Forum Logo




Samsung, Yeni Bir Yarı İletken Çip Ar-Ge Tesisi İnşa Ediyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ağustos 2022, 15:58   #1
Çevrimdışı
Samsung, Yeni Bir Yarı İletken Çip Ar-Ge Tesisi İnşa Ediyor




Samsung, Yeni Bir Yarı İletken Çip Ar-Ge Tesisi İnşa Ediyor
Www.TrendForum.Net



Samsung, yarı iletken çipler için yeni bir araştırma ve geliştirme tesisi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Yeni tesis Güney Kore’nin Gyeonggi Eyaleti, Yongin’deki Giheung Kampüsünde kurulacak ve şirket 2028 yılına kadar bu tesis için yaklaşık 15 milyar dolar harcayacak.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-Yong, bugün erken saatlerde düzenlenen temel atma töreninde yer aldı. Törende aralarında Device Solutions CTO’su Jeong Eun-Seung, Jin Kyo-Young (SAIT Başkanı), Lee Jeong-Bae (Bellek İş Bölümü Direktörü), Siyoung Choi (Samsung Foundry Başkanı) ve Yong-In Park’ın (System LSI Başkanı) da bulunduğu 100’den fazla Samsung yetkilisi ve çalışan da hazır bulunuyordu.



Yeni gelişme, Lee’nin geçtiğimiz hafta rüşvetle ilgili bir davada başkanlık affı almasının ardından attığı ilk resmi adım oldu. Güney Koreli şirketin Giheung Kampüsü, şirketin 40 yıl önce ilk yarı iletken çiplerini üretmeye başladığı merkez olma özelliğini de taşıyor. Bu kampüs aynı zamanda 1992 yılında ilk 64MB DRAM’in üretildiği yer olarak da biliniyor.

Yeni yarı iletken tesisi 109.000 metrekarelik bir alana yayılacak ve şirket için fabrikasyon dışı sistem yarı iletken tasarımı, dökümhane ve bellek gibi yarı iletken Ar-Ge alanlarında kritik bir araştırma üssü rolü oynayacak. Özel yarı iletken Ar-Ge merkezi 2025 yılında faaliyete geçecek.

Samsung’un yarı iletken departmanı, özellikle COVID-19 salgını sonrasında yaşanan yarı iletken sıkıntısından bu yana, şirketin son birkaç yıldaki başarısına önemli ölçüde katkıda bulundu. Yonga bölümü 2022’nin 2. çeyreğinde şirketin faaliyet kârının 2/3’üne katkıda bulunmuş durumda. Güney Koreli firma kısa süre önce dünyanın ilk 3nm çiplerinin seri üretimine de başlamıştı.

Samsung, 7nm veya daha iyi teknolojiler kullanarak çip üretebilen iki firmadan biri olmasına rağmen, üretim ve güç verimliliği sorunları nedeniyle birkaç yıldır müşteri kaybetmeye devam ediyor. Şirketin 3nm çiplerinin, güç verimliliğini ve performansı artıran GAA (Gate All Around) teknolojisi sayesinde daha iyi olacağı da ifade ediliyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arge, bir, çip, ediyor, samsung, tesisi, yarı, yeni, İletken, İnşa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Instagram Yeni Yaş Doğrulama Özelliklerini Test Ediyor KoJiRo İnstagram 0 24 Haziran 2022 20:07
Intel, Yarı İletken Üretiminde Sürdürülebilirliğin Önemini Anlattı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 23 Haziran 2022 21:44
TSMC, Dört Yeni 3nm Yarı İletken Tesisi Kuruyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Haziran 2022 21:46
AMD, RX 6000 Serisiyle Üç Yeni Oyun Hediye Ediyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 20 Haziran 2022 21:37
Intel, Yarı İletken İş Birliği İçin Samsung ile Görüşüyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 31 Mayıs 2022 20:24




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net