Forum Logo




Yılbaşı Pastası


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Chloe

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Aralık 2023, 12:48   #1
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Yılbaşı Pastası




Yılbaşı Pastası
Www.TrendForum.Net


[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Yeni yıla sayılı günler kala, hala nasıl bir tatlı yapacağınıza karar veremediniz mi? Kutlamaların ve özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen yılbaşı pastasını hazırlamak için; pandispanya keki, krem şanti ve süslemeler yeterli! Kendi zevkinize göre şekil verebileceğiniz bu tatlı, yılbaşını coşkuyla kutlamak isteyenler için sunuluyor. Malzemeleriniz hazırsa, herkesi kendine hayran bırakan yılbaşı pastası tarifine geçebiliriz.

Yılbaşı Pastası için
Malzemeler
Pandispanya hamuru için
300 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
300 g toz şeker
4 adet yumurta
45 ml süt
390 g un
5 g kabartma tozu ( 1/2 paket)
5 g vanilin

Pastacı kreması için
1 l süt
3 adet yumurta
350 g şeker
200 g un
1 paket vanilin
70 g tereyağı
40 g beyaz çikolata

Dış kaplama için
1/2 su bardağı toz krem şanti
1/2 su bardağı süt

Yılbaşı Pastası
Nasıl Yapılır
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar, yaklaşık 4-5 dakika süreyle mikserle çırpın. Çırpmaya devam ederken yumurtaları içine teker teker ekleyin ve ekleme bittikten hemen sonra süt ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra düşük devirde 1 dakika daha çırpın karışımı kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında pişirin.
Pandispanya soğuduktan sonra tam ortasından bir ekmek bıçağı yardımı ile dilediğiniz kadar katlara ayırın. Her bir kata pastacı kreması sürüleceğini göz önünde bulundurarak eşit kesmeye özen gösterin.
Pastacı kreması için sütün yarısını büyük bir cezveye veya sos tenceresine koyup kaynamaya bırakın. Çikolata ve tereyağı hariç diğer bütün malzemeyi bir tencereye koyup süt ısınana kadar çırpmaya başlayın. Süt kaynadıktan sonra sütü tencereye yukarıdan ve azar azar dökün ve aynı zamanda çırpmaya devam edin. (Burada sütü azar azar dökmek çok önemli zira sıcak süt yumurtaları pişirebilir.) Daha sonra tüm karışımı ocağa tekrar alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alın ve tencerenin üzerini streç filmle kaplayarak 1 saat süreyle buzdolabında soğumaya bırakın.
Dış kaplama için malzemeyi koyu bir kıvama alana kadar çırparak 1 saat süreyle dinlendirmek için buzdolabına koyun.
Bu sırada beyaz çikolatanızı benmari usulü eritin.
Buzdolabında soğuyan kremayı mikserle tekrar çırpmaya başlayın. Bu esnada içine tereyağı ve beyaz çikolatayı ekleyin ve tüm malzeme karışana kadar çırpın.
Süre sonunda pasta katmanlarının arasına pastacı kremasını yayın ve dış kısmına ister sıkma torbası ister bir spatula ile boşluk kalmayacak şekilde dış kaplama karışımını sürün. Süslemek için daha önceki tarifte hazırladığınız gingerbread yılbaşı kurabiyelerini kullanabilir veya arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.


lezzet.com.tr
Beatrice bunu beğendi.
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Alt 19 Aralık 2023, 12:54   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Yılbaşı Pastası




Çok güzel görünüyor maalesef
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 19 Aralık 2023, 13:14   #3
Çevrimiçi
Admin
Yanıt: Yılbaşı Pastası




cıkkkkss benim yılbaşı pastam gibi olamaz
__________________
°



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
pastası, yılbaşı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kuş Sütü Pastası Beatrice Tatlılar 5 11 Mart 2024 17:21
Çam ağacı pastası tarifi Beatrice Tatlılar 0 16 Aralık 2023 21:20
Rüyada Düğün Pastası Yemek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 22 Haziran 2023 07:05
Erimiş Çikolatalı Fincan Pastası Beatrice Tatlılar 6 03 Şubat 2023 23:00
Şarlot Pastası (charlotte) Roronoa Zoro Tatlılar 3 09 Mayıs 2022 12:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net