Forum Logo




Bu kodları yazın, gizli iPhone özelliklerine kolayca ulaşın


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Temmuz 2023, 18:17   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bu kodları yazın, gizli iPhone özelliklerine kolayca ulaşın




Bu kodları yazın, gizli iPhone özelliklerine kolayca ulaşın
Www.TrendForum.Net

iPhone'unuzun bazı gizli özelliklerine ulaşmanızı sağlayan özel kodlar olduğunu biliyor muydunuz? İşte iPhoe'unuzda kullanabileceğiniz özel kodlar ve yaptıkları...

Apple’ın iPhone’unun içinde, yalnızca dijital tuş takımı kullanılarak girilen bir kod ile erişilebilen bir “gizli menü” bulunuyor. Bu menü, çağrılarınızın yönlendirilip yönlendirilmediğini, sinyal gücünün gerçekte ne kadar güçlü olduğunu ve akıllı telefonunuzu korumak için bir numarayı ve daha fazlasını gösteriyor.

Bu işlevlere erişmek için, sanki bir numarayı arayacakmışsınız gibi telefonunuzun çeviricisine bir dizi sayı ve simge yazmanız gerekiyor. Çoğu durumda, etkinleştirmek için “ara” tuşuna bastığınızda bir menü sayfası ile karşılaşacaksınız.

Yapılandırılmamış Ek Hizmet Verileri (USSD)

Gizli kodlar, cihazların ağ ile iletişim kurmasına izin veren bir iletişim protokolü olan Yapılandırılmamış Ek Hizmet Verilerine (USSD) dayanır ve genellikle teknisyenler tarafından kullanılır.

1997’de icat edilen USSD, eski tarz GSM şebekesi üzerinden telefonunuza bilgi gönderir.

“Hızlı kodlar”, “özellik kodları” veya “mühendis kodları” olarak da bilinen bu kodların bazıları hemen her yerde aynı olsa da, genellikle belirli ağlara ve cihazlara özeldir.

iPhone'unuzdaki kodları kullanarak kilidini açabileceğiniz bazı harika özellikler aşağıdaki listede yer alıyor:

iPhone'un gerçek sinyal gücünü öğrenin

Telefonunuzun sinyal gücünü belirtmek için gösterdiği çubuklar genellikle oldukça kaba bir tahmin olarak görülebilir. Ancak iPhone’unuzdaki kodlardan biri, gerçek çekim gücünü kontrol etmek için Saha Testi Moduna girmenizi sağlar. Bunu yapmak için telefonunuzun çeviricisine *3001#12345#* yazın (öncesinde Wi-Fi’yi kapatmanız önerilir).

Bu kodu kullandığınızda telefonunuzla ilgili çok miktarda teknik veri göreceksiniz: LTE RsrpRsrqSinr altında ise telefonunuzun bağlantısıyla ilgili bilgileri görebilirsiniz. Rsrp altında, sinyalinizin gücünü görebilmeniz gerekir.



-40 seviyesi güçlü bir bağlantı anlamına gelir ve -140 seviyesi daha zayıftır.

iPhone'da arayan kimliğinizi gizleyin

Bir arama yaptığınızda arayan kimliğinizi gizlemek için (böylece aradığınız kişi onu kimin aradığını göremez), çevirmek istediğiniz numaranın önüne bir USSD kodu yazabilirsiniz.

Bu kod, ABD’de *67 iken, Avrupa’nın büyük kısmında #31#’dir. Ayrıca, bu seçeneğin kullanılabilmesi için hizmet sağlayıcınızın buna izin vermesi gerekir ve sağlayıcıya veya üyelik planına göre kullanılamayabilir.

iPhone IMEI numaranızı öğrenin

Benzersiz Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği (IMEI) numaranızı bilmek, telefonunuzu kaybederseniz operatörünüzün numaranızı engellemesine yardımcı olabilir. Size ait olan numarayı görmek için *#06# yazın, bu numarayı not edin ve telefonunuzu kaybederseniz veya çalınırsa, operatörünüzle iletişime geçin.

iPhone'da aramalarınızın yönlendirilip yönlendirilmediğini görün

Aramalarınızın yönlendirilip yönlendirilmediğini de özel bir kod girerek kontrol edebilirsiniz. Yönlendirme ayarlarınızı görmek için *#67# yazın.

iPhone'da arama engellemeyi etkinleştirin

Arama engellemenin etkin olup olmadığını kontrol etmek için *#33# yazabilirsiniz. Etkinleştirmek için SIM kartınızın PIN koduna ihtiyacınız olacak (bilmiyorsanız şebeke sağlayıcınızla iletişime geçin). Arama engellemeyi etkinleştirmek için *33*SIM PIN# kodunu yazın (SIM PIN yazan yere SIM kartı PIN kodunuzu yazmanız gerekiyor).
Devre dışı bırakmak için #33*SIM PIN# kodunu yazabilirsiniz.

iPhone'da aramalarınızı başka bir telefona yönlendirin

Aramalarınızı yönlendirme ayarlarınızı da bir USSD kodu kullanarak belirleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için *21TELEFONNUMARASI# yazmanız yeterli olacaktır ve telefonunuz, gelen aramalarınızı girdiğiniz numaraya yönlendirmeye başlayacaktır (telefon numarasının tamamını TELEFONNUMARASI yazan yere yazın).

Bu kod şebekeye göre değişir, bu nedenle bir hata mesajı alırsanız *21 yerine *72 kullanmanız gerekebilir. Yönlendirmeyi kapatmak için *21# yazabilirsiniz.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
gizli, iphone, kodları, kolayca, ulaşın, yazın, özelliklerine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
iPhone Gizli Numara Engelleme Nasıl Yapılır Candres Telefon Dünyasından Haberler 0 27 Haziran 2023 15:46
WhatsApp'ın Gizli Sohbetlerinizi Gerçekten Gizli Yapan "Sohbet Kilidi" Özelliği DeepSilence Whatsapp 0 16 Mayıs 2023 11:46
Gizli Gizli Dinlediğimiz Şarkılar Astrea Kafamıza Göre 15 15 Mart 2023 20:04
hayatında kolayca insan silebilmek xena Trend Sözlük 7 01 Ocak 2023 22:03
Evde Kedi Nanesi Nasıl Kolayca Yetiştirilir? Beatrice Hobi ve Uğraşlar 2 27 Ekim 2022 21:27




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net