Forum Logo




Ukrayna Siber Polisi, Binlerce Kişiyi Dolandıran Çeteye Baskın Yaptı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Nisan 2023, 09:30   #1
Çevrimiçi
Ukrayna Siber Polisi, Binlerce Kişiyi Dolandıran Çeteye Baskın Yaptı




Ukrayna Siber Polisi, Binlerce Kişiyi Dolandıran Çeteye Baskın Yaptı
Www.TrendForum.Net



Ukrayna siber polisi, Avrupa Birliği ülkeleri genelinde binden fazla kurbandan yaklaşık 4.300.000 dolar çalan bir dolandırıcılık çetesinin üyelerini tutukladı.

Siber çete, Fransa, İspanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve diğer Avrupa ülkelerindeki kullanıcıları hedef alan 100’den fazla sahte “oltalama” sitesi oluşturarak birçok kişiyi piyasa fiyatlarının altında ürünlerle kandırdı.

Kurbanlar gerçek bir alışveriş sitesinde ürün sipariş ettiklerini sanarken aslında tehdit aktörlerine bilmeden girdikleri kredi kartı bilgilerini çaldırmış oldular. Mağdurların bu sitelere nasıl ulaştığı bilinmiyor, ancak kötü amaçlı reklamlar, kimlik avı e-postaları ve hatta sosyal medya platformlarındaki doğrudan mesajlar yoluyla olabileceği düşünülüyor. Ayrıca dolandırıcıların, çalınan verileri başkalarının kredi kartlarını kullanarak online alışverişler yapmak ve para aklama amacıyla kullandığı tespit edilen bilgiler arasında.

Polis, Vinnytsia ve Lviv’de iki çağrı merkezi tespit ettiğini ve bu merkezlerin müşterilerle iletişim kurarak onları sahte sitelerden sipariş vermeye ikna etmek suretiyle dolandırıcılık faaliyetlerine destekte bulunduğunu açıkladı.

Yetkililer çete üyelerinin evlerinde, çağrı merkezlerinde ve arabalarında 30’dan fazla arama yaparak bilgisayar ekipmanlarına, cep telefonlarına ve SIM kartlara incelenmek üzere el koydu. Tutuklanan kişiler şu anda en fazla 12 yıl hapis cezası ve mal varlıklarına el konulmasıyla karşı karşıya. Kimlik avı çetesinin diğer on üyesi ise sorgulanmak üzere başka Avrupa ülkelerinde gözaltına alındı.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
baskın, binlerce, çeteye, dolandıran, kişiyi, polisi, siber, ukrayna, yaptı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bu testi sadece baskın karakterli insanlar bitirebiliyor.. Dolares Trend Sorular 9 24 Haziran 2023 23:42
Katalonya polisi Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu ele geçirdi Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 20 Şubat 2023 11:18
Ukrayna: Rus general, Ukrayna'nın doğusunda öldürüldü KoJiRo Dünyadan Haberler 0 06 Haziran 2022 14:00
İzmir'de oto ekspertiz görünümlü silah atölyesine baskın yapıldı KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 27 Mayıs 2022 21:22
İstanbul Emniyeti'nden çeteye operasyon KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net