Forum Logo




Windows 11 Insider Preview 25346 Derlemesi Duyuruldu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 17:36   #1
Çevrimiçi
Windows 11 Insider Preview 25346 Derlemesi Duyuruldu




Windows 11 Insider Preview 25346 Derlemesi Duyuruldu
Www.TrendForum.Net



Microsoft, 19 Nisan itibarıyla Windows 11 Insider Preview Build 25346’yı Canary Channel’a yayınlıyor.

Windows 11 Insider Preview 25346 Yenilikleri

Yeni sürümde öne çıkan “İçerik Uyarlamalı Parlaklık Kontrolü” ayarı, kullanıcıların zaten alışık olduğu bir özellik. Windows 11’deki bu yeni özellik, pil ömründen tasarruf etmek için azaltılmış güç tüketimi ile görsel deneyim arasında bir denge kurmak amacıyla, görüntülenen içeriğe bağlı olarak bir ekranın veya monitörün parlaklığını ayarlıyor. 25346 derlemesiyle beraber bu özellik, şarj cihazına takılı dizüstü bilgisayarlar ve 2’si 1 arada aygıtlar gibi cihazlarda çalışabilecek.



Bu özellik, “Parlaklık ve renk” altındaki Ayarlar > Sistem > Görüntü aracılığıyla ve 3 seçenekli açılır menü aracılığıyla ayarlanabiliyor. Dizüstü bilgisayarlar ve 2’si 1 arada bilgisayarlar gibi pille çalışan aygıtlar için varsayılan ayar “Yalnızca Pille” şeklinde.

İçerik Uyarlamalı Parlaklık Kontrolü (CABC) ayarının OEM (cihazın üreticisi) tarafından etkinleştirilmesi gerekiyor. Sonuç olarak, bu özellik tüm dizüstü bilgisayarlarda veya 2’si 1 arada aygıtlarda mevcut değil. Kullanıcılar bu ayar için Geri Bildirim Merkezi’nde (WIN + F) Ekran ve Grafikler > Uyarlanabilir Parlaklık altında geri bildirimde bulunabilirler.

Değişiklikler ve İyileştirmeler

Uzak masaüstü oturumları için bağlantı çubuğu, Windows 11 tasarım ilkelerine uyacak şekilde aydınlık/koyu mod tasarımıyla yeniden tasarlandı.

Uzak Masaüstü



Kullanıcılar artık Dosya Gezgini’nde yerel bir dosyayı Outlook üzerinden kişileriyle paylaşırken, dosyayı hızlı bir şekilde e-postayla gönderme seçeneğini görebilecekler.

Görev Çubuğu ve Sistem Tepsisi

Kullanıcılar, sistem tepsisindeki ağ simgesini sağ tıkladığında ağ sorunlarını teşhis etme seçeneğini görebilirler.



Ayarlar

Bu derlemeyle beraber yeni varlık sensörü gizlilik ayarı ve API’ler kullanıma sunuluyor. Uyumlu varlık sensörlerine sahip bir cihazınız varsa artık gizliliğinizi yönetebilir ve belirli uygulamaların bu sensörlere erişimini engelleyebilir/izin verebilirsiniz. Cihazınız destekliyorsa, bu ayarları Ayarlar > Gizlilik ve güvenlik > Varlık algılama altında bulabilirsiniz.



Windows Güvenliği

Windows 11 görselleriyle eşleşen güncellenmiş Windows Güvenlik (güvenlik duvarı) bildirim iletişim kutuları yeniden kullanıma sunuluyor.



Technopat
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
derlemesi, duyuruldu, insider, preview, windows


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Windows 10' daw programları ve normal windows player'de müzik dinlerken neden kick vurumlarında çatlak ses çıkıyor? Er Şaban Trend Sorular 4 30 Ağustos 2023 22:29
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir? KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 1 11 Nisan 2023 03:23
Paint.NET 5.0 Güncellemesi ile Windows 8.1 ve Windows 7 Desteği Sona Eriyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Ocak 2023 10:27
Windows 11 Build 22623.870 Güncellemesi Insider’lara Ulaştı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Ekim 2022 11:21
Windows 11 İçin Windows 10 Benzeri Arama Çubuğu Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Haziran 2022 21:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net