Forum Logo




biz seni çöpten aldık


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree7Beğeniler

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Ocak 2023, 14:29   #11
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: biz seni çöpten aldık




Bahtiyar kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


Hem iyi hem kötü yanları var kanka. Bir oda için kardeşinle kavga edebiliyorsun. Veya PC, boşta olan değerli bir eşya için falan. Evin ikinci çocuğu her zaman eve ekmek getirendir, çöp dökenidir, markete ve alış verişe gidenidir. Evde angarya işlerden sorumludur.(BEN) Bütün kötü zamanlarında yanında ilk kardeşini, abini, ablanı görürsün. Mesela benim babam hayırsız adamın tekiydi, hala öyle. Benim abim her zaman baba gibi olmuştur yanımda. Abiden öte yani. Ağır müptezellik zamanlarımda amcalarımdır vs birbirimize girdiğimiz zaman herkesin içinden alıp evine götürdü. Evli barklı çoluk çocuk sahibi adam yani. Bir yerden sonra evlenince insan kardeşleriyle mesafesine açabiliyor. Abim hiç o mesafeyi açmadı. İmrendirmek için değil olum hayatın gerçekleri.

Tek çocuk olmanın iyi yönleri aslında sadece maddiyat. Aileden kalma ne varsa o kişiye ait oluyor zamanla ve el bebek gül bebek büyüyorsun. Bence bu yani. Aksini iddia eden hiçbir şeyden memnun olmayan tek çocuktur.

Tek çocuk olmanın faydaları ve zararları başlıklı bu özgün makale için teşekkür ederiz Bahtiyar Bey. SEO uyumlu makale statüsünde değil ancak içerik odaklı kullanıcıya hitap eden makale kategorisinde başarılı bulduk. 100 kelime üzerinden fiyatlandırmada anlaşırsak sizinle düzenli çalışacağız, biz size döneriz. İyi günler.

---

Haklısın. Tek çocukluğun diğer bir dezavantajı da etrafta fazla akran yoksa okul çağına dek tarif edilemez bir yalnızlıkla boğuşarak büyümektir. Bu, biraz hızlı olgunlaşma gerekliliğini de beraberinde getirebilir. Mesela tek çocuğu herkes şımarık olarak beyninde kodlar ancak bu dediğim sebepten dolayı bende tam tersi oldu kanka, bana yaşça en yakın olan en küçük teyzem -ki ablam gibiydi- ile aramda 10 yaş vardı. Bizimkiler çalıştığı için okul çağına kadar sabah anneannemlerde takılırdım, annem de iş çıkışı alırdı. Anneannemin komşularıyla çardakta falan geçti çocukluğum. Teknoloji ile daha küçük yaşlarda içli dışlı olma nedenlerimden biridir belki de. Neyse yav yoruldum, biraz da @Er Şaban anlatsın. O da tek çocuk.

Bu arada babanla ve abinle ilgili mevzuları biliyorum. Biz 18 falandık, o zaman bile abini ne kadar sevdiğini anlatırdın ve hatırlarım. Hatta sağlık ile ilgili bir bölüm okuduğunu, normalde sınav kağıdını kaydırmasa çok daha başarılı bir yer tutturacağını falan söylemiştin. O kadar içselleştirerek ve sevdiğini belli ederek anlatmıştın ki, bak bu detaylara kadar unutmadım.
Bahtiyar bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 21 Ocak 2023, 22:46   #12
Çevrimdışı
Charismax
Yanıt: biz seni çöpten aldık




Ailen fakirse tek çocuk olman çok kardeşli olman arasında bir fark yok... Genel'de tek çocuklar geç olan çocuklardır.. benim'kisi öyle değil... Ben ilk filelere giren top' oluyorum yani ilk sağlıkllı çocuğum.. annemle aramda fazla bir yaş yok mesela Bana sorarsanız hiç bir avantajı yok ...
Beatrice ve Regex bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldık, biz, çöpten, seni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Seni sevmeyen ölsün Regex Trend Sözlük 4 15 Mayıs 2023 08:14
Ben seni.. Dolares Dolares 2 11 Mart 2023 22:18
Seni de seviyorum, onu da devriksekiz Trend Sözlük 18 30 Kasım 2022 19:48
Fatih Dönmez: Enerjideki küresel gelişmeleri ve ülkemize yansımalarını ele aldık KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 05 Haziran 2022 17:31
Seni En Çok O Anlıyor DeepSilence İslam ve Din 0 26 Mayıs 2022 09:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net