Forum Logo




İskandinav Tarzı Ev Dekorasyon Modası

Güzellik ve modaya dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By gupse

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2023, 12:23   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
İskandinav Tarzı Ev Dekorasyon Modası




İskandinav Tarzı Ev Dekorasyon Modası
Www.TrendForum.Net



Ev mobilyalarında büyük bir trend yakalayan iskandinav mobilya modelleri, uzun bir aradan sonra tekrar moda olmaya başladı, genellikle açık renk salonlara sahip olan kişilerin ferahlık adına bu tür dekorasyonu yaptığını gözlemliyoruz.



Duvarların beyaz renge büründüğü, döşemelerin ahşap olduğu şık, biraz eski tarzda dizayn edilmiş evler, genelde, İskandinav tarzı ev olarak bilinmektedir. Aslında bu tarz evlerde, mobilyalar oldukça moderndir. Fakat her oturma grubunun üzerinde, mutlaka bir battaniye görürsünüz. Bu da İskandinav ülkeleri, Danimarka, Norveç, İsveç gibi ülkelerin soğuk olmasından kaynaklanır. Salon ferah ve geniştir. Fakat daha dağınık bir tarzda dizayn edilmiştir.



İskandinav Yerleşim ve mobilya seçimleri dağınıklık, karmaşa ve kaos tarzında değil, daha çok eşyaların yerleşimi ile alakalıdır.

Bu tarz ev dekorasyonunda, genellikle oturma alanları hariç, hiçbir yerde halı bulunmaz. Bu ahşaba olan hayranlığın bir göstergesidir. Bu tarz döşenmiş evlerdeki bir diğer unsur da, farklı dizaynlarıyla dikkat çeken orta sehpalardır. Genellikle ahşap olarak tercih edilen bu sehpalar, cam formda da görülebilmektedir. Bir diğer unsur da, berjerlerdir. Berjerler ev dekorasyonunda mutlaka kullanılır. Bu tarz evler ne kadar küçük olsa da, pencerelerin büyüklüğü ve kapısız olmasından dolayı, evler oldukça büyük görünürler. Kapılar mevcutsa bile, oldukça büyük ve tam açılabilen kapılardır.



Bu evlerde dikkat çeken başka bir şey de, tablolar ve resim çerçeveleridir. Abartmamak şartıyla, her yerde kullanılabilirler. İskandinav tarzı ev dekorasyonunda, siyah beyaz eşyalar da mutlaka kullanılır. Gerek berjerler, aksesuarlar gibi parçalardan, en az bir tanesi siyah beyazdır. Son yılların popüler olan mobilya dekorasyon tarzlarından

avangarde mobilyalar da ise buradan da görebileceğiniz gibi koyu renkler daha fazla hakimdir ve genellikle osmanlı dizaynı beğenilmektedir.



İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

İskandinav tarzı ev dekorasyonu yaptırmak isteyen kişilerin, öncelikle beyaz rengini evlerinde tercih etmeleri gerektiği bilinmeleridir. Country akımıyla ülkemizde hâkim olan beyaz rengi, bu tarzda genellikle duvar rengi olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanında ise, mobilyalar pastel renklerde ve desenlerde olduğu sürece rengi, dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. Halılar, kilim desenli, parkeler de muhakkak kahverengi veya beyaz ahşap olmalıdır. Banyo veya mutfakta bu tarz kullanılacaksa, yerlerde siyah beyaz karo veya fayans tercih edilebilir.

qkadin.com

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Haziran 2023, 12:33   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: İskandinav Tarzı Ev Dekorasyon Modası




Benim bildigim iskandinav tarzi mobilya ahsap oluyo bunlar kumas kapli her yeri
Nimâ bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dekorasyon, modası, tarzı, İskandinav


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Evliliğin modası geçmiş ve kaldırılması gereken bir şey olduğunu düşünüyor musunuz? Nimâ Trend Anketler 15 24 Ekim 2023 22:11
Jellyfish cut saç modası Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 2 21 Ekim 2022 15:54
Ankara'da yapılan NATO müzakereleri İskandinav basınında KoJiRo Dünyadan Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:41
Modası Geçmiş Denim Kuralları Beatrice Giyim-Çanta-Ayakkabı 0 09 Mayıs 2022 13:54
Dekorasyon Nedir? Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 05 Mayıs 2022 15:38




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net