Forum Logo




Bilim koyu renk saç ve kızıl sakal ikilisinin nedenini açıkladı

Erkekler Bölümü Erkek bakımı ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Kasım 2022, 11:18   #1
Çevrimiçi
Bilim koyu renk saç ve kızıl sakal ikilisinin nedenini açıkladı




Bilim koyu renk saç ve kızıl sakal ikilisinin nedenini açıkladı
Www.TrendForum.Net

Sakal özellikle son yıllarda oldukça trend. Bu trendin yükselişiyle birlikte etrafta her zamankinden daha fazla sakallı erkek görmeye başladık. Öyle ki artık “damat tıraşı” diye bir ritüel de pek kalmadı. Erkekler artık günlük hayatlarının yanı sıra işe, özel davetlere ve hatta kendi düğünlerine bile sakallı gidiyor.

Kadınlar tarafından da genellikle sevilen bu trend, akıllara eski bir soruyu tekrar getirdi: Saçları siyah, kahverengi gibi renklerde olan bazı erkeklerin sakalları neden kızıl renk çıkar? Bilim bu soruyu araştırdı ve cevabını buldu.

Sakallar neden kızıl çıkar?
Hollanda’da genetik çalışmalar yapan bir organizasyon olan Erfocentrum’da çalışan uzmanlardan Petra Haak-Bloem, bunun nedenini tam anlamıyla dominant olmayan kalıtsal özelliklerle açıklıyor: “Kıl rengini yalnız bir gen belirlemiyor. Vücudun farklı bölgelerindeki kılların rengini belirleyen genler birbirini etkiliyor, ve bu da farklı renklere sebep oluyor.”

Kızıl çıkan kılların nedeni ise MC1R isimli genin uğradığı mutasyon. Bu şekilde iki genin mutasyona uğraması, vücudun tamamında çıkan kılların ve saçların kızıl çıkması anlamına geliyor. Mutasyona uğrayan gen sayısının 1 ile sınırlı olduğu durumlarda ise, vücudun herhangi bir bölgesinde kızıl kıllar çıkıyor. Bu da genlerinizde genel olarak kahverengi baskınsa bile çekinik bir kızıl renk geninin sakallarınızın kızıl çıkmasını sağlayabileceği anlamına geliyor.



Haak-Bloem konuyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürüyor: “Genel olarak konuşmak gerekirse, bireyler genlerini sadece ebeveynlerinden almazlar. Genetik kodlarında büyük atalarının da genleri bulunur. Dolayısıyla bireyin kuşaklar öncesindeki akrabalarından birinin kızıl geni, bugün onun saç ve kıl rengini etkileyebilir.”

Haak-Bloem kızıl saç ve kıl geninin genellikle ebeveynlerden doğrudan geçmediğini de ekliyor. Yani anne-babanızda kızıl renk geninin olması, sizde de olacağı anlamına gelmiyor; çünkü bu gen doğrudan geçmek yerine farklı genlerin birbiriyle etkileşiminden oluşuyor.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkladı, bilim, ikilisinin, koyu, kızıl, nedenini, renk, saç, sakal


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kızıl saç beyaz ten Beatrice Trend Sözlük 9 24 Ekim 2022 19:46
Bördübet Koyu : Marmaris Muğla KoJiRo Ege Bölgesi 1 30 Temmuz 2022 12:27
Anzak Koyu DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 08:49
NASA,bilim insanlarını şaşkına çeviren"garip bir şeyin"gerçekleştiğini açıkladı KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 26 Mayıs 2022 20:19
Bilim İnsanları Paralel Evrenin Var Olabileceğini Açıkladı: Dr. Strange Gerçek mi? Beatrice Bilim Dünyasından Haberler 0 22 Mayıs 2022 16:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net