Forum Logo




Apple'ın ekran tedarikçisi hile yaparken yakalandı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Mayıs 2022, 21:41   #1
Çevrimiçi
Apple'ın ekran tedarikçisi hile yaparken yakalandı




Apple'ın ekran tedarikçisi hile yaparken yakalandı
Www.TrendForum.Net

Apple'ın büyük panel tedarikçilerinden BOE'nin, OLED panel üretiminde hile yaptığı ortaya çıktı. Apple'ın tüm siparişleri iptal etmesi gündemde.

Geçtiğimiz yılın başlarında otomotiv sektöründe patlak veren ve ardından diğer sektörlere sıçrayan küresel çip tedarik sorunları, günümüzde şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Örneğin Apple'ın ekran tedarikçisi Çinli BOE'nin, çip sıkıntıları sebebiyle iPhone'lar için OLED panellerinde üretim sorunları yaşadığı bu yılın başlarında ortaya çıkmıştı.

Apple'ın tedarik zincirinde Samsung ve LG'nin ardından üçüncü sırada yer alan Çinli ekran üreticisi BOE, iPhone'lar için 2022 yılında 40 milyon OLED ekran üretmeyi hedefliyordu.



Hile yaptığı ortaya çıktı

Çip kıtlığı sebebiyle yeterli ekran yongası tedarikinde zorlanan BOE'nin, yaşanan verimsizlik sebebiyle iPhone ekranlarındaki özellikleri sessizce düşürdüğü ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre şirket, bu yılın başlarında iPhone 13 için yaptığı OLED panellerdeki ince film transistörlerin devre genişliğini değiştirirken yakalandı.

Üstelik BOE, ekranların kalitesini düşüren bu değişiklik hakkında Apple'a herhangi bir bilgi vermedi.



Söz konusu olayın ortaya çıkmasının ardından, Apple'ın genel merkezine bir temsilci gönderen BOE, özelilkle iPhone 14'lere OLED ekran üretme konusunda Apple'dan herhangi bir yanıt alamadı.

Bununla birlikte Apple, BOE'ye verilmesi planlanan 40 milyon OLED panel siparişi için Samsung Display veya LG'nin kapısını çalabilir.

Apple'ın OLED ekran panelindeki en büyük tedarikçisi yüzde 60 payla Samsung Display. LG Display ise yüzde 20 payla ikinci sırada.

Apple'ın en büyük üçüncü ekran tedarikçisi olan Çinli BOE, LG ve Samsung gibi devleri geçerek ABD'li şirketin bir numaralı ekran tedarikçisi olmak istiyordu.

Ancak yaşanan son gelişmeler, BOE'nin elindeki tüm siparişlerin iptal edilmesine neden olabilir.

Kaynak : Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
appleın, ekran, hile, tedarikçisi, yakalandı, yaparken


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
NVIDIA, Sıvı Soğutmalı Ekran Kartlarını Duyurdu KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 24 Mayıs 2022 19:52
Apple Music, Audi modellerine entegre ediliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mayıs 2022 20:15
EA, Dünya Devi Şirketlerle Birleşmek İstediğini Açıkladı: İçinde Apple da Var! KoJiRo Oyun Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:25
Apple, En Büyük Üretim Merkezi Çin'e Olan Bağımlılığını Azaltabilir Beatrice Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 16:42
Samsun'da ilginç olay: Kendi motosikletini çalarken yakalandı! Beatrice Ülkemizden Haberler 4 19 Mayıs 2022 09:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net