Forum Logo




Opera Yapay Zeka Hizmetleri Yenilenebilir Enerjiden Güç Alacak


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Şubat 2024, 08:37   #1
Çevrimiçi
Opera Yapay Zeka Hizmetleri Yenilenebilir Enerjiden Güç Alacak




Opera Yapay Zeka Hizmetleri Yenilenebilir Enerjiden Güç Alacak
Www.TrendForum.Net



Opera, gelecekteki yapay zeka hizmetlerini güçlendirmek için bu ay İzlanda’da yeni bir yapay zeka kümesi kuracağını duyurdu. Opera, bu yapay zeka kümesini tamamen yeşil enerji kullanarak güçlendirip yenilenebilir enerji ile yoğun güç kullanımı sorununu çözmeye karar verdi.

Şirket, yapay zeka özelliklerinin tarayıcının tamamında yer almasını ve sohbet robotu özellikleriyle sınırlı kalmamasını beklediğini söyledi. Bu nedenle kullanıcılarına bu yapay zeka hizmetlerini sağlamaya şimdiden hazırlanmaları gerekiyor.

Gelişme hakkında yorum yapan Opera Grup BT Başkan Yardımcısı Krystian Zubel şunları söyledi: “Opera, 2023 baharında yerleşik yapay zeka hizmetlerini sunan ilk tarayıcı oldu ve hem PC hem de mobil kullanıcılara üretken yapay zeka asistanı Aria‘nın avantajlarını sundu. Aria hızla gelişiyor ve kullanıcılarımız için bir tarama arkadaşı olarak yeteneklerini genişletmeye devam ediyoruz. İzlanda, hesaplama ağırlıklı görevler için yeşil, uygun maliyetli ve merkezi bir merkez olarak dünya genelindeki mevcut altyapımızı tamamlayacak ve Opera’nın gördüğümüz fırsatları yakalamak için gerekli altyapıya sahip olmasını sağlayacak ve şirketimizin yapay zeka hizmetlerini hızla geliştirmesine ve genişletmesine olanak tanıyacak.”

Yeni küme, en yeni NVIDIA H100 Tensor Core GPU’larını ve NVIDIA AI Enterprise yazılım platformunu kullanan bir NVIDIA DGX SuperPOD olacak. Enerji hidroelektrik ve jeotermal enerji kaynaklarından sağlanırken soğutma ise ülkenin iklimi tarafından doğal olarak sağlanmış olacak.
[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alacak, enerjiden, güç, hizmetleri, opera, yapay, yenilenebilir, zeka


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yapay Zekanın Tarihi #2 - Herkes İçin Yapay Zeka DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 05 Temmuz 2023 18:20
Yapay Zeka Asi Ruh Trend Sözlük 1 22 Haziran 2023 19:37
Yapay zeka rekabeti: Çin, ABD'yi geçebilir mi? DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 27 Mayıs 2023 08:53
Yapay zeka gelişmeli mi? DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 1 25 Mayıs 2023 21:20
Yapay Zeka Nedir? Beatrice Ne Nedir? 0 24 Şubat 2023 20:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net