Forum Logo




Sahte TOR Browser Yüklemeleri Kripto Para Çalıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Nisan 2023, 12:24   #1
Çevrimdışı
Sahte TOR Browser Yüklemeleri Kripto Para Çalıyor




Sahte TOR Browser Yüklemeleri Kripto Para Çalıyor
Www.TrendForum.Net



ToR tarayıcı yüklemesi kılığında hazırlanan Trojanlı yükleyiciler, Eylül 2022’den bu yana Rusya ve Doğu Avrupa’daki kullanıcıları kripto para birimlerini çalmak için tasarlanmış Clipper kötü amaçlı yazılımıyla hedef alıyor.

Kaspersky’nin Asya Pasifik’teki küresel araştırma ve analiz ekibi (GReAT) direktörü Vitaly Kamluk, “Panoyu etkileyen zararlılar yıllar boyunca sessiz kalabilir, herhangi bir şüpheli ağ etkinliği veya var olduklarına dair başka hiçbir işaret göstermeyebilirler, ancak bir kripto cüzdan adresini değiştirdikleri ana kadar beklerler” dedi.

Clipper kötü amaçlı yazılımının başka bir dikkat çekici özelliği; kötü amaçlı fonksiyonlarının panoya kopyalanan veriler belirli bir kriteri karşılamadığı sürece herhangi bir şekilde tetiklenmemesi veya çalışmaması. Bu sayede tespit etmek çok daha zor hale geliyor.

Sahte Tor kurulum dosyalarının nasıl yayıldığı ise belli değil ancak son yıllarda Rusya’da Tor Projesi’nin resmi web sitesi engelli olduğu için, kullanıcılar Torrent veya bilinmeyen üçüncü taraf kaynakları kullanmaya mecbur kalıyor. Tahminen zararlı da buralardan yayılmıştır denilebilir.

İlgili zararlı dosyalar çalıştırıldığında normal Tor Browser kurulumu başlarken aynı anda panoyu takip etmek için geliştirilmiş Clipper zararlısı da sisteme bulaşmış oluyor. Eğer panoda bir içerik varsa ilgili içeriğin belirli bir kuralı karşılayıp karşılamadığına bakılıyor. Bu kural içeriğin kripto para adresi olup olmadığına dair eklenmiş bir regex. Kripto para adresi ise, daha önceden belirlenmiş bir listedeki saldırgan adresiyle değiştiriliyor.

Ayrıca analistler, kötü amaçlı yazılımın özel bir kısayol tuşu kombinasyonuyla (Ctrl+Alt+F10) devre dışı bırakma yeteneğine sahip olduğunu da tespit etti. Muhtemelen bunun da test esnasında unutulduğu düşünülüyor.

Rus siber güvenlik firması, çoğunluğunun Rusya ve Ukrayna’da kaydedildiği yaklaşık 16.000 sistemin etkilendiğini ve bunu ABD, Almanya, Özbekistan, Belarus, Çin, Hollanda, İngiltere ile Fransa’nın izlediğini belirtti. Toplamda zararlı yazılım 52 ülkede görüldü.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
browser, Çalıyor, kripto, para, sahte, tor, yüklemeleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Mersin'de sahte doktor yakalandı Zeytin Ülkemizden Haberler 5 14 Aralık 2022 23:41
İflas Eden BlockFi’dan 240 Milyon Dolarlık Kripto Para Satışı DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 30 Kasım 2022 09:55
10 Trilyon Dolarlık Varlığı Yöneten Fidelity Beklenen Kripto Para Hizmetini Başlattı DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 29 Kasım 2022 13:10
İngiliz Ordusunun Sosyal Medya Hesapları Hacklendi: Yine Kripto Para Dolandırıcılığı. Lews Therin Dünyadan Haberler 1 04 Temmuz 2022 17:25
Kripto Para Dünyasını Altüst Eden Terra İçin Son Karar Verildi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:55




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net