Forum Logo




NVIDIA Hisse Senedi Fiyatı Düştü, Kripto Cephesi Geriliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Mayıs 2022, 19:51   #1
Çevrimiçi
NVIDIA Hisse Senedi Fiyatı Düştü, Kripto Cephesi Geriliyor




NVIDIA Hisse Senedi Fiyatı Düştü, Kripto Cephesi Geriliyor
Www.TrendForum.Net



NVIDIA hisseleri, şirketin ilk çeyrek sonuçları ve ikinci çeyrek beklentileri için verileri paylaşmasının ardından Perşembe günü mesai sonrası işlemlerde düşüş yaşadı. Yatırımcılar, ikinci çeyrek için beklenenden %4 daha düşük gelir (8.1 milyar dolar) gösteren bir tabloyla karşılaştı. Bunun 500 milyon doları ise Rusya-Ukrayna çatışmasına ve Çin’deki COVID-19 karantina süreçlerine bağlandı.

Bununla birlikte, CMP (Kripto Para Madenciliği İşlemcisi) kartlarının gelirindeki düşüş gözlerden kaçmadı. NVIDIA, bu kartlarını madencileri oyun odaklı GeForce kartlardan uzaklaştırmak için piyasaya sunmuştu.



Kripto para piyasasındaki gerileme, makroekonomik/jeopolitik olaylar, Ethereum Merge olayı ve blok zinciri ile ilgili kararsızlıklar nedeniyle CMP tabanlı ekran kartlarından elde edilen gelir hızla düşüyor. NVIDIA’ya göre 2021 ikinci çeyrekte 266 milyon dolar olan gelir, üçüncü çeyrekte 105 milyon dolara düştü. 2022’nin ilk çeyreğinden bahsedilmemiş, ancak daha fazla düşüşün yaşandığı söyleniyor. Her zamanki gibi NVIDIA, oyun odaklı GPU gelirlerinin ne kadarının kripto madenciliği sayesinde sağlandığını bildirmedi. Hatırlarsanız şirket bu sebeple daha önce cezaya çarptırılmıştı.

Yeşil devin hisse senedi düşüşü, güçlü QoQ (çeyrek bazında) sonuçlarına rağmen gerçekleşti. ABD’li teknoloji şirketi, 2021 yılının son çeyreğine kıyasla hisse başına kazançta %3 artış (1.36$) gördü. 2022 yılının ilk çeyreğinde ise %8’lik büyüme kaydetti. Görünüşe göre yatırımcılar, şirketin devam eden ve 2023’e kadar sürecek olan 15 milyar dolarlık hisse geri alım programından etkilenmediler.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cephesi, düştü, fiyatı, geriliyor, hisse, kripto, nvidia, senedi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yemin ederim kendi düştü :)) Beatrice Komedi ve Mizah 9 18 Ekim 2022 19:17
Elon Musk ve Twitter arasında ipler geriliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 5 28 Mayıs 2022 21:23
Karaman'da 5 yaşındaki çocuk kreşin penceresinden düştü KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:14
Küçükçekmece'de 2 yaşındaki çocuk 3'üncü kattan düştü KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 26 Mayıs 2022 20:59
Xiaomi Mi Band 7 Duyuruldu Özellikleri Ve Fiyatı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Mayıs 2022 19:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net