Forum Logo




Muhallebi Sarma Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2024, 16:21   #1
Çevrimdışı
I'm great
Muhallebi Sarma Tarifi




Muhallebi Sarma Tarifi
Www.TrendForum.Net

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Yaz aylarında herkes hem tatlı ağızları tatlandıracak hem de içleri serinletecek şeyler tüketmek ister. Böyle söyleyince akla gelen ilk şey dondurmadır. Ama dondurmaların içerinde kullanılan çeşitli maddeler nedeni ile çocuklarımıza evde kendi yapmış olduğumuz şeyleri yedirmeyi tercih ederiz. Bunlardan en pratik ve en lezzetli olanı evde yapmış olduğumuz anne muhallebileridir.

Muhallebi Sarma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

2 litre kaynatılmış inek sütü ya da pastörize inek sütü
250 gram tereyağı yoksa yerine margarin
2 adet yumurtanın yalnızca sarısı
2 su bardağı toz şeker
2 paket şekerli vanilin
8 yemek kaşığı elenmiş un
2 adet muz
2 adet pişirme kâğıdı

Muhallebi Sarma Yapım Aşamaları Nelerdir?

Öncelikle 2 litre sütü derin bir tencereye boşaltalım.
Bir kapta 2 su bardağı şekeri ve 2 yumurtanın sarısını iyice karıştıralım. Tamamen özleşmesini sağlayarak yumurta kokusunu en aza indirmemiz gerekiyor.
Tenceredeki sütün içerisine şeker yumurta karışımını ekleyip altını kısalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
Bir başka kapta 250 gram tereyağını eritip üzerine 8 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavurduğumuz unu ılık hale gelmiş süt tenceresine ekleyip kıvam alana kadar muhallebimizi karıştırıyoruz.
Kıvam aldıktan sonra ilk sıcaklığını atmasını bekliyor ve sonra 2 paket vanilyayı tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
Uygun ve geniş bir tepsiye yağlı kâğıdı serip muhallebimizi üzerine döküyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
Soğuyan muhallebiyi dolaptan çıkartıp üzerine muzları yerleştirip kâğıdın köşesinden tutarak hafif hafi rulo şeklinde sarıyoruz.
Sardığımız muhallebinin üzerini toz fındık fıstık ya da minik çilek taneleri olabilir. Sizin ağız tadınıza göre ne uyuyorsa onunla süslüyor ve istediğimiz porsiyon büyüklüğünde dilimleyip servis ediyoruz.


AFİYET OLSUN
.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
muhallebi, sarma, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bal kabaklı muhallebi Haje Tatlılar 0 04 Nisan 2024 16:18
Kuzu kol sarma tarifi Beatrice Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 16 Aralık 2023 22:05
Frambuaz soslu muhallebi tarifi Beatrice Tatlılar 0 16 Aralık 2023 21:47
Balkabaklı Muhallebi Tarifi Fiona Tatlılar 0 12 Nisan 2023 01:55
Çiğ yaprak sarma tarifi Beatrice Trend Yemek Tarifleri 0 18 Mayıs 2022 16:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net