Forum Logo




Microsoft, OneNote’da 120 Tehlikeli Dosya Uzantısını Engelleyecek


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Nisan 2023, 14:48   #1
Çevrimiçi
Microsoft, OneNote’da 120 Tehlikeli Dosya Uzantısını Engelleyecek




Microsoft, OneNote’da 120 Tehlikeli Dosya Uzantısını Engelleyecek
Www.TrendForum.Net



Microsoft, radikal bir kararla kullanıcılarını güvende tutmak amacıyla 120 dosya uzantısını OneNote’da engelledi. OneNote’un ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde güvenlik geliştirmeleri alacağı belirtilirken aynı zamanda tehdit aktörlerinin son zamanlarda zararlı makrolar içeren ofis dosyaları yerine “OneNote”da yer alan varsayılan özelliklerden yararlanmasının önüne geçilmek isteniyor.

Saldırganlar OneNote üzerindeki çeşitli tasarım öğeleri (örneğin butonlar ve şekiller) gibi nesnelerin altına zararlı dosyaları gizleyerek, kullanıcıları şekillere tıklamayı ikna edecek metinler yazıyorlardı. Kurbanlar bu şekillere tıkladığında ise şeklin hemen altında yer alan zararlı dosyalar çalıştırılmış olunuyordu.

Microsoft, bunun önüne geçmek ve OneNote belgeleri kullanılarak yapılan çeşitli phishing saldırılarını engellemek amacıyla potansiyel olarak riskli olabileceği düşünülen 120 dosya uzantısını engelledi. Aşağıda yer alan uzantılar artık OneNote belgeleri üzerinde kullanıcılar tarafından çalıştırılamayacak.

.ade, .adp, .app, .application, .appref-ms, .asp, .aspx, .asx, .bas, .bat, .bgi, .cab, .cer, .chm, .cmd, .cnt, .com, .cpl, .crt, .csh, .der, .diagcab, .exe, .fxp, .gadget, .grp, .hlp, .hpj, .hta, .htc, .inf, .ins, .iso, .isp, .its, .jar, .jnlp, .js, .jse, .ksh, .lnk, .mad, .maf, .mag, .mam, .maq, .mar, .mas, .mat, .mau, .mav, .maw, .mcf, .mda, .mdb, .mde, .mdt, .mdw, .mdz, .msc, .msh, .msh1, .msh2, .mshxml, .msh1xml, .msh2xml, .msi, .msp, .mst, .msu, .ops, .osd, .pcd, .pif, .pl, .plg, .prf, .prg, .printerexport, .ps1, .ps1xml, .ps2, .ps2xml, .psc1, .psc2, .psd1, .psdm1, .pst, .py, .pyc, .pyo, .pyw, .pyz, .pyzw, .reg, .scf, .scr, .sct, .shb, .shs, .theme, .tmp, .url, .vb, .vbe, .vbp, .vbs, .vhd, .vhdx, .vsmacros, .vsw, .webpnp, .website, .ws, .wsc, .wsf, .wsh, .xbap, .xll, .xnk

Değişikliğin Windows cihazlarda Nisan 2023 sonundan Haziran 2023’e kadar bir zaman dilimi içerisinde Microsoft 365 için OneNote Current Channel (Preview) Sürüm 2304’te uygulanmaya başlanacağı söyleniyor.

Güvenlik iyileştirmesi ayrıca Office 2021, Office 2019 ve Office 2016’nın retail sürümlerinde de (Current Channel) kullanılabilecek ancak Office Standard 2019 veya Office LTSC Professional Plus 2021 gibi Office’in toplu lisanslı sürümlerinde kullanılamayacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
120, dosya, engelleyecek, microsoft, onenote’da, tehlikeli, uzantısını


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kadınlara Sorulacak Tehlikeli Sorular EsrarLı Trend Sorular 24 07 Aralık 2023 15:35
FBI arastirmasina göre en tehlikeli burclar :) Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 12 27 Nisan 2023 07:19
WhatsApp’a “Aa Böyle Bir Özellik mi Varmış?” Demenizi Engelleyecek Özellik Geliyor DeepSilence Whatsapp 0 24 Kasım 2022 09:20
Microsoft 365 Kullanıcıları İçin Microsoft Defender Çıktı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 17 Haziran 2022 21:28
Microsoft Edge İçin Yeni Dosya Paylaşım Özelliği: Edge Drop KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Haziran 2022 14:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net