Forum Logo




Rus Hackerlar Batılı Diplomatlara Hedefli Siber Saldırılar Düzenliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 15:46   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Rus Hackerlar Batılı Diplomatlara Hedefli Siber Saldırılar Düzenliyor




Rus Hackerlar Batılı Diplomatlara Hedefli Siber Saldırılar Düzenliyor
Www.TrendForum.Net

Son zamanlarda Rus hackerlar NATO üye ülkeleri ve Avrupa Birliğindeki diplomatlara yönelik yoğun siber casusluk saldırıları düzenliyor.

Polonya Askeri İstihbarata Karşı Koyma Servisi ve Polonya Siber Olaylara Müdahale Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, son zamanlarda batılı üst düzey bürokrat, diplomat ve siyasi kişiliklere yönelik yapılan siber saldırılar arkasında Rus hackerlar bulunuyor. APT29 (Cozy Bear) veya Nobelium olarak bilinen bu grupların yaptığı siber operasyonlar genellikle Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) ile bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Şu ana dek tespit edilen bütün saldırı girişimlerinde hackerların oltalama yöntemiyle hedeflerine erişim sağlamaya çalıştığı görüldü. Genellikle büyükelçilikler veya çeşitli yüksek devlet makamları gibi gözüken sahte e-postalar görevlilere gönderilerek ekteki dosyayı indirip açması istendi.

Aynı grubun 2020 yılında “şu ana dek yaşanmış en büyük siber saldırılardan biri” olan SolarWinds’in hacklenmesi olayında da rol oynadığı tahmin ediliyor. Güvenlik uzmanları saldırganların sürekli siber saldırı yeteneklerini ve araç setini geliştirmeyi devam ettiklerini belirtirken, hedef olabilecek muhtemel ülkelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları hususunda uyarıyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
batılı, diplomatlara, düzenliyor, hackerlar, hedefli, rus, saldırılar, siber


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Pakistan Destekli Hackerlar, Hindistan Savunma Bakanlığını Hedef Aldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Nisan 2023 12:11
Jeff Goldblum Parlak Pantolonların Geçiş Törenini Tek Başına Düzenliyor KoJiRo Giyim ve Aksesuar 0 02 Temmuz 2022 16:47
Twitter, Kişisel Bilgileri Hedefli Reklamcılıkta Kullandığı İçin Özür Diledi KoJiRo Twitter 0 27 Haziran 2022 21:15
Malezyalı Hackerlar Hindistan’a Karşı Siber Savaş Başlattı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:31
Hackerlar Şimdi De Kurumsal Şirketlerin Sitelerini Hedef Alıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Haziran 2022 21:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net