Forum Logo




ARM’nin Önemi Artıyor: Qualcomm, Hisse Alacağını Duyurdu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Haziran 2022, 20:09   #1
Çevrimdışı
ARM’nin Önemi Artıyor: Qualcomm, Hisse Alacağını Duyurdu




ARM’nin Önemi Artıyor: Qualcomm, Hisse Alacağını Duyurdu
Www.TrendForum.Net



San Diego merkezli çip üreticisi Qualcomm, Snapdragon SoC’lerinin arkasındaki isim olan ARM’den hisse almakla ilgilendiğini bildirdi. Financial Times‘daki bir rapora göre, Birleşik Krallık merkezli şirket tarafsızlığın korunması için bir ortak girişim tarafından satın alınacak.

NVIDIA ve ARM arasında sonuçsuz kalan satın alım anlaşmasını hatırlarsınız. 66 milyar dolarlık bu dev anlaşma, ABD Federal Ticaret Komisyonu da dahil olmak üzere dünya genelindeki bazı düzenleyici kuruluşlar tarafından engellenmişti. Çok uluslu bir holding şirketi olan SoftBank, ARM’yi 2016’da 24,6 milyar dolara satın aldı ve önümüzdeki yılın başlarında borsaya sunmayı planlıyor.

Qualcomm’un yanı sıra Apple, Google, Samsung ve daha birçok şirkete çip tasarımları için lisans sağlayan ARM, sektör için kilit bir isim olarak kabul ediliyor. ARM tarafından sağlanan lisanslar, bölge fark etmeksizin dünya çapında üretilen çiplerin önemli bir kısmında kullanılıyor. ARM ile iş yapan birçok şirket, NVIDIA ile yapılan anlaşmaya karşı çıkmıştı. Intel CEO’su Pat Gelsinger ise şirketin ARM’nin bir endüstri konsorsiyumu tarafından devralınması için destekte bulunacağını öne sürdü.

Öte yandan Güney Koreli bellek yongası üreticisi SK Hynix, İngiliz şirketini satın alma amacıyla yatırımcılar konsorsiyumu oluşturmak için planlar yapmaya başlamıştı. Yonhap haber ajansına göre SK Hynix’in başkan yardımcısı ve CEO’su Park Jung-ho şu sözleri söyledi:

“Stratejik ortaklarla birlikte bir konsorsiyum oluşturma sürecini gözden geçiriyoruz. ARM’nin tek bir şirket tarafından satın alınabilecek bir şirket olduğuna inanmıyorum.”

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alacağını, arm’nin, artıyor, duyurdu, hisse, qualcomm, önemi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Cilt Bakımı Ve Önemi Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 2 23 Temmuz 2023 14:35
Steam Deck’in Rakipleri Artıyor: Loki Serisi Tanıtıldı KoJiRo Oyun Haberleri 0 31 Mayıs 2022 05:46
Brezilya’daki toprak kaymasında can kaybı artıyor KoJiRo Dünyadan Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:00
NVIDIA Hisse Senedi Fiyatı Düştü, Kripto Cephesi Geriliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 30 Mayıs 2022 19:51
Samsung, Exynos işlemcileriyle Qualcomm'un Snapdragon'u karşısında kan kaybediyor KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 23 Mayıs 2022 20:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net