Forum Logo




Kıl Dönmesi Erkeklerin Başına Bela Oluyor

Erkekler Bölümü Erkek bakımı ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mayıs 2023, 11:13   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kıl Dönmesi Erkeklerin Başına Bela Oluyor




Kıl Dönmesi Erkeklerin Başına Bela Oluyor
Www.TrendForum.Net

Plonidal Sinüs ya da halk arasındaki adıyla kıl dönmesi rahatsızlığı, kadınlardan ziyade erkeklerde görülmesi nedeniyle daha çok erkek hastalığı olarak bilinir. Her yaştan bir çok erkeğin muzdarip olduğu bu hastalık; hayati tehlike taşımaz. Ancak hastanın hareketini kısıtladığı için yaşam kalitesini düşürür ve iş verimini etkiler. Genellikle cerrahi müdahale yapılarak tedavi edilir ve nüksetme olasılığı yüksek olan bir rahatsızlıktır.
Kılların deri altına uzaması sonucu deri altında bir kıl kesesi oluşur. Bu kıl kesesi doğuştan var olan birşey değildir. Bu kıl kesesinde kıllar oluşur ve birikmeye, uzamaya başlarlar. Bunun sonucunda kıl diplerinde bakterilerin birikmesi sonucu iltihaplanmalar başgösterir. Kıl dönmesi oluşan bölgede ağrılar ve akıntılar başlar. Kıl dönmesi genellikle kuyruk sokumu bölgesinde görülse de nadiren olmak üzere kasık, göbek deliği ve koltuk altlarında da görülebilir.

Kadınlar ilgili bölgeleri kıllardan temizledikleri ve önem verdikleri için kıl dönmesi rahatsızlığı kadınlarda pek görülmez. Uzmanlar hem erkelere hem de kadınlara kıl dönmesi açısından riskli olan bölgeleri ya tüy dökücü kremlerle ya da ağda ile temizlemelerini öneriyorlar.


Erkekler özellikle kuyruk sokumu ve kalça kısmında çıkan tüyleri pek önemsemezler.Bu yüzden özellikle gün boyu oturarak çalışan erkekler oturma pozisyonuna göre kılların deri altında gelişmesine sebep olurlar.

Kuyruk sokumunda oluşan içi iltihaplı yumru, hareketlerde kısıtlılık meydana getirir. Hasta oturup kalkarken, yürürken sıkıntılar yaşar. Hareket sırasında yumruda delinmeler oluşup iltihap akıntısına sebep olur.

Tedaviye başlanmadan önce, hasta bölgedeki iltihapların temizlenmesi gerekir. Tedaviden sonra tekrar nüksetmemesi için, belirtilen bölgelerin temizliğine özen göstermesi çok önemlidir
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başına, bela, dönmesi, erkeklerin, kül, oluyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
kız başına Beatrice Trend Sözlük 15 11 Haziran 2023 15:30
Tatlı Bela (Beautiful Disaster) DeepSilence Film Tanıtımları 0 07 Mayıs 2023 12:13
güneşe bakınca ela düşmana bakınca bela sana bakınca fena ( YILANLARIN MÜZİK PLAYLİSTİ BEBEĞİM ) Roronoa Zoro Trend Müzik Kutusu 15 16 Mart 2023 15:09
yükseğe çıktığında aşagıya bakıp , baş dönmesi xena Trend Sözlük 3 24 Ekim 2022 21:01
Herbert: "Perez, Verstappen'in başına giderek daha fazla bela oluyor" KoJiRo Formula 1 0 08 Haziran 2022 13:24




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net