Forum Logo




Erkek Sağlığı Açısından Önemli Olan Testler

Erkekler Bölümü Erkek bakımı ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mayıs 2023, 11:15   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Erkek Sağlığı Açısından Önemli Olan Testler




Erkek Sağlığı Açısından Önemli Olan Testler
Www.TrendForum.Net

Erkeklerin ölüm sebepleri arasında kalp ve damar hastalıkları ile kanserler önemli bir yer tutar. Kalp ve damar hastalıkları sebebiyle meydana gelen ölümlerin üçte ikisini erkekler oluşturur. Akciğer, gırtlak, prostat kanseri gibi bazı kanser türleri de erkeklerde daha fazla görülmekte ve erkeklerin ölüm sebebi olarak anılmaktadır.

Ancak, her yıl yaptıracakları bazı testlerle erkeklerin bu hastalıkları ölüm sebepleri arasından çıkarmaları mümkün.

-Prostat kanseri erkek kanserleri arasında ilk 3 içinde sayılmaktadır. Ancak yapılacak basit testlerle ve muayene ile bu hastalığı erken teşhis etmek mümkün. Ultrason yöntemiyle prostat büyüklüğünü ölçmek artık çok kolay. Bunun dışında prostat muayenesi (Prostat Spesifik Antijen) makattan kolayca yapılabilmektedir.

-Aile geçmişinde yüksek tansiyon, obezite, kolesterol, diyabet geçmişi varsa özellikle 30 lu yaşları geride bırakanların kan tahlillerini düzenli olarak yaptırmaları gerekir. Sağlıklı bir genetik geçmişine sahip olunmasına rağmen hayat şartları kötüyse 45 yaşından sonra 3 yılda bir mutlaka tarama testlerinin yaptırılması zorunludur. Kolesterol ve yüksek tansiyon bulunan kişilerin kontrollerini daha sık yaptırmaları sağlıkları açısından önemlidir.
-Günlük yaşamsal sıkıntılar erkeklerde ”maskeli depresyona” sebep olmaktadır. 50 yaşından sonra depresyon eğilimi artış gösterdiğinden rutin tarama önerilir.
-Basit muayene yöntemiyle işitme yüzdesi kolaylıkla tespit edilebilir. Yine muayeneyle göz zarı yırtıkları, göz içi tansiyonu, görme keskinliği rahatlıkla öğrenilebilir. Özellikle 40 yaşından sonra görme kusurlarının oluşma riski yükseldiğinden bu yaşlarda erken önlem alınarak hayat kalitesinden ödün verilmemiş olunur.

-Her erkek 18 yaşından itibaren boy, kilo ve tansiyon ölçümünü mutlaka yaptırmalıdır. Özellikle diyabet, obezite ve tansiyon genetiği bulunan erkekler bu hastalıklar açısından risk altındadır. Tansiyon takibi çok önemlidir ve her yaş için normal değer 120/80 mm/Hg olarak belirtilmektedir.

-50 yaşından itibaren 3 yılda bir kolonoskopi yapılması bağırsak kanseri açısından önem taşır. Yılda bir kez de dışkı muayenesiyle dışkıda gizli kana bakılmalıdır. Uzun süreli olarak mide-bağırsak şikayetleri olan kişilerin bu tetkikleri daha sık yaptırmalarında fayda vardır.
-Güneşli bir ülkede yaşayıp, güneşi seven ve koruyucu kullanmadan güneşe çıkan bir toplumun bireyleri olarak yılda bir kez de olsa cilt muayenesi yaptırılması gerekir. Kötü huylu benler, cilt kanserleri ve cilt ile ilgili bazı bulgular bu muayenelerle ortaya çıkmaktadır.

-Ailesinde kalp hastalığı geçmişi olanların erken yaşlardan itibaren efor kapasitesi ölçümünü mutlaka yaptırmaları gerekir. 50 yaş üzerindeki kişilerde bu test daha çok önem kazanmaktadır.
-HIV, Hepatit B ve C gibi toplum sağlığını etkileyen bulaşıcı hastalıklardan korunmak için genç yaşlı her erkeğin belli aralıklarla kontrolden geçmesi sağlıkları açısından önemlidir.

-65 yaşını geride bırakan her erkeğe grip ve zatürre aşılarını yaptırmaları önerilir. Her yıl grip, 5 yılda bir zatürre, on yılda bir de tetanoz aşısı muhakkak yaptırılmalıdır. Bunlar dışında, hepatit aşısı belli aralıklarla tekrarlanmalıdır.

-uzun yıllar sigara kullanmış olan erkeklerde 60 yaşından sonra ana atardamar olan aortun genişlemesine karın ultrasonu ile bakılmasında fayda vardır.
-Ağız ve diş sağlığı özellikle ileri yaşlarda önemli olduğundan yılda bir kez de olsa ağız ve diş muayenesi mutlaka yaptırılmalıdır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açısından, erkek, olan, sağlığı, testler, Önemli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Evliliğinde Gözü Dışarda Olan Erkek Burçları Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 5 08 Nisan 2023 20:48
Kızılcık Şerbeti 14. Bölüm 3. Fragman | "Sen iyi ol da, önemli olan o..." Fiona Yerli Diziler 0 27 Ocak 2023 00:32
yalnız yaşayıp evi düzenli ve tertemiz olan erkek Beatrice Trend Sözlük 1 20 Kasım 2022 19:28
"İki önemli alanda Premier Lig ilk 10'unda olan bir isim" KoJiRo Beşiktaş 0 04 Haziran 2022 17:20
Cilde Faydalı Olan 9 Önemli Bitki Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 0 21 Nisan 2022 17:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net