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Ardından küçük bir sos tavasına ya da küçük bir tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim. Yağımız erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım.

Yağımız eridikten sonra ocaktan alalım ve üzerine sıvı yağımızı ekleyerek karıştıralım.

Baklava yufkamızı tezgaha alalım, kullanacağımız fırın kabımızı yufkamızın kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim. Ben bu tarifte küçük boy yuvarlak borcam kullandım (27cm).

Baklavamın çok kalın olmasını istemediğim için kenarda kalan baklava yufkasını kestim ve daha sonra başka bir tarifte kullanmak için hava almayacak şekilde paketleyerek kaldırdım (fotoğraflarda ve videoda daha net olarak görebilirsiniz)

Ardından daire şeklindeki yufkaların kenarlarında kalan kısımları da aralara yerleştirmek aldım. Bu aşamada baklava yufkalarınızın kurumaması için yufkalarınızı temiz bir örtü arasında tutmalısınız.

Daire şeklindeki yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım.

Fırın tepsimizin tabanına yağ karışımımızdan 1 kaşık kadar alalım ve fırça ile her yerine gelecek şekilde sürelim.

Daha sonra 1 tane bütün yufkamızdan yerleştirelim. Üzerine kenarlarda kalan parçalardan da bir kaç yaprak yerleştirelim. Ve 1 kaşık daha yağ gezdirelim.

Tekrar daire şeklindeki yufkamızdan yerleştirelim. Üzerine parçalı yufkalardan yerleştirerek üzerine bir kaşık yağ gezdirelim.

Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım (Son 2 katta bütün yufka parçalarından yerleştirelim.)

Ardından baklavamızın ara malzemesini yerleştirelim. Ben iri çekilmiş fıstık kullandım siz dilerseniz fındık ya da cevizde kullanabilirsiniz.

Bu aşamada fırınımızı alt üst fansız ayarda 170°C’de ısınmaya bırakalım.

Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.

Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve yağımızdan sürelim.

Hazırladığımız baklavamızı dilediğimiz boyutta keselim.

Baklavamızı 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişmeye bırakalım. Ben 1 saat 10 dakika kadar pişirdim, fırına göre değişir bu süre, acele etmeden güzelce pişmesini bekleyin.

Baklavamız pişerken biz de şerbetimizin sütünü ekleyelim ve karıştırarak bekletelim.

Kızaran baklavamızı fırından alalım ve ilk sıcağının çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.

Soğuyan baklavamızın üzerine şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.

Sıra geldi baklavamızın üzerini süslemeye. Kakaoyu süt tozu ile karıştırarak açın. Ardından süzgeç yardımı ile baklavanın her yerini bu karışımla kaplayın. Buzdolabında dinlendirdiğimiz soğuk baklavamız hazır.

Üzerini toz fıstıkla ve çikolata rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 21 Haziran 2023, 16:51   #12
Çevrimdışı
Diamond Üye
Soğuk Baklava Tarifi 3 (Alternatif)




__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 21 Haziran 2023, 16:55   #13
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Soğuk Baklava Tarifi




Soğuk Baklava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Kakaonun acılığını sevmiyorsanız kakaoya süt tozu ekleyebilir ya da kakaolu süt tozunu kakao yerine tercih edebilirsiniz.

Farklı bir alternatif olarak kakao ya da çikolatalı süt tozu kullanmak istemezseniz bitter çikolata ya da sütlü çikolata rendesi ile üzerini tamamen kaplayacak şekilde yapabilirsiniz.

Şerbeti hazırlarken su koymak istemezseniz 1 bardak yani 1 litreden de hazırlayabilirsiniz.

Tatlınızı daha şekerli yapmak isterseniz şerbetin şekerini arttırabilirsiniz.

Tereyağını eritirken üzerindeki köpükleri almalısınız. Bu işlem tatlının üzerindeki tereyağının yanmasını engelleyecektir.

Baklava yufkası ince ve nişastalı olduğu için çabuk kuruma yapacaktır. Kurumayı önlemek için bez ile kapatabilirsiniz. Hava almamasını sağlayarak kurumasını önleyebilirsiniz.

Fırını önceden ısıtmak tüm ürünlerde olduğu gibi sütlü baklavada da oldukça önemlidir.

Baklava şerbetlenirken her yerine gelmesine dikkat edilmelidir.

Baklavanın arasına toz haline getirilmiş çikolata da ekleyebilirsiniz.

Çikolataları toz haline getirmek için buzdolabında beklettiğiniz çikolataları mutfak robotundan geçirebilirsiniz.

Baklavanın şerbetini verdikten sonra üstünü bir bez ile örtebilirsiniz.

Baklavayı buzdolabında beklettikten sonra servis yapmanız daha da lezzetli hale getirecektir.

Baklavayı yaparken her katı yağlamanız baklavanızın kabarmasını sağlayacak ve daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda daha da lezzetlendirecektir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 22 Haziran 2023, 21:29   #14
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Soğuk Baklava Tarifi






Konu soğuk baklava arşivi konusu oldu
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
baklava, soğuk, soğuk baklava, sütlü soğuk baklava, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
soğuk baklava Beatrice Trend Sözlük 18 10 Haziran 2023 11:24
Baklava Cheesecake gupse Tatlılar 17 25 Mayıs 2023 14:55
Yağ Yakıcı Soğuk Çay Astrea Fit Yemek Tarifleri 0 13 Nisan 2023 04:28
Kocaman fıstıklı baklava gördüm sanki Beatrice Komedi ve Mizah 4 21 Ocak 2023 12:06
Baklava üreticileri fıstık ithalatının serbest bırakılmasını istiyor KoJiRo Ekonomi Dünyası 1 30 Mayıs 2022 21:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net