Forum Logo




ChatGPT, İtalya’da Geçici Olarak Yasaklandı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Nisan 2023, 09:21   #1
Çevrimiçi
ChatGPT, İtalya’da Geçici Olarak Yasaklandı




ChatGPT, İtalya’da Geçici Olarak Yasaklandı
Www.TrendForum.Net



OpenAl tarafından geliştirilen ve son zamanlarda popüler haline gelen yapay zeka motoru ChatGPT, alınan kararla beraber İtalya’da yasaklandı. İtalya hükümetince yasaklanan yapay zeka motorunun kullanıcı verilerini depolamaya yönelik mevzuatı ihlal ettiğine vurgu yapıldı.
İtalya’da ChatGPT’ye Geçici Yasak Kararı

İtalyan Veri Koruma Kurumu konuyla ilgili OpenAl şirketine uyarı gönderdiklerini ifade etti. Kurum açıklamasında Amerika merkezli yapay zeka şirketi OpenAl’a İtalyan kullanıcıların verilerini işlemesini durdurmasına yönelik talimat verdiklerini belirtti. Bu kapsamda ChatGPT’nin İtalya’daki kişisel veri kurallarına uyana kadar geçici olarak yasaklandığını duyuran kurum, yasağın ise derhal başlayacağını kamuoyuna duyurdu.

Yapay zeka motorunun kişisel verilerin toplanma şekli hakkında kullanıcıları herhangi bir şekilde bilgilendirmediğine vurgu yapan Kişisel Verilerin Korunması Garantörü, uygulamadaki yaş sınırı filtresine de değindi. Kurum, ChatGPT için minimum yaş sınırının 13 olarak belirlendiğini, ancak şirketin yaş doğrulaması için herhangi bir filtre kullanmadığına da dikkat çekiyor.

Uygulama hakkında soruşturma sürecinin de hızlıca başladığını belirten kurum, ayrıca 20 Mart tarihinde uygulamada ödeme bilgileri ve kullanıcı konuşmalarını içeren bir veri ihlalinin de yaşandığını söyledi.

Şimdilik veri ihlalinin büyüklüğü hakkında araştırmalar devam ediyor. Fakat, kurum ilgili kararın ihlali durumunda şirketin 20 milyon euro ya da yıllık gelirlerinin yüzde 4‘ü kadar para cezasına çarptırılacağını duyurdu.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
chatgpt, geçici, olarak, yasaklandı, İtalya’da


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elon Musk, geçmişte ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’ı ele geçirmeye çalıştı DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 25 Mart 2023 21:07
Nar Ekşisi Sosu Neden Yasaklandı? Beatrice Bunları biliyor musunuz? 4 25 Mart 2023 18:33
ChatGPT otizmli çocuğun davasında karar verdi Zeytin Dünyadan Haberler 2 03 Şubat 2023 17:16
Kırgızistan'da playback şarkı söylemek yasaklandı Zeytin Müzik ve Video Dünyası 2 05 Ocak 2023 16:16
18 yaşından küçüklerin telefon kullanımı yasaklandı Beatrice Dünyadan Haberler 1 20 Kasım 2022 18:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net