Forum Logo




6G gerçek oluyor! İlk uydu fırlatıldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Şubat 2024, 13:50   #1
Çevrimiçi
6G gerçek oluyor! İlk uydu fırlatıldı




6G gerçek oluyor! İlk uydu fırlatıldı
Www.TrendForum.Net

Dünyanın ilk 6G test uydusu Çin tarafından fırlatıldı. Uzayda 6G testleri yürütecek uydu ile 5G kapısı kapanabilir.



Tüm dünyada 5G teknolojisi benimsenirken, 6G ile ilgili çalışmalar da hızlanmış durumda. Son olarak Çin, 6G kablosuz ağ yeteneklerini test etmek için çalışmalara başladı. Yeni nesil iletişim ağı için özel olarak tasarlanmış uydu ile 6G teknolojisine adım attığını duyurdu.

Çin, 6G testi için uzaya uydu gönderdi

Çin’in en büyük mobil ağ operatörü olan China Mobile, yaptığı son açıklamada 6G teknolojisinin testlerine başladıklarını söyledi. Long March 2D roketiyle fırlatılan uydunun başarılı şekilde yörünge girdiğini açıkladı. Buna göre test uydusu, alçak Dünya yörüngesinde 6G ağ mimarisini ve teknolojisi sağlayacak.



Böylece Çin, 6G testleri için uzaya uydu gönderen ilk ülke oldu. Uydu; China Mobile ve Çin Bilimler Akademisi Mikrosatelit Akademisi tarafından geliştirildi. Araştırmacılar, uydunun geliştirilmesinde tamamen yerli teknolojileri kullandığını açıkladı.

Çin’in yaklaşık dört yıl önce 6G için araştırma uydusu gönderdiğini hatırlatmak gerekiyor. Ancak bu uydunun 6G teknolojisini test etmek gibi bir amacı yoktu. Geçtiğimiz günlerde fırlatılan test uydusu ise ülkenin bir ilke imza atacağı anlamına geliyor.

5G kapsamını geliştirmeye odaklanan önceki uyduların aksine, bu uydu ile uzaydan terahertz iletişimi gibi temel 6G teknolojileri mümkün olacak. Terahertz frekansları, günümüzün en hızlı 5G ağlarının çok üstünde, saniyede multi-terabit veri hızı sunmasıyla biliniyor.



Uydudaki otonom 6G mimarisi, ağ işlevlerinin esnek şekilde konuşlandırılmasına olanak tanıyacak. Bu da uydu ağının hem güvenilir hem de verimli olmasını sağlayacak. Bakalım Dünya’dan yüzlerce kilometre yukarda olan uydu neler getirecek, zamanla göreceğiz.
[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
fırlatıldı, gerçek, oluyor, uydu, İlk


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Edis'in konserinde sahneye iç çamaşırı fırlatıldı KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 23 Ocak 2024 13:24
Oyuncu Müge Boz ikinci kez anne oluyor! Vina abla oluyor KoJiRo Ünlülerin Dünyası 3 22 Ocak 2024 23:23
Yılların Hayali Gerçek Oluyor: The Punisher Geri Dönüyor! (Hem de Jon Bernthal ile) Zeytin Yabancı Diziler 0 08 Mart 2023 15:41
Galaxy S23 Uydu Bağlantısını Destekleyebilir DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 25 Kasım 2022 10:19
Teknoloji dünyasının en büyük satın almalarından biri gerçek oluyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 19:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net