Forum Logo




Windows 11, Yeni Güç Tasarrufu Özelliğine Kavuşuyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Aralık 2023, 16:21   #1
Çevrimiçi
Windows 11, Yeni Güç Tasarrufu Özelliğine Kavuşuyor




Windows 11, Yeni Güç Tasarrufu Özelliğine Kavuşuyor
Www.TrendForum.Net



Microsoft, Windows 11 için yoğun güç tüketen arka plan uygulamalarını devre dışı bırakarak bilgisayarların enerji verimliliğini geliştirmek amacıyla yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Aktif olarak test edilen özellik dizüstü bilgisayarların pil ömrünü, masaüstü bilgisayarların da güç tüketimini iyileştirebilir.

Canary Channel kullanıcıları, Windows 11 Insider Preview Build 26002 ile birlikte özelliği test etmeye başladı bile. Microsoft ayrıca yeni güncellemeyle ilgili bir blog yazısı kaleme aldı:


“Build 26002 ile birlikte güç tüketimini iyileştirmek amacıyla yeni bir özellik sunuyoruz. Böylelikle pil ömrünü uzatmak ve bir miktar sistem performansından ödün vererek enerji kullanımını azaltmak için kolay bir yol sağlıyoruz. Özellik sistem tepsisindeki Hızlı Ayarlar aracılığıyla açılıp kapatılabilir veya cihaz belirli bir pil yüzdesine ulaştığında otomatik olarak çalışacak şekilde ayarlanabilir. Enerji Tasarrufu (Energy Saver), pil ömrünü uzatmak için optimize edilmiş olsa da aynı zamanda bilgisayarlar fişe takılı olduğunda da (masaüstü bilgisayarlar da buna dahil) kullanılabilecek.



Yeni özellikle ilgili bilgiler çok kısıtlı. Bu nedenle kullanıcılara ulaştığında performansı nasıl etkileyeceğini ya da pil ömrünü ne kadar iyileştireceğini bilmiyoruz. Ancak Microsoft’un kelimelerine bakılırsa gerekiyorsa donanımların performansından bir parça ödün vermemiz gerekecek. Diğer yandan, Microsoft’tan alınan bir ekran görüntüsünde “Bazı arka plan etkinliklerini sınırlandırarak güç tüketimini azaltın ve pil ömrünü artırın” şeklinde bir açıklama yer alıyor. Yani yazılım taraflı çalışmalar da yapılıyor.

Bu teknik, yeni nesil mobil cihazlarda pil ömrünü uzatma yöntemine çok benziyor. Modern Android ve iOS cihazlarda bildiğiniz üzere arka plandaki uygulamalar sürekli kontrol altında tutularak işlemlerin gereksiz yere pil ömrünü tüketmesini engelliyor.




Windows 11’in yeni enerji tasarrufu özelliği, masaüstünden ziyade milyonlarca dizüstü bilgisayar kullanıcısı için olumlu bir gelişme. Bazen pilin tuhaf şekilde hızlı bittiğine tanık oluruz. Kontrolsüz arka plan uygulamaları da pil tüketiminin hızlanmasının başlıca nedenlerinden biri. Çünkü bu uygulamalar arka planda çalıştığından dolayı kendini fazla hissettirmez. Windows güncellemeleri, tarayıcı sekmeleri, kesintisiz arka planda video oynatma, yedekleme programları ve birçok farklı şekilde çalışan arka plan yazılımı mevcut.

Eğer Canary Kanalı’ndaysanız ve Build 26002’ye geçiş yaptıysanız yeni özelliği test edebilirsiniz. Ayarlar uygulamasındaki Sistem/Güç alt menüsünden eni yazılım odaklı enerji koruma özelliğine erişebilirsiniz.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
güç, kavuşuyor, tasarrufu, windows, yeni, Özelliğine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Windows 11 için Android, uzun süredir beklenen özelliğe kavuşuyor DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 14 Haziran 2023 12:06
Apple Harita uygulaması yeni bir görünüme kavuşuyor! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 08 Mayıs 2023 19:25
Windows 11 Android Sistemi Yeni Özellikler Alıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:19
Windows 11 Build 25158, Yeni Arama Çubuğuyla Yayınlandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:15
AMD, Windows 7 İçin Yeni Sürücü Yayınladı: Adrenalin 22.6.1 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 28 Haziran 2022 22:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net