Forum Logo




Neden erkekler arkadaşlık kurmada kadınlardan daha çok zorlanıyor?

Erkekler Bölümü Erkek bakımı ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Aralık 2022, 16:13   #1
Çevrimiçi
Saygın Üye
Neden erkekler arkadaşlık kurmada kadınlardan daha çok zorlanıyor?




Neden erkekler arkadaşlık kurmada kadınlardan daha çok zorlanıyor?
Www.TrendForum.Net

Yapılan araştırmalara göre erkekler, kadınlarla karşılaştırıldığında, yeni insanlarla arkadaş olmada veya var olan arkadaşlarıyla yakın ve samimi ilişkiler kurmada zorlanıyor. Peki bunun altında ne tür sebepler yatıyor? İşte sebepleri...



Uzmanlar arkadaşların, insan hayatının en önemli bileşenlerinden biri olduğunu ve sosyal ilişkiler açısından gerekli olduğunu belirtiyor.

CNN Health’te yayınlanan bir araştırmaya göre, yetişkin erkeklerin arkadaşlarıyla derin ve anlamlı ilişki kurması, kadınlarla kıyasladığında daha zor. Çalışmada yer alan erkeklerin yarısı arkadaşlarından memnun olduğunu söylerken her 5 kişiden yalnızca biri, arkadaşından duygusal destek alabildiğini söylüyor. Bu oran kadınlarda çok daha yüksek. Peki erkekler nede derin arkadaşlıklar kurmada zorlanıyor?



ARKADAŞLIK BAĞLARI YAŞLANDIKÇA ZAYIFLIYOR
Araştırmalara göre erkekler arasındaki arkadaşlık bağları, ergenlikten yetişkinliğe doğru giderek zayıflıyor. Öte yandan, arkadaşlığını sürdüren erkeklerin, kadınlara kıyasla, arkadaşlarıyla daha az samimiyet kurduğu belirtiliyor.

New York Üniversitesi’nden Dr. Niobe Way, “Erkekler, dünyaya duygusal anlamında kopuk gelmezler, giderek duyguları zayıflar ve ilişkileri zayıflamaya başlar” diyor. Her insanın, samimi ilişkiler kurma ihtiyacı duyduğu ve diğer insanlarla samimi birliktelik yaratma arzusu taşıdığı belirtiliyor.




ARKADAŞLIK AKIL SAĞLIĞI İÇİN GEREKLİ
Araştırmalar yakın arkadaşların, akıl ve fiziksel sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bu tür ilişkilerini öncelik haline getiren erkeklerin ise yalnızlıkla baş etmek için arkadaşlık kurduğu belirtiliyor



PEKİ ARKADAŞLIK KURMALARI NEDEN ZOR?
New Jersey’den psikolog Dr. Frank Sileo, erkeklerin toplumsal baskı nedeniyle savunmasızlıklarını ve yakın arkadaşlığa olan ihtiyaçlarını göstermede zorluk yaşadığını ortaya koydu.

İnsanların hem sert hem de yumuşak bir mizaçla dünyaya geldiğini belirten uzman, sert yönlerimizin maskülen, yumuşak sayılabilecek davranışlarımızın ise feminen göründüğünü belirtiyor.




BİR ARKADAŞA İHTİYAÇ DUYMAK ZAYIFLIK GÖSTERGESİ Mİ?
Erkeklere doğdukları ilk günden beri ‘erkek’ olmaları ve ‘sert’ davranmaları gerektiği empoze edildiği için erkekler, zayıflıklarını göstermede zorluk çekiyor. Bir arkadaşa ihtiyaç duyma ise feminen bir davranış sayıldığı için bir nevi zayıflık göstergesi olarak kabul ediliyor.



ERKEKLER ZAYIF GÖRÜNMEK İSTEMİYOR
Zayıflıklarını ve ihtiyaçlarını sergileyemeyen bir erkek ise arkadaşlıktan ve onu feminen gösteren her şeyden uzak durmaya başlıyor. Yalnızlık, şiddet ve öfke problemleri ise bu noktada baş gösteriyor.

Uzmanlar, “İnsan doğamızla çarpışan bir kültürde yaşıyoruz. Eğer çocuklarımızı kendi doğasına aykırı bir şekilde büyütürsek, yetişkinliğe eriştiklerinde sosyal hayatlarında sorun yaşamaya başladıklarında şaşırmamalıyız” diyor.

ntv
gupse bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arkadaşlık, çok, daha, erkekler, kadınlardan, kurmada, neden, zorlanıyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Duygusal ilişkilerde erkekler kadınlardan neler bekler? Beatrice Trend Sorular 10 07 Aralık 2023 21:39
Erkekler kadınlardan daha sık horlarlar Beatrice Sağlık Haberleri 1 27 Kasım 2022 20:26
Erkekler Kadınlardan Bunları Duymak İstiyor Beatrice Erkekçe Genel 4 18 Kasım 2022 18:58
Erkekler kadınlardan daha sağlıklı yaşıyor Beatrice Erkek Vücut ve Cilt Bakımı 7 17 Temmuz 2022 21:29
Erkekler Aldatmaya Neden Daha Meyillidir? İşte Bilim İnsanlarının Cevabı KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 1 29 Mayıs 2022 09:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net