Forum Logo




Kilit AMD Teknolojisi: 3D V-Cache Yayılıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Haziran 2022, 21:51   #1
Çevrimiçi
Kilit AMD Teknolojisi: 3D V-Cache Yayılıyor




Kilit AMD Teknolojisi: 3D V-Cache Yayılıyor
Www.TrendForum.Net



AMD, 2022 Financial Analyst Day ile birlikte tüm ürün portföyünü kapsayan önemli duyurular yaptı. Ryzen 7000 serisi işlemcilerle beklenen performans artışlarından söz etmiştik. Ayrıca RDNA 3 mimarisinin olası performans kazançlarıyla birlikte tüm bilinenleri bir araya getirdik. Şimdi ise kırmızı takımın yeni ve önemli teknolojilerinden olan 3D V-Cache ile ilgili gelişmelere bakalım.

Şirket daha önce 3D V-Cache’in tek seferlik bir teknoloji olmadığını ve yol haritasının sabit bir parçası olacağını söylemişti. Yeni duyuruda ise hem yaklaşmakta olan Zen 4 mimarisi hem de Zen 5’e kadar uzanan planları gördük.



EPYC Genoa ailesi bildiğiniz gibi Zen 4 mikro mimarisine dayanıyor ve 96 çekirdeğe kadar destek sunacak. Bu yongalar standart Zen 4 CCD’lere (çip birimleri) sahip ve ve önbellek boyutları henüz açıklanmadı. Ancak daha önce tanıtılan EPYC Milan-X‘e benzer şekilde, gelecekte 3D V-Cache önbellek teknolojisine sahip EPYC Genoa-X işlemcilerin geleceğini artık kesin olarak söyleyebiliyoruz. Genoa muhtemelen bu yıl piyasada olacak, önbellek miktarını muazzam seviyelere çıkaracak olan Genoa-X‘in ise 2023’te gelmesi bekleniyor.

Şirket ayrıca 128 çekirdek ve 256 iş parçacığı sunan, Zen 4c çekirdeklerine dayanan EPYC “Bergamo” ailesini piyasaya sürecek. Bu yongalar Zen 4’ün tam ISA’sını korurken bulutla ilgili belirli yeteneklere sahip olacak.



Duyurulan yeni bir işlemci daha var: kod adı EPYC Siena. AMD bu CPU’larla birlikte telekomünikasyon ve uç bilgi işlem endüstrisini hedeflerken 5G altyapı pazarındaki büyümeden kazanç sağlamayı umuyor. 2023 yılında piyasaya sürülecek olan çipler, performans/watt optimizasyonuyla birlikte 64 çekirdeğe kadar çıkacak.

3D V-Cache ve İşin Oyun Tarafı

Yaklaşan Ryzen 7000 serisi işlemcilerin Zen 4 mimarisini temel alacağını biliyoruz. Yani tıpkı Ryzen 7 5800X3D‘de olduğu gibi, 3D V-Cache teknolojisine sahip, oyunculara ulaşacak X3D serisi Zen 4 yongalar görebiliriz.



Yapılan birçok incelemede gördüğümüz gibi, bu teknoloji özellikle oyun performansına önemli katkılar sunuyor, ancak çip 3D V-Cache’den yoksun Zen 3 CPU’lara göre biraz daha sıcak çalışıyor. AMD, bu teknolojiyi Ryzen ailesinde ilk kez kullandı ve saat hızından da kısmak zorunda kalmıştı. Umuyoruz ki bu zorlukları aşmanın yolunu bir an önce bulurlar.

3D V-Cache’in Zen 4 CPU’ların bir parçası olacağını bilmiyorduk. AMD‘nin slaytı ise ekstra önbelleğe sahip olan ve olmayan Zen 4 CPU’ların olacağını açıkça ortaya koyuyor. Hatta şirket Zen 5 mimarili işlemcilerinde bile bu yolu izlemeye devam edecek. 5800X3D’de olduğu gibi, 3D V-Cache’li çipler muhtemelen öncelikle oyuncuları hedef alacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, kilit, teknolojisi, vcache, yayılıyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
DDR5 Overclock Teknolojisi Doğrulandı: AMD EXPO KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Mayıs 2022 16:37
Çocuklarda görülen gizemli hepatit virüsü Japonya'da yayılıyor KoJiRo Dünyadan Haberler 0 28 Mayıs 2022 10:37
Nokia: 6G teknolojisi yakında geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net