Forum Logo




Şahan Gökbakar'dan Yerli İçerikleri Kaldıran Disney+'a Tepki!

Dizi tanıtımları ve dizi haberlerine dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By DeepSilence
  • 1 Post By Ardaa

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Temmuz 2023, 17:06   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Şahan Gökbakar'dan Yerli İçerikleri Kaldıran Disney+'a Tepki!




Şahan Gökbakar'dan Yerli İçerikleri Kaldıran Disney+'a Tepki!
Www.TrendForum.Net



Yeni yerli projeler almayı durduracağı açıklanan Disney+'ın kütüphanesindeki "Aktris" ve "Arayış" harici tüm orijinal yerli yapımlarını kaldırması Şahan Gökbakar'ın da tepkisini çekti.

"Recep İvedik 7" filmini sinemalarda gösterime sokmak yerine Disney+ ile anlaşma yapan Gökbakar, filminin platformdan kaldırılması üzerine Instagram'dan bir açıklama yayınlayarak seyircilerden özür diledi. Gökbakar'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Disney başkanı Bob Iger beyin aldığı kararla strateji değişikliği yapmışlar ve birçok ülkede yerel içerikleri platformdan atmışlar. Atmışlar diyorum çünkü bizim de 1 hafta evvel haberimiz oldu. Bob Iger'ın aldığı bu karara, Disney+ Türkiye yönetiminin de çok üzgün olduğunu yakından biliyorum.

Milyonlarca seyircimizin biz yalnızca bu platformdayız diye Disney+'a üye olduğunun farkındayım ve kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum. Böyle bir kararı bu kadar keyfe keder, seyircisine tek açıklama yapmadan alan ve üyelerini bu kadar umursamayan Disney Plus2ın yaptığınnı çok yanlış buluyorum.

5 yıl boyunca sadece Disney'de olup yayınlanmamak ve seyircimden uzak kalmak benim için kabul edilebilir değil. Mutluluğum Disney gibi bir platformda dünya rekoru kırmış olmamız ve bunun gururu.

Hepinize çok teşekkür ediyorum ve emin olun yakın zamanda yeniden birlikte olacağız."



Disney+ yerli içerikleri neden kaldırdı?

Disney+'ın yerli yapımları kaldırmasının arkasında ise şirketin tasarruf planı yer alıyor. İkinci çeyrekteki mali sonuçlar karşısında Disney'in içerik iyileştirme yaklaşımındaki stratejik değişikliklerle uyum sağlamak ve yaklaşık 1.8 milyar dolar tasarruf etmek için atılan bir adımın parçası olarak Disney+, Hulu ve Star+ dahil olmak üzere yayın platformlarından bazı programların kaldırılacağı duyuruldu.

"Recep İvedik 7", "Bursa Bülbülü", "Kral Şakir Geri Dönüşüm", "Ben Gri", "Dünyayla Benim Aramda" gibi yerli yapımların yanı sıra "Crater", "More Than Robots", "Willow", "The Mysterious Benedict Society", "Better Nate Than Ever" gibi içerikler de platform kütüphanesinden silindi.

Çoğunlukla yerli yapımların kaldırılması ise Disney CEO'su Bob Iger'in daha az yerel orijinal içerik yapacaklarına ve küresel yayınlara öncelik vereceklerine dair son yorumlarını doğruluyor. "Atatürk" dizisinin uluslararası alanda tepki çekmesi nedeniyle Türkçe içeriklerin kaldırıldığı yönündeki iddialara ise platform diziden yeni bir fragman yayınlayarak cevap verdi.



BEYAZPERDE
Ardaa bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 03 Temmuz 2023, 17:12   #2
Çevrimdışı
Yanıt: Şahan Gökbakar'dan Yerli İçerikleri Kaldıran Disney+'a Tepki!




Bi nevi Türk düşmanlıgını belli etmiş yani
DeepSilence bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
disney, gökbakardan, kaldıran, tepki, İçerikleri, yerli, Şahan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Disney+’ın Yerli Dizileri Kütüphaneden Kaldırıldı ! DeepSilence Televizyon Dünyası 1 02 Temmuz 2023 15:34
Şahan Gökbakar Regex Trend Sözlük 1 15 Aralık 2022 02:10
Şahan Gökbakar'dan yerli otomobil Togg'la ilgili dikkat çeken paylaşım KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 30 Ekim 2022 11:39
Disney Plus yerli ve yabancı içerikleri neler? Beatrice Televizyon Dünyası 0 19 Eylül 2022 14:35
Disney Plus, ikinci yerli orijinal dizisi 'Dünyayla Benim Aramda'yı duyurdu Beatrice Yerli Diziler 0 14 Temmuz 2022 15:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net