Forum Logo




Windows’ta HEIC Uzantılı Fotoğraflar Nasıl Açılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Nisan 2023, 20:08   #1
Çevrimdışı
Windows’ta HEIC Uzantılı Fotoğraflar Nasıl Açılır?




Windows’ta HEIC Uzantılı Fotoğraflar Nasıl Açılır?
Www.TrendForum.Net



Hem iOS hem de Windows cihazına sahipseniz, iOS’un HEIC uzantısıyla kaydettiği fotoğrafları Windows bilgisayarınızda nasıl açacağınızı anlatıyoruz.

iPhone ve iPad’de çekilen fotoğraflar, diğer çoğu aygıtlar tarafından kullanılan JPG uzantısı yerine HEIC dosyası olarak kaydedilir. HEIC, High Efficiency Image Container’ın kısaltmasıdır ve High Efficiency Image Format (HEIF) formatının güncel versiyonudur.

HEIC, üstün sıkıştırma teknolojisiyle JPEG’e göre daha yüksek kalitede görüntü kaydeder ve daha az yer kaplar. Dosyalar, konum da dahil birçok meta verisini de içerir.

Maalesef ki Windows direkt olarak HEIC uzantılı dosyaları açamıyor. Bu nedenle Microsoft Store’daki basit bir eklentiyle Windows’un tanıması sağlayabiliyoruz.

Eklentiyi yükledikten sonra Windows bilgisayarınızda iPhone ve iPad görüntülerini açmak, normal fotoğrafları açmak kadar basit olacaktır. Ayrıca sağ tık yardımıyla da HEIC uzantılı dosyaları direkt JPG veya PNG gibi formatlara dönüştürebilirsiniz.

HEIC Uzantılı Fotoğraflar Nasıl Açılır?

Dosya Gezgini’nde açmak istediğiniz HEIC dosyasını bulun ve sağ tıklayın. Ardından, Birlikte Aç’a tıklayın ve Fotoğraflar’ı seçin. Önce karşınıza şöyle bir ekran çıkacak:



“Şimdi indirin ve yükleyin” linkine tıklayarak Windows Store’da ‘HEVC Video Uzantıları’ adlı eklentiye yönlendirileceksiniz. “Uygulamaları değiştirmek mi istediniz?” diye soran bir mesaj görürseniz Evet’e tıklayın. Bu eklenti resmi bir Windows uzantısıdır.



Yüklendikten sonra mağazayı kapatın.

HEIC görüntünüzün Dosya Gezgini’nde bulunduğu yere geri dönün, ardından çift tıklayın. Görseliniz şimdi Fotoğraflar uygulamasında normal şekilde açılacaktır.



Ayrıca konum, cihaz ve kamera bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.
HEIC Dosyalarını JPG’e Dönüştürme

Uzantıyı yükleyip, HEIC uzantılı dosyaları görüntüleyebildikten sonra tüm iş bilgisayarımızın temelinde bulunan Paint uygulamasına kalıyor. Üçüncü parti bir uygulamayla da yapabileceğiniz bu işlem için eski dostumuz Paint‘i kullanabilirsiniz. Bu işlem de aslında çok basit.

Dönüştürmek istediğiniz HEIC dosyasını Dosya Gezgini’nde bulun ve sağ tıklayın. Ardından, Birlikte Aç’a tıklayın ve ardından Paint’i seçin. HEIF eklentisini zaten yüklediğinizi varsayarsak, HEIC görüntünüz direkt Paint’te açılacaktır.
Paint’te Dosya’ya tıklayın, ardından fareyi Farklı Kaydet’in üzerine getirin. Burada görüntüyü dönüştürmek istediğiniz biçimi seçin, örneğin JPEG.
Farklı Kaydet iletişim kutusunda, fotoğrafı kaydetmek istediğiniz konumu seçin, isterseniz dosya adını değiştirin ve ardından Kaydet’e tıklayın. Ve işte bu kadar.


Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açılır, fotoğraflar, heic, nasıl, uzantılı, windows’ta


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
AVI Uzantısı Nasıl Açılır? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 04:01
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir? KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 1 11 Nisan 2023 03:23
Swf Uzantısı Nasıl Açılır? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 03:19
Windows 7 ve 8.1 Ürün Anahtarı ile Windows 11 Nasıl Etkinleştirilir? DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 10 Nisan 2023 22:36
Windows Fotoğraflar Uygulaması Microsoft Edge’e Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Temmuz 2022 09:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net