Forum Logo




Google Bard Artık Resmen Gemini Adını Aldı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Şubat 2024, 08:39   #1
Çevrimiçi
Google Bard Artık Resmen Gemini Adını Aldı




Google Bard Artık Resmen Gemini Adını Aldı
Www.TrendForum.Net



Google, Bard yapay zeka sohbet robotunun Gemini olarak yeniden markalanacağını resmen duyurdu. Gemini’nin Pro 1.0 varyantı artık Türkçe de dahil 40’tan fazla dilde ve ülkemiz de dahil 230’dan fazla ülkede mevcut durumda.

Bard, Gemini Oldu!

Google Başkan Yardımcısı ve Gemini ile Google Asistan deneyimlerinden sorumlu Genel Müdürü Sissie Hsiao, Bard’ın yeniden markalaşmasıyla ilgili şunları söyledi: “Geçen yıl Bard’ı piyasaya sürdüğümüzden bu yana, dünyanın her yerindeki insanlar onu yapay zeka ile tamamen yeni bir şekilde işbirliği yapmak için kullandı; iş görüşmelerine hazırlanmak, kodlarda hata ayıklamak, yeni iş fikirleri için beyin fırtınası yapmak veya geçen hafta duyurduğumuz gibi büyüleyici görüntüler oluşturmak için.

Bard olarak misyonumuz her zaman yapay zeka modellerimize doğrudan erişmenizi sağlamak olmuştur ve Gemini, en yetenekli model ailemizi temsil etmektedir. Bunu yansıtmak için Bard artık sadece İkizler olarak bilinecek.”



Google, yeni ismin yanı sıra Android’de Gemini için bir mobil uygulama yayınladı. Buna başka herhangi bir uygulama gibi erişilebilirken Google Asistan’ı bununla değiştirmeniz mümkün. “Hey Google” demek, Gemini’ye hızlı erişim ve ekranınızda olup bitenleri bağlamsallaştırma yeteneği ile yeni bir katman deneyimi başlatacak. Google ayrıca Gemini uygulamasının zamanlayıcıları ayarlama, arama yapma, ev cihazlarını kontrol etme ve daha fazlası gibi Asistan’ın özelliklerinin çoğunu desteklediğini söylüyor.

iOS tarafında ise iPhone sahipleri Gemini’ye normal Google uygulamasını kullanarak erişebilecekler. Şirket, Android için Gemini uygulamasını ve iOS için Google uygulaması güncellemesini şu anda ABD’deki kullanıcılara sunuyor ve önümüzdeki haftalarda daha fazla ülke bu uygulamayı takip edecek.

Gemini Advanced Ücretli Bir Seçenek Olacak

Google, Gemini’nin ücretli sürümünü de piyasaya sürmeye hazır. Gemini Advanced olarak adlandırılan bu model, Google’ın “en yetenekli, son teknoloji ürünü yapay zeka modeli” Ultra 1.0 tarafından destekleniyor. Şirket, Gemini Advanced’in kod yazma, akıl yürütme, incelikli talimatları takip etme, yaratıcı görevleri tamamlama ve daha fazlası gibi son derece karmaşık görevlerde çok daha yetenekli olduğunu söylüyor. Ayrıca, Gemini Advanced ile daha uzun ve detaylı görüşmeler yapılabilecek.



Gemini Advanced şu anda ülkemizde de dahil olmak ğzere 150’den fazla ülkede İngilizce olarak mevcut. Hizmetin aylık maliyeti ise 719,99 TL. Bunun, Google Drive’da 2 TB gibi ek avantajlar sunan Google One aboneliğine bağlı olduğunu da belirtelim. Ayrıca, Google One AI Premium Planı’nı iki ay boyunca ücretsiz olarak deneme şansına sahipsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adını, aldı, artık, bard, gemini, google, resmen


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası: Gemini Nedir ? KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Aralık 2023 19:25
Bard, Gemini ile Birlikte Bugüne Kadarki En Büyük Güncellemesine Kavuştu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Aralık 2023 16:27
Google Bard Artık Daha İşlevsel KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2023 17:30
Google Bard, ChatGPT’yi çağ dışı gösterecek! DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 27 Mayıs 2023 12:09
Google Bard herkesin kullanımına açıldı DeepSilence Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Mayıs 2023 10:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net