Forum Logo




Google Pixel 8 ve 8 Pro’nun Kamera Özellikleri Belli Oldu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2023, 16:48   #1
Çevrimdışı
Google Pixel 8 ve 8 Pro’nun Kamera Özellikleri Belli Oldu




Google Pixel 8 ve 8 Pro’nun Kamera Özellikleri Belli Oldu
Www.TrendForum.Net



Google ‘ın sonbaharda duyuracağı Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinde ana kamera olarak 50 megapiksellik Samsung GN2 sensör yer alacak.

Google Pixel 8 serisine güç verecek Google Tensor G3işlemciyle ilgili detaylar geçtiğimiz günlerde açıklandı. Şimdi Android Authoritysitesi Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinde kullanılacak kamera sensörlerini netleştirdi. Serideki kamera birimlerinde dikkat çeken iyileştirmeler olacak.

Pixel 7 serisinde Samsung’un 50 megapiksel çözünürlüğündeki ISOCELL GN1 adlı sensörü kullanıldı. Pixel 8 serisine baktığımızda bu sensörün yeni versiyonu olan GN2 kullanılacak. Sensör bir kez daha 50 megapiksel çözünürlüğünde olacak ve OIS desteğini barındıracak.


Yeni ana sensör, önceki modele kıyasla yaklaşık %35 daha fazla ışık yakalayabiliyor. Bu gelişme, düşük ışıkta daha parlak görüntüler ve daha hızlı deklanşör hızları sağlayarak hareket bulanıklığını azaltır. Yeni sensör ayrıca 8K/30 fps video çekimini de desteklemekte.




Pixel 8 Pro ayrıca daha iyi bir ultra geniş açılı sensöre sahip olacak. Pixel 7 Pro’da oldukça eskiyen 12 megapiksellik Sony IMX386, ultra geniş açılı kamera olacak kullanıldı. Söz konusu Pixel 8 Pro olduğunda ise 64 megapiksellik Sony IMX787 sensör tercih edilecek. Çok daha büyük bir boyuta sahip olan yeni sensörle birlikte Pixel 8 Pro ultra geniş çekim özellikleri geliştirilecek. Pixel 8’de ise 12 megapiksellik Sony IMX386 ultra geniş açılı kamera olacak kullanılacak.

Telefoto kameraya geldiğimizde, Pixel 7 Pro’daki 5X 48 megapiksel Samsung GM5 kamera Pixel 8 Pro’da da yer almaya devam edecek. Pixel 8’de zaten telefoto kamera olmayacak. Telefonların ikisinde ayrıca 11 megapiksel Samsung 3J1 adlı sensör kullanılacak.

Pixel 8 Pro’nun ayrıca yeni bir 8×8 ToF VL53L8 sensörü alacağı söyleniyor, ancak Pixel 8 aynı STMicroelectronics VL53L1 ToF sensörünü kullanmaya devam edecek.

Teknoburada
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
belli, google, kamera, oldu, pixel, pro’nun, özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeni nesil Sony Xperia Pro-I özellikleri belli oldu: Kamera odaklı olacak DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 17 Mayıs 2023 15:14
Google Pixel Tablet tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı DeepSilence Tablet Bilgisayar Haberleri 0 11 Mayıs 2023 00:33
Google Pixel Fold tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı DeepSilence Tablet Bilgisayar Haberleri 0 11 Mayıs 2023 00:32
Google Pixel Tab detaylanıyor: Fiyatı belli oldu DeepSilence Tablet Bilgisayar Haberleri 0 21 Nisan 2023 11:18
Google’ın Pixel 7 Ve Pixel 7 Pro Modellerinin Ekran Özellikleri Sızdırıldı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 30 Mayıs 2022 04:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net