Forum Logo




Video Yükseltme: AMD FSR, Yakında YouTube ve VLC’ye Geliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ocak 2024, 14:03   #1
Çevrimiçi
Video Yükseltme: AMD FSR, Yakında YouTube ve VLC’ye Geliyor




Video Yükseltme: AMD FSR, Yakında YouTube ve VLC’ye Geliyor
Www.TrendForum.Net



RTX ekran kartına sahip sistemlerde bir süredir RTX Video Super Resolution (VSR) teknolojisi kullanılabiliyor. Bu teknolojiyle birlikte video oynatma ve akışlarda ML tabanlı görüntü yükseltme uygulamak mümkün. Intel’in kendi “Intel Video Super Resolution” teknolojisi üzerinde çalıştığını duymuştuk. Şimdi ise AMD, benzer bir teknolojiyi geniş GPU yelpazesine sahip sistemlere ulaştırıyor. AMD, CES 2024 duyuruları sırasında donanımlarıyla birlikte video yükseltme tekniğinden de kısaca bahsetti. Kırmızı takım video kalitesini yükseltmek için FSR teknolojilerinden faydalanacak.

Akan videoları yükseltme işlevi bir sonraki Radeon Adrenalin sürücü güncellemesi ile gelecek ve çevrimdışı içerik için teknolojiyi destekleyen bir VLC güncellemesi ilk çeyrekte sunulacak. Tanıtımda sırasında bir canlı bir video ve fazla detay göremedik. Ancak AMD, bir YouTube videosunu 720p’den 1440p’ye yükseltmenin fark edilir derecede daha net bir görüntüyle sonuçlanabileceğini ima etti.



NVIDIA yaklaşık bir yıl önce RTX Video Super Resolution’ı tanıtmış, YouTube ve akış hizmetlerinin yanı sıra VLC’deki çevrimdışı çekimler için tarayıcıda yükseltme desteği sunmuştu. AMD’nin iyi yönü her zaman desteği geniş tutması. NVIDIA’nın çözümü yalnızca RTX ekran kartlarında çalışıyordu. AMD FSR ise konsollar ve rakiplerin GPU’ları da dahil olmak üzere çoğu donanımla uyumlu çalışabiliyor. Sistem gereksinimlerini henüz bilmiyoruz, ilk duyduğumuz anda sizlerle paylaşacağız. Son bir ek olarak, Radeon Adrenalin sürücü güncellemesi RDNA 3 GPU’larda AVC, HEVC ve AV1 kodlamasını da iyileştirecek.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, fsr, geliyor, video, vlc’ye, yakında, youtube, yükseltme


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
passiveVid v2 Youtube, İzlesene vb Video Oynatıcı vBulletin 3.8.x Bahtiyar vBulletin 36 17 Nisan 2023 22:57
Huawei Nova 11 serisi yakında geliyor DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 13 Nisan 2023 15:29
Windows 11 Moment 3 Güncellemesi Yakında Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Nisan 2023 02:57
YouTube, Video Düzenleme Özelliğini Kullanıma Sundu KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 16 Haziran 2022 21:53
Nokia: 6G teknolojisi yakında geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net