Forum Logo




Android kullanıcıları dikkat: Popüler ekran kaydı uygulaması telekulak çıktı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Mayıs 2023, 10:20   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Android kullanıcıları dikkat: Popüler ekran kaydı uygulaması telekulak çıktı




Android kullanıcıları dikkat: Popüler ekran kaydı uygulaması telekulak çıktı
Www.TrendForum.Net



Android cihazlar için kullanıma sunulan iRecorder Screen Recorder isimli uygulamanın gizlice ses kaydı yaptığı ortaya çıktı. Uygulama yayınlanan bir güncellemeyle casusa dönüştü.

Android platformundaki popüler iRecorder Screen Recorder uygulamasının gizlice kullanıcıların sesini kaydettiği ortaya çıktı. Yayınlanan bir güvenlik raporuna göre masum bir ekran kaydı uygulaması olarak çıkış yapan iRecorder Screen Recorder, yayınlandıktan yaklaşık bir yıl sonra kötü amaca hizmet etmeye başladı.

İlk olarak Eylül 2021'de kullanıma sunulan uygulama Ağustos 2022'de yayınlanan bir güncellemeden sonra her 15 dakikada bir, kullanıcının haberi olmadan bir dakikalık ses kaydetmeye ve bu kayıtları şifreli bir kanal üzerinden geliştiricinin sunucusuna iletmeye başladı. Söz konusu skandal ESET uzmanı Lukas Stefanko tarafından ortaya çıkarıldı.

Güncelleme ile casusa dönüştü
Lukas konuyla ilgili blog yazısında uygulamanın, Ağustos 2022'deki bir güncellemede açık kaynaklı AhMyth Android RAT tabanlı kötü amaçlı kodun enjekte edilmesinden sonra "casusa dönüştüğünü" söyledi. iRecorder Screen Recorder o ana kadar 50.000 kez indirilmişti. Durum ortaya çıkınca uygulama Google Play Store'dan kaldırıldı.

iRecorder Screen Recorder hali hazırda uygulama mağazsından kaldırılmış olsa da aynı risk diğer uygulamalar için de geçerli. Yani yüklediğiniz bi uygulama sizden tüm izinleri aldıktan sonra, yayınlanan bir güncelleme ile kötü niyetli faaliyetlere başlayabilir. Güvenlik araştırmacıları Google Play'den uygulama yüklerken dikkatli olunmasını ve istenen zinlerin titizlikle kontrol edilmesini öneriyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
android, çıktı, dikkat, ekran, kaydı, kullanıcıları, popüler, telekulak, uygulaması


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ses Kaydı Atma Yaz Dedikçe İnadına Ses Kaydı Atan Psikolojisi Bozuk Arkadaş Asi Ruh Trend Sözlük 6 19 Aralık 2023 11:32
Resmi ChatGPT iOS uygulaması yayınlandı, Android ise çok yakında DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 19 Mayıs 2023 11:41
Jack Dorsey’in Twitter Benzeri Bluesky Uygulaması Android’e Geliyor KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 20 Nisan 2023 17:13
Son Günlerin Popüler Sosyal Medya Uygulaması Hive Social Nedir? DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 1 28 Kasım 2022 10:55
YouTube TV Uygulaması Telefonunuzu İkinci Ekran Yapıyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 02 Haziran 2022 19:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net