Forum Logo




Windows Güncelleme Sorunu: HP Yazıcı Sürücüleri Otomatik Yükleniyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Aralık 2023, 16:22   #1
Çevrimiçi
Windows Güncelleme Sorunu: HP Yazıcı Sürücüleri Otomatik Yükleniyor




Windows Güncelleme Sorunu: HP Yazıcı Sürücüleri Otomatik Yükleniyor
Www.TrendForum.Net



Windows kullanıcılarının başı yine yazıcı sorunlarıyla dertte, fakat bu kez sorun daha da tuhaf. Hatadan etkilenen Windows 10, Windows 11 ve Server 2002 kullanıcıları, son Windows güncellemesinin herhangi bir markaya ait tüm yüklü yazıcıların simgelerini HP LaserJet M101-M106 olarak değiştirdiğini ve yeniden adlandırdığını fark ettiler.

Bunun yanında, gelen güncelleme HP yazıcıların belgeleri taramasını, yazdırmasını ve paylaşmasını sağlayan HP Smart uygulamasını da yüklüyor. Garip olan şu ki, HP markalı yazıcıya sahip olmayanlar da istemsizce bu yazılımı bilgisayarında yüklü olarak buluyor. Bu konuda ortaya çıkan en eski şikayet 28 Kasım tarihinde gelmiş ve sonrasında farklı kullanıcılar da problem yaşadığını bildirmiş.

Microsoft görünüşe bakılırsa halen güncellemeden bu ek yazılımı kaldırmamış. Bu durum kablolu, kablosuz ya da bir ağ üzerinden bağlı olsun olmasın, sistemde algılanan HP dışı yazıcıları etkilemekte. Bazı kullanıcılar, bir yazıcı herhangi bir ortam üzerinden bağlı olmasa bile sistemin sürücüyü zorla yüklediğini dile getiriyor. Hatta bilgisayara herhangi bir yazıcı bağlı olmasa bile sürücü bazı sistemlere zorla yüklenebiliyor.

HP Laserjet yazıcıdaki meta veri değişikliği nedeniyle, Windows güncellemesi kullanıcının izni olmadan HP Smart Uygulamasını da yüklüyor. Bu nedenle varsayılan yazıcı yanlış sürücüyü kullanmaya devam ediyor, ancak bazı kullanıcılar meta veri değişikliğine rağmen yazıcının sorunsuz çalıştığını söylüyor.

Şimdilik Microsoft tarafından bir açıklama gelmiş değil. HP, Gizmodo‘ya yanıt vererek sorunun köküne inmek için çalıştıklarını söyledi. Eğer anlamsız şekilde bilgisayarınızda HP Smart yazılımını gördüyseniz şaşırmayın. Sebebi siz değilsiniz ve bu kötü amaçlı bir yazılım değil.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
güncelleme, otomatik, sorunu, sürücüleri, windows, yazıcı, yükleniyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Windows 10 Güncelleme Hatası 0x800f080a'yı Düzeltin DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 17 Mayıs 2023 15:49
Windows 11'de Yazıcı Diğer Bilgisayarlarla Nasıl Paylaşılır [Öğretici] DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 12 Mayıs 2023 17:29
Windows 11, Bilgisayarın Başından Kalktığınızda 'Özel' Dosyalarınızı Otomatik Olarak DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 16 Nisan 2023 21:02
1 ay süren çile bitti: Windows sorunu çözüyor! DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 14 Nisan 2023 19:42
Windows 11 22H2 Destekli AMD ve NVIDIA Sürücüleri Göründü KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Haziran 2022 21:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net