Forum Logo




NFC Teknolojisi Artık Daha İşlevsel ! Yol Haritası Açıkland


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2023, 13:13   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
NFC Teknolojisi Artık Daha İşlevsel ! Yol Haritası Açıkland




NFC Teknolojisi Artık Daha İşlevsel ! Yol Haritası Açıkland
Www.TrendForum.Net

Apple, Huawei, Google, Huawei Qualcoom ve daha nice teknoloji devleri NFC Forum’unda 2028 yılına kadar geliştirilmesi için bir yol haritası yayınlandı. Açıklanan plana göre kablosuz veri iletimi büyük ölçüde değişiyor.

Yakın gelecekte NFC ile yapılan işlemlerde telefonunuzu bir NFC terminaline yaklaştırmadan ödeme yapabilecek ve bir tren istasyonuna girebileceksiniz. NFC Forum’unda yayımlanan rapora göre firmaların bu teknoloji için ana önceliği menzilini arttırmak.

Şu an NFC teknolojisini kullanmak isterseniz cihazınızı en fazla yarım santimetre uzaktaki NFC terminaline yaklaştırarak işlem yapabiliyorsunuz. Rapora göre bu mesafenin 4 ile 6 kat artacağı iddia ediliyor. Buna ek olarak forum, mevcut NFC kablosuz şarj özelliği olan 1 watt’ı 3 watt’a yükseltmeyi amaçlıyor.

Bu teknolojinin gelecekteki başka bir özeliği ise tek bir dokunuşla birkaç işlemi desteklemesi olacak.




2028 yılına kadar NFC teknolojisinin gelişiminin teknolojik haritası beş ana başlığı içeriyor :

NFC üzerinden kablosuz şarjın gücünü 1’den 3 W’a çıkarmak – bu, çeşitli kompakt cihazlara güç vermenizi sağlar.
NFC aralığı yarım santimetreden 2 ile 3 cm arasına yükseltilmesi. Akıllı telefonun terminale çok yaklaştırılması gerekmeyeceğinden bu, temassız ödemeleri daha rahat ve hızlı hale getirecektir.
Aynı anda birkaç eylemi gerçekleştirme yeteneği. Örneğin bu yenilik, temassız ödeme sırasında düzenli müşterilerin tespit edilmesini, onlar için sadakat programı bonuslarının uygulanmasını veya cihaza anında elektronik çek gönderilmesini sağlayacak.
Cihazlar arasındaki iletişimin modernizasyonu. İşletmeler ve bireyler, bir akıllı telefonu ödeme terminali olarak kullanarak her yerde ödeme kabul etmek için daha fazla fırsata sahip olacak.
Farklı biçimlerde veri alışverişi için NFC yeteneklerinin genişletilmesi. Bu, örneğin, ürünün bileşimi ve işlenmesi hakkında veri alışverişine izin verecektir.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkland, artık, daha, haritası, nfc, teknolojisi, yol, İşlevsel


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google Bard Artık Daha İşlevsel KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2023 17:30
Kasımda fiyatı en çok artan ürünler belli oldu! Zirvedeki gıda artık daha pahalı Zeytin Ekonomi Dünyası 8 02 Aralık 2022 14:00
Kilit AMD Teknolojisi: 3D V-Cache Yayılıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:51
Sainz: "Artık aracı daha iyi anlıyorum" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 22:11
Nokia: 6G teknolojisi yakında geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net