Forum Logo




Android'in Kullanılabilirliği iOS'tan Daha Kolay!


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Haziran 2023, 13:16   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Android'in Kullanılabilirliği iOS'tan Daha Kolay!




Android'in Kullanılabilirliği iOS'tan Daha Kolay!
Www.TrendForum.Net

GreenSmartphones’tan yeni bir rapor, Android kullanıcılarının iOS muadillerine göre daha az kullanılabilirlik sorunu yaşadıklarını ortaya çıkardı ve bu da Android‘in daha sezgisel bir işletim sistemi olabileceğini düşündürüyor. Rapor, arama motoru verilerini analiz ederek, her iki sistemin kullanıcılarının ekran kaydı, ekran görüntüleri ve konum paylaşımı gibi temel işlemlerle ilgili yardım arama sayısını takip etti.

Bulgular, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iPhone kullanıcılarının bu temel işlevlerle ilgili olarak ayda yaklaşık 358.000 kez yardım aradığını gösterdi; bu, Android kullanıcılarından %58 daha fazla şaşırtıcı bir sıklıkta. Özellikle, en büyük tutarsızlık, iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına göre altı kat daha sık arama yapmasıyla “tüm içerik ve ayarların nasıl silineceği” aramalarında görüldü.



Anket, 12 yaygın işlemi karşılaştırdı ve Android, bu on iki alanın onunda iOS’tan daha iyi performans gösterdi ve daha az kullanıcının talimatlara bakması gerekiyor. Android, iOS’un sadece kullanıcılara daha sezgisel görünen ekran görüntüleri alma ve QR kodlarını tarama konusunda iOS’un gerisinde kaldı.

Ortalama olarak, Android kullanıcıları tarafından temel görevlerle ilgili yardım için aylık 226.000 arama yapılırken, iOS kullanıcıları için %58,41’lik bir farkla 358.000 arama yapıldı. Bu, ABD’deki her iki işletim sistemi için neredeyse kullanıcı tabanı boyutuna eşdeğer.

Android ve iOS arasındaki üstünlük üzerine uzun süredir devam eden tartışma, iOS’un hızına ve uzun vadeli güvenliğine karşı Android’in esnekliği ve özelleştirmesine yönelik argümanlarla devam etse de, bu çalışma, Android’in ortalama bir kullanıcı için daha kolay kullanılabileceğini öne sürüyor.

Araştırma, son 12 ay boyunca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Google arama hacminin analizine dayanıyordu ve tutarlılığı korumak için her iki işletim sisteminde de aynı anahtar kelime biçimini kullandı.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
androidin, daha, iostan, kolay, kullanılabilirliği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aşık olmak mı nefret etmek mi daha kolay? Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 7 05 Mayıs 2023 15:13
Android 14 ufukta: Cihazların kaçında Android 13 yüklü? DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 17 Nisan 2023 20:35
Rüyalarınızı daha kolay hatırlamanıza yardımcı olacak birkaç öneri Zeytin Kişisel Gelişim 1 05 Nisan 2023 14:06
Erkeklerin aşk acısını daha kolay atlatması DeepSilence Trend Sözlük 3 24 Kasım 2022 22:38
Karşınızda Basketbolun En Üst Dehası LeBron James Yokken İşiniz Daha Kolay” KoJiRo Basketbol 0 30 Haziran 2022 11:03




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net