Forum Logo




TAM ÖLÇÜLÜ Kolay Frambuazlı Cheesecake Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Temmuz 2023, 13:19   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
TAM ÖLÇÜLÜ Kolay Frambuazlı Cheesecake Tarifi




TAM ÖLÇÜLÜ Kolay Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Www.TrendForum.Net

Frambuazlı cheesecake nasıl yapılır? merak edenler için tam da mevsimindeyken harika bir tarif hazırladık!

Harika görüntüsü ve dışarıda yediklerinizi aratmayacak lezzeti ile beğenileri kazanacak, davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak frambuazlı cheesecake tarifini eminiz ki sizler de çok seveceksiniz. Dilerseniz çilekli, vişneli ya da limonlu olarak da hazırlayabileceğiniz frambuazlı cheesecake tarifini sizler de denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!


Malzemeler
500 gr labne peyniri
200 ml krema
1,5 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
1 paket vanilya


Alt tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
100 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı fındık
Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)


Üzerinin sosu için:
250 gr frambuaz
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su (125 ml - nişastayı eritmek için)
1 su bardağı su (200 ml)
1 paket vanilya



Hazırlanışı:

Öncelikle cheesecake'in alt tabanı için 2 paket burçak bisküvi ve 1 su bardağı fındığı rondoya alalım. Kum gibi oluncaya kadar tüm malzemeyi rondodan geçirelim. Fındıklı bisküvilerimizi uygun bir kaba aktaralım. üzerine yarım çay bardağı süt ve 100 gram eritilmiş tereyağını ilave edelim. Tüm malzemeleri bir kaşıkla güzelce karıştıralım. iyice karıştırdıktan sonra bisküvileri pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıba boşaltalım. Kaşıkla bastırarak sıkıca yerleştirelim.
Tatlımızın tabanı hazır. Kremasını hazırlayıncaya kadar bu şekilde buzdolabında bekletelim. Cheesecake'in kreması için uygun bir kase 200 ml sıvı kremayı mikser yardımıyla çırpalım. Diğer taraftan genişçe bir kaseye 500 gram labne peynirini alalım. Yine mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra çırptığımız kremayı labneye ilave edelim. Ardından 1,5 su bardağı toz şekeri de ekleyerek şeker eriyinceye kadar tekrar çırpalım. 4 tane yumurtayı da karışıma teker teker ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.


Karışıma 5 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilya da ekleyerek tekrar çırpalım. Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeyle kalıbı çıkaralım. Etrafını alüminyum folyo ile güzelce saralım. Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 derece fırında fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Pişerken cheesecake'in çatlamaması için fırına su dolu bir kap yerleştirelim. Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım. Frambuazlı sosu için sos tenceresine 250 gram frambuaz, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.

Diğer taraftan 1 çay bardağı soğuk suyun içerisinde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını çözdürelim. Ardından sosumuzu ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim. Sos kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake'i fırından alarak üzerine sosu gezdirebiliriz. Frambuazlı sosu cheesecake'in üzerine boşaltarak yayalım. Tatlımızı bu şekilde buzdolabında mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Eylül 2023, 20:25   #2
Çevrimiçi
Yanıt: TAM ÖLÇÜLÜ Kolay Frambuazlı Cheesecake Tarifi




Üf çok güzel görünüyor
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cheesecake, frambuazlı, kolay, tam, tarifi, ÖlÇÜlÜ


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Narlı Frambuazlı Smoothie Tarifi Asi Ruh En Trend İçecekler 0 21 Haziran 2023 06:36
Baklava Cheesecake gupse Tatlılar 17 25 Mayıs 2023 14:55
Şehriyeli Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi - Kolay Yemek Tarifleri DeepSilence Çorbalar 0 12 Mayıs 2023 17:28
Japanese Cheesecake CoffeeMan Tatlılar 0 14 Nisan 2023 23:57
Kolay Kakaolu Kek Tarifi Beatrice Tatlılar 0 24 Haziran 2022 08:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net