Forum Logo




Jack Dorsey’in Twitter Benzeri Bluesky Uygulaması Android’e Geliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Nisan 2023, 17:13   #1
Çevrimiçi
Jack Dorsey’in Twitter Benzeri Bluesky Uygulaması Android’e Geliyor




Jack Dorsey’in Twitter Benzeri Bluesky Uygulaması Android’e Geliyor
Www.TrendForum.Net




Jack Dorsey’in Twitter alternatifi Bluesky, Şubat ayında App Store’da yerini almıştı. Platform şimdi de Android cihazlarda sadece davetiye şartıyla kullanılabilir durumda. Bluesky, diğer kullanıcılarla etkileşim içinde olmanız, takip etmeniz, gönderiler paylaşmanız gibi daha birçok Twitter benzeri özelliğe sahip. Ancak şu anda beta aşamasında olduğu için sınırlı sayıda kullanıcısı var.

2019 yılında Twitter benzeri özelliklerle, bir tür merkezi olmayan sosyal medya uygulaması olarak ortaya çıkan Bluesky uygulamasının 25.000 civarında kullanıcısı olduğu söyleniyor. Ancak uygulamanın direkt mesaj gibi özellikleri bulunmuyor. Kurucu Jack Dorsey, 2021 yılında Twitter’dan ayrıldı. Bu uygulama ile birlikte Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından ortaya çıkan Mastodon gibi Twitter klonlarının arasına katıldı.

Uygulama kullanıcıların sosyal medyayı nasıl görmek ve tüketmek istediklerine karar vermelerini sağlamak üzere tasarlandı. CEO Jay Graber, geçen ay yaptığı açıklamada “Geliştiriciler için açık bir algoritma pazarı, herkesin kullanabileceği algoritmaları deneme ve yayınlama özgürlüğü sağlayacağız. Aynı zamanda kullanıcılar içinse akışlarını kişiselleştirme olanağı sunacağız ve böylelikle en değerli kaynakları olan dikkat kontrolüne önem vereceğiz.” dedi.

Graber, yakın tarihli bir blog yazısında ise “Uygulama halka açılmadan önce çözülmesi gereken bir bulmaca var. O da moderasyon. Çünkü en başından beri kullanıcı güvenliğine öncelik vermek istedik.” açıklamasında bulundu.

Technopat
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
android’e, benzeri, bluesky, dorsey’in, geliyor, jack, twitter, uygulaması


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Zoom uygulaması Tesla modellerine geliyor DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 11 Kasım 2022 10:13
Windows Fotoğraflar Uygulaması Microsoft Edge’e Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Temmuz 2022 09:59
Android İçin Outlook Lite Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Temmuz 2022 20:45
Windows 11 İçin Windows 10 Benzeri Arama Çubuğu Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 13 Haziran 2022 21:16
TikTok'a Twitch Benzeri 'Ücretli Abonelik' Geliyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 24 Mayıs 2022 19:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net