Forum Logo




Galaxy Watch Fitness Verilerini Nasıl Google Fit ile Senkronize Edilir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Kasım 2022, 10:01   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Galaxy Watch Fitness Verilerini Nasıl Google Fit ile Senkronize Edilir?




Galaxy Watch Fitness Verilerini Nasıl Google Fit ile Senkronize Edilir?
Www.TrendForum.Net



Samsung’un en yeni Galaxy akıllı saatleri Wear OS’de çalışıyor. Buna rağmen, fitness verilerinizin çoğu Google Fit yerine Galaxy Wearable ve Samsung Health uygulamaları tarafından kaydedilir ve görüntülenir. Bu, yakın zamanda bir köprü görevi gören ve Samsung Health ve Google Fit uygulamaları arasında otomatik senkronizasyona izin veren Health Connect’in piyasaya sürülmesiyle değişti. Bunu nasıl kuracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Galaxy Watch Fitness Verilerini Nasıl Google Fit ile Senkronize Edilir?

Piyasaya sürülmesinden bu yana, Samsung Galaxy Watch Android kullanıcıları için önde gelen seçim olmuştur ve başarısı, Google’ın yakın zamana kadar akıllı saatlere olan ilgisizliğinden kaynaklanmaktadır. Samsung’un Google’ın Wear OS işletim sistemini benimsemesi ve Pixel Watch lansmanını yapmasıyla durum düzeldi. Bu yeni köprüleme özelliği aynı zamanda hem Samsung’u hem de Google’ı şu anda akıllı saat pazarında en büyük paya sahip olan Apple’a karşı yarışa sokuyor.

Google Fit ve Samsung Health arasındaki etkileşimi kurmak kolaydır ve birkaç dakika içinde gerçekleştirilebilir. Senkronizasyonu etkinleştirdiğinizde, veriler Google Fit ve Samsung Health arasında serbestçe akabilir ve tercih ettiğiniz uygulamayı kullanmanıza ve Samsung ekosistemine kilitlenmekten kurtulmanıza olanak tanır.

Çözüm, Google’ın Strava, MyFitnessPal, Adidas Running vb. gibi birden fazla fitness ve sağlık uygulamasından veri toplamak ve bunların senkronize edilmesini sağlamak için tasarlanmış Health Connect platformuna dayanıyor. Health Connect platformu ve API, uygulamaların “sağlığınızın bütünsel bir görünümünü elde etmesine” izin vermek için Mayıs 2022’de tanıtıldı.

Google Fit ile Senkronizyonu Nasıl Yapılır?



Başlamak için Google Play Store’dan Health Connect’i indirin. Bir Galaxy Watch kullanıyorsanız, akıllı telefonunuzda zaten Galaxy Wearables ve Samsung Health uygulamalarının kurulu ve kurulu olması gerekir. Ancak Galaxy akıllı saatinizi kurmaya yeni başladıysanız ve hareket halindeyken Google Fit ile bağlantı kurmak istiyorsanız, ilerlemeden önce bu iki Samsung uygulamasını kurmayı tamamlamanız gerekecektir.

Şimdi, Samsung Health uygulamasını ziyaret edin. Sağ üstteki üç noktalı düğmeye ve ardından Ayarlar’a dokunun. “Bağlı uygulamalar ve hizmetler” başlığı altında gruplandırılmış ayar seçeneklerini bulmak için aşağı kaydırın. Bu alt bölümün en üstünde Health Connect’i bulacaksınız; dokunun.

Ardından, Uygulama izinleri’ne dokunun. Bu, Health Connect’i açacak ve akıllı telefonunuzda onu destekleyen uygulamaların bir listesini görüntüleyecektir. Samsung Health’e dokunun ve kalp atış hızı, egzersiz değeri, ağırlık, bazal metabolizma hızı vb. gibi tüm verilerin diğer uygulamalarla paylaşılmasına izin verin. Her seçenek için geçişleri kontrol edebilir veya verileri tamamen senkronize etmek için Tümüne İzin Ver’i değiştirebilirsiniz.

Son Adım

Ardından, Google Fit’i indirin ve kurun. En üstte Health Connect ile Eşitle yazan bir kart göreceksiniz. İşlemi başlatmak için Başlayın’a ve ardından sonraki sayfada Kurulum’a dokunun. Ardından, yukarıda Health Connect’te gördüğümüze benzer bir sayfa göreceksiniz. Verileri seçerek seçebilir veya Tümüne izin ver’in yanındaki geçişi etkinleştirebilirsiniz. Son olarak, Google Fit’in diğer fitness uygulamalarından gelen verilere başarılı bir şekilde bakmasına izin vermek için İzin Ver’e dokunun. Bu yöntem yalnızca Samsung Health ve Google Fit ile sınırlı değildir. Birleşik bir görünüm ve daha doğru istatistikler için uygulamalardan gelen birden çok giriş akışını entegre etmek için kullanılabilir. Strava gibi topluluk ve antrenman meydan okuma uygulamalarını dahil edebilir ve verileri HealthifyMe gibi ayrı bir yemek takip uygulaması kullanılarak izlenebilecek günlük kalori alımınızın yanında görüntüleyerek daha anlamlı hale getirebilirsiniz. Sleep As Android gibi bir uygulamadan uykunuzla ilgili istatistikler dahil edilerek veriler daha da geliştirilebilir. Genel olarak Health Connect, Android’in farklı akıllı telefon üreticilerini birleştirmesiyle aynı şekilde farklı hizmetleri birleştiren bir platform gibi görünüyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
edilir, fit, fitness, galaxy, google, ile, nasıl, senkronize, verilerini, watch


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kış depresyonuyla nasıl baş edilir Beatrice Psikiyatri 8 06 Kasım 2022 22:56
Dua Nasıl Edilir? Beatrice Dualarımız 0 19 Temmuz 2022 23:05
Samsung Galaxy Watch 5 Serisi Resmi Görselleri Sızdırıldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 1 12 Temmuz 2022 10:44
HUAWEI WATCH FIT 2, Sağlık, Fitness ve Akıllı Özellikleriyle Öne Çıkıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Haziran 2022 22:11
Samsung Galaxy Watch 5 Lansman Tarihi Sızdırıldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Haziran 2022 18:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net