Forum Logo




IBM ve Meta, AI Alliance Topluluğunu Duyurdu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Aralık 2023, 16:23   #1
Çevrimiçi
IBM ve Meta, AI Alliance Topluluğunu Duyurdu




IBM ve Meta, AI Alliance Topluluğunu Duyurdu
Www.TrendForum.Net



IBM ve Meta tarafından AI Alliance adı ile açık, güvenli ve sorumlu yapay zekayı ilerletmek için birlikte çalışan önde gelen teknoloji geliştiricileri, araştırmacılar ve uygulayıcılardan oluşan uluslararası bir topluluk kuruldu.

IBM ve Meta’ya Intel, NASA, Cleveland Clinic ve Yale Üniversitesi gibi dünya çapında 50’den fazla kuruluş ve eğitim kurumu katılıyor. Öte yandan ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI‘ın kurucu üyelerden biri konumunda olmaması dikkat çekici.

İttifakın misyonu “açık bir topluluğu teşvik etmek ve geliştiricilerin ve araştırmacıların yapay zekada sorumlu inovasyonu hızlandırmalarını sağlarken bilimsel titizlik, güven, emniyet, güvenlik, çeşitlilik ve ekonomik rekabet gücü sağlamak” üzerine odaklanıyor. Bu çalışmanın bir kısmı, OpenAI ve Google gibi şirketlerin özel modellerine ters düşen açık kaynak kodlu yapay zeka modellerinin sayısını artırma çabalarını içerecek.

Açık kaynak kullanımı AI Alliance’ın önemli bir ayağı olarak öne çıkıyor. Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg yaptığı açıklamada, “Yapay zekanın açık bir şekilde geliştirilmesinin daha iyi olduğuna inanıyoruz. Daha fazla insan faydalara erişebilir, yenilikçi ürünler oluşturabilir ve güvenlik üzerinde çalışabilir. AI Alliance, modeller açık bir şekilde paylaşılsın ya da paylaşılmasın hepimizin ilerleme kaydetmesine yardımcı olabilecek araçları ve bilgileri paylaşmak için araştırmacıları, geliştiricileri ve şirketleri bir araya getiriyor. Yapay zekada en son teknolojiyi ilerletmek ve herkesin sorumlu bir şekilde inşa etmesine yardımcı olmak için ortaklarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

AI Alliance duyurusunda, yapay zeka sistemlerinin sorumlu bir şekilde oluşturulmasını sağlamak için kriterler geliştirmek gibi belirli hedefleri olan herhangi bir projeyi “başlatacağını veya geliştireceğini” belirtti. Bu adım, onaylanmış araçlardan oluşan bir katalog oluşturmayı ve geliştiricilerin bunları kullanmasını savunuyor.

Topluluk aynı zamanda diğer girişimlerin yanı sıra, kamuoyunu ve politika yapıcıları yapay zekanın birçok yönü hakkında bilgilendiren eğitim kaynakları oluşturmak veya yapay zekayı güvenli bir şekilde geliştirmenin yollarını vurgulayan girişimler ve etkinlikler başlatmak da dahil olmak üzere güvenlik ve şeffaflığa odaklanmayı planlıyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alliance, duyurdu, ibm, meta, topluluğunu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Meta, herhangi bir yüzeyi sanal klavyeye dönüştürüyor DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 31 Ağustos 2023 13:28
Fransa - Alliance Meydanı Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 28 Temmuz 2023 01:51
Meta, üçüncü kez çalışanlarını işten çıkarıyor DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 27 Mayıs 2023 10:21
KVKK'dan WhatsApp ve Meta'ya para cezası Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Mart 2023 11:57
Meta, ABD’nin sosyal medya operasyonunu ifşaladı! DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 24 Kasım 2022 09:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net