Forum Logo




Microsoft, Apple, Mozilla ve Google Daha İyi Tarayıcılar İçin Güç Birliği Yaptı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Şubat 2024, 14:13   #1
Çevrimiçi
Microsoft, Apple, Mozilla ve Google Daha İyi Tarayıcılar İçin Güç Birliği Yaptı




Microsoft, Apple, Mozilla ve Google Daha İyi Tarayıcılar İçin Güç Birliği Yaptı
Www.TrendForum.Net



Microsoft, Apple, Google, Firefox, başka şirketlerle birlikte, modern tarayıcıları daha iyi hale getirmek ve platformlar arasında tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için ortak çabalarının devamı olan Interop 2024 projesini duyurdu. Projenin hedefi ise her teknolojinin her tarayıcıda aynı şekilde çalıştığı bir duruma ulaşmak. Bu sayede Chrome, Edge, Firefox veya Safari kullanıyor olsanız da tüm web sitelerinin desteklenen tüm işletim sistemlerinde aynı beklenen deneyimi ve özellikleri sunması hedefleniyor.

Başlangıçta 2021 yılında Compat 2021 olarak adlandırılan proje, tarayıcılar arası web uyumluluğuna odaklandı. 2022’de şirketler, geliştiricilerin sorun yaşadığı noktaları tespit etmek ve web platformunu “çalışmayı daha keyifli” hale getirmek amacıyla tarayıcıların birlikte çalışabilmesi için Interop 2022‘yi başlattı. Microsoft, Google ve diğer şirketler birlikte web platformunda çok sayıda iyileştirme uyguladılar ve artık ortak girişimlerini sürdürmeye hazırlar.

Bu yıl Interop projesi düzenler, CSS mimarisi, HTML öğeleri ve daha fazlası gibi çeşitli alanlara odaklanıyor. Microsoft, Compat ve Interop’un esnek kutular ve ızgaralar kullanılırken tarayıcı tutarsızlıklarının sayısını önemli ölçüde azalttığını ancak bazı farklılıkların hala mevcut olduğunu söylüyor. Bu nedenle Interop 2024 katılımcıları bu yıl yerleşim planlarını odak alanlarından biri haline getirmeye karar verdi. Tarayıcılarda aynı şekilde çalışmasını sağlamak için CSS iç içe yerleştirmede ve geliştiricilerin içeriği diğer öğelerin üzerinde görüntülemesine olanak tanıyan HTML’deki Popover API’sinde ek iyileştirmeler yapılacak. Ek olarak erişilebilirliği, özel özellikleri, yazı tipi boyutunu, işaretçi olaylarını, kaydırma çubuğu stilini, metin yönlülüğünü ve daha fazlası geliştirilecek.

Önceki iki yılda olduğu gibi herkes resmi Interop Dashboard‘u kullanarak her ana tarayıcının Interop 2024 testlerinde nasıl puan aldığını kontrol edebilecek.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
apple, birliği, daha, google, güç, microsoft, mozilla, tarayıcılar, yaptı, İçin, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Microsoft, Samsung ve Cisco Teams Destekli 105 İnçlik 5K Ekran İçin İş Birliği Yapıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 03 Şubat 2024 13:07
Microsoft, Küçük ve Daha Ucuz Bir Yapay Zeka Modeli İçin Çalışıyor Olabilir KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Ocak 2024 15:52
Apple Türkiye Tüm Ürünlere Bir Kez Daha Zam Yaptı (4. Zam) KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Temmuz 2023 08:38
Apple Türkiye, iPhone Dahil Tüm Ürünlerine Bir Zam Daha Yaptı DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 01 Temmuz 2023 20:00
Google Bard Daha İyi Yanıtlar İçin Gerçek Konumunuzu Öğrenmek İstiyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2023 20:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net