Forum Logo




OrjinaL ErikLi Kek Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2024, 16:21   #1
Çevrimdışı
I'm great
OrjinaL ErikLi Kek Tarifi




OrjinaL ErikLi Kek Tarifi
Www.TrendForum.Net

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Malzemeler:

125 gr tereyağı / oda sıcaklığında
1 cup toz şeker
2 büyük yumurta
1 cup un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
10-15 adet kırmızı erik (anjelik ya da mürdüm eriği) / ortadan ikiye bölünmüş, çekirdeksiz
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker

Cup ölçüsü kullanmıyorsanız, yerine standart boy su bardağı kullanabilirsiniz.

Bahçenin nefis anjelik erikleri. Normalde yaz sonunda olgunlaşır ama, bu sene erkenci oldular.

Hazırlanışı:

Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 22-23 santimlik kelepçeli kek kalıbının içini tereyağı ile iyice yağlayın.
Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyerek bir kenarda bekletin.
Büyük bir kasede tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpın.
İçine yumurtaları teker teker ekleyin ve yedirene kadar çırpın.
Un karışımını yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Hazır olan kek hamurunu kalıba dökün, eşit olarak yayın.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

İkiye kestiğiniz eriklerin, kesilen kısımları hamurun üzerine gelecek şekilde kalıbın içine yerleştirin.
Üzerine limon suyunu gezdirin. Tarçın ve toz şekerini de serpiştirin.
Sıcak fırına verin, yaklaşık 45 dakika ya da kek altın kahverengi olana kadar pişirin. Kürdan testi ile kontrol edin.
Keki kesmeden önce en az 30 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletin. Ilık olarak servis edin. Ya da buzdolabında birkaç saat (ya da bir gece) bekleterek soğuk olarak servis edin.
Servis sırasında üzerine dondurma ya da krema koyabilirsiniz. Ama pek tavsiye etmem. Deneyince, kekin yumuşacık dokusunu, eriğin mayhoş tadını başka birşeyle karıştırmak istemeyeceksiniz.
Dilerseniz dondurup saklayabilirsiniz. Yemeden önce düşük ısıda tekrar ısıtmanız yeterli. Orijinal tarif
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
erikli, kek, orjinal, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Keşkek Tarifi Asi Ruh Et-Tavuk-Sebze Yemekleri 0 08 Temmuz 2023 16:51
Americano Tarifi Asi Ruh En Trend İçecekler 0 21 Haziran 2023 05:58
Apple Orjinal Deri Kılıf Satın Alınır Mı? Apple Orjinal Kılıf Almak Mantıklı Mı? Asi Ruh Trend Sorular 2 17 Haziran 2023 21:52
Orjinal Yumuşacık Ramazan Pidesi Astrea Hamur işleri 0 27 Mart 2023 22:37
Kızıl Erikli Gulaş KoJiRo Dünya Mutfağı 0 12 Haziran 2022 15:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net