Forum Logo




Hollywood'da Senaristlerin Büyük Grevi Başladı!

Dizi tanıtımları ve dizi haberlerine dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Mayıs 2023, 09:40   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Hollywood'da Senaristlerin Büyük Grevi Başladı!




Hollywood'da Senaristlerin Büyük Grevi Başladı!
Www.TrendForum.Net

Amerikan Yazarlar Birliği (Writers Guild of America - WGA), daha iyi çalışma koşulları talebiyle geniş çaplı bir greve gidiyor.

Grev kararı resmi Twitter hesabından "WGA West Yönetim Kurulu ve WGA East Konseyi, üyeliklerinin kendilerine verdiği yetkiye dayanarak, 2 Mayıs Salı günü saat 12:01'den itibaren geçerli olmak üzere oy birliğiyle grev kararı aldı." ifadeleriyle açıklandı.

The Board of Directors of the @WGAwest and the Council of the @WGAeast, acting upon the authority granted to them by their memberships, have voted unanimously to call a strike, effective 12:01 AM, Tuesday, May 2.

— Writers Guild of America West (@WGAWest) May 2, 2023
Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (Alliance of Motion Picture and Television Producers - AMPTP) Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, görüşmelerin sona erdiğini ve WGA ile bir uzlaşıya varamadıklarını belirtmişti.

AMPTP, yazarlar için tazminat ücretlerinde cömert artışların yanı sıra dijital platform çalışmalarında iyileştirmeler" içeren "kapsamlı bir paket teklifi" sunduklarını ve bu teklifi geliştirmeye hazır olduklarını; WGA'nın ise "bir şirketin, bir programı, belirli bir süre boyunca belirli sayıda yazarla yürütmesi" de dahil olmak üzere çeşitli tekliflerde ısrar etmeye devam ettiğini açıkladı.

20 Mart'tan bu yana süren görüşmelerde çeşitli maddeler gündeme getirildi ve 17 Nisan'da 9 binden fazla WGA üyesi eğer 1 Mayıs gece yarısı itibariyle anlaşmaya varılamazsa greve gitmek için liderlerine yetki verdi.

Hollywood'da senaristlerin son grevi bundan 2007 Kasım'ında başlamıştı. 100 gün süren grevin Amerikan eğlence endüstrisine maliyeti 2.1 milyar doları bulmuş, bu süreçte pek çok film ve dizi projesi iptal olmuş, diziler ve TV programları final yapmak zorunda kalmışlardı.

Stüdyolar, potansiyel olarak yazarsız da üretilebilecek senaryoları stoklamış olsa da, yapım sırasında sahneler hakkında danışmak veya yeniden yazmak için yazarlara ihtiyaç duyulduğundan grev devam ettiği sürece yapımların büyük çoğunluğu durdurulacak.

Yaklaşık iki ay sürebileceği tahmin edilen grevin ilk büyük etkisi gece yayınlanan "The Tonight Show with Jimmy Fallon", "Jimmy Kimmel Live", "Late Show with Steven Colbert" gibi talk showlar üstünde olacak. Bu programların yeni bölümleri çekilmeyecek ve yayıncılar tekrar bölümlerini yayınlayacaklar.

Eğer grev süresi uzarsa, sonbaharda başlayacak olan yeni diziler ve sezonlar da kaçınılmaz olarak etkilenecek ve ertelenmek zorunda kalacaklar.


BEYAZPERDE
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, büyük, grevi, hollywoodda, senaristlerin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hollywood senaristleri 15 yıl sonra ilk kez greve gidiyor Zeytin Sinema Dünyası 0 02 Mayıs 2023 13:07
İlk Çin asıllı Hollywood yıldızı Anna May Wong'un yüzü Amerikan parasına basılacak Zeytin Dünyadan Haberler 0 20 Ekim 2022 17:56
Gucci'nin Hollywood'u KoJiRo Giyim ve Aksesuar 1 02 Temmuz 2022 19:52
Hollywood yıldızı Sharon Stone yıllar sonra itiraf etti! 'Tam 9 kez..' KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 24 Haziran 2022 21:18
vivo “Büyük Yaz İndirimi” Başladı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 20 Haziran 2022 21:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net