Forum Logo




Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi

Biribirinden lezzetli, özenle oluşturulmuş, özgün yemek tariflerini burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Astrea

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Kasım 2023, 01:49   #1
Çevrimiçi
Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi




Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi
Www.TrendForum.Net

Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi

1)Haydari
Meze denildiğinde ilk akla gelen haydaridir elbet. Her zaman sofralarda kendine yer bulan haydariyi, yılbaşı menülerinden de eksik etmiyoruz. Yoğurt, sarımsak ve naneyle hazırlanan haydariyi, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

2)Köpoğlu
Görünümü ile türlüye benzeyen köpoğlu, Bulgar ve Türk mutfaklarına özgü bir mezedir. Genelde patlıcan ve sarımsak karışımı ile hazırlanır. İsteğe göre domates, biber, soğan ve maydanoz ile çeşitlendirilebilir.

3)Patlıcan Söğürtme
Başta Urfa ve Antep olmak üzere Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan söğürtme, patlıcan, sirke ve nar ekşisi ile hazırlanır. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu meze, et yemekleriyle birlikte sunulur.

4)Palamut Lakerda
Lakerda 20 günde hazırlanan nefis bir mezedir. Restoranlarda sık sık yer verilen palamut lakerda, palamut balığının lime, kaya tuzu ve defne yaprağında bekletilmesiyle hazırlanır.


5)Sardalya Ezmesi
Farklı balık türleriyle meze hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yılbaşı sofralarına renk katacak sardalya ezmesini, yalnızca 20 dakikada hazırlayabilirsiniz.

6)Paşa Mezesi
Osmanlı mutfağından miras kalan paşa mezesi; peynir, yoğurt ve ceviz içi ile hazırlanır. Genellikle dilimlenmiş ekmekler üzerinde servis edilir. Özellikle kalabalık sofralarda ve yılbaşı menülerinde sunulan doyurucu atıştırmalıklar arasındadır.

7)Fava
Ege ve Yunan mutfağına özgü bir meze olan fava, kuru baklanın ezilmiş halidir. Aromatik bir tat elde etmek için, baharat ve soslar ile karıştırılır. Özellikle balık, hindi ve kırmızı et ile hazırlanan yılbaşı menülerinde yer verilmelidir.

8)Humus
Ana malzemeleri tahin ve nohut olan humus, Türkiye, Yunanistan, Lübnan gibi dünya mutfaklarında sunulan bir mezedir. Humusu, bezelye, pancar gibi farklı çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.

9)Babagannuş
Hatay mutfağı ile özdeşleşen babagannuş, soğuk mezelerden biridir. Suriye, Filistin ve Lübnan mutfağında da kendine yer bulan babagannuş, 'abugannuş' ismiyle de bilinir.

10)Girit Mezesi
Yunanistan'ın meşhur peyniri ile hazırlanan girit mezesi, özellikle Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. İçerisinde peynir, biber, zeytinyağı ve sarımsaklı sos barındıran bu besin, bazı ülkelerde tirokafteri adıyla da bilinir. Yılbaşında bir yandan bir şeyler izlerken atıştırmalık olarak da bu mezeyi tüketebilirsiniz.



11)Kabak Tarator
Tarator denildiğinde ilk aklımıza gelen havuç olsa da, bu kez kabağa yer veriyoruz. 10 dakikada hazırlanan kabak taratoru, et ve balık yemeklerinin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.



12)Midye Pilaki
Deniz ürünlerine doyamayanlar için nefis bir önerimiz var. Midye pilakiyi havuç, biber, domates, kereviz gibi sebzelerle birlikte sunabilirsiniz.



13)Közlenmiş Biber Konservesi
Siz de havaların soğumasıyla birlikte kış hazırlıklarına başlıyor musunuz? O halde közlenip konservede saklanan biberleri yemenin tam zamanı. Yılbaşı sofralarında pratik mezeler arayanlar için, közlenmiş biber konservesini öneriyoruz.



14)Havuç Mezesi
A ve C vitamini bakımından zengin olan havuç, meze tariflerine çok yakışan bir sebzedir. Mayonez, yoğurt ve rendelenmiş havuç ile hazırlayabileceğiniz bu tarifi, özellikle kebap ve kırmızı et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.



15)Kerevizli Ege Ezmesi
Ege mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan Kerevizli Ege ezmesi, dereotu, peynir, yoğurt ve nane karışımıyla hazırlanır. Özellikle balık yemeklerinin yanında sunulmasıyla bilinir.



16)Mütebbel
Lübnan mutfağına özgü bir meze olan mütebbel, patlıcan, tahin ve sarımsak ile hazırlanır. Şık bir sunum için nar taneleri ve fıstık eklenir. Kısa sürede hazırlanan bu meze, püre kıvamındadır.



17)Piyaz
Yılbaşı mezelerinden bahsetmişken, piyaza yer vermemek olmaz. Köftenin en lezzetli eşlikçisi olan piyazı, kuru fasulye veya barbunya ile hazırlayabilir, soğan, domates ve maydanoz ile zenginleştirebilirsiniz.



18)Vardabit
Adana mutfağından yayılan vardabit paçası, ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Yoğurt, pide ve kuru fasulye ile hazırlanan vardabit, sarımsak ve maydanoz eşliğinde servis edilir.



19)Yoğurtlu Patlıcan Ezme
Yılbaşı sofralarında kendine yer bulan yoğurtlu patlıcan ezmesi, demir bakımından oldukça zengindir. Kalorisi değeri düşük olan bu besin, hindi ve tavuk yemekleri ile birlikte ikram edilebilir. Soğuk bir şekilde servis edildiği için, gece boyunca tüketebilirsiniz.



20)Cevizli Kabak Salatası
Zihinsel gelişimi destekleyen ceviz, özellikle meze tariflerinin içinde sık sık kullanılır. İçeriğinde fosfor, çinko ve demir gibi mineraller barındıran cevizli kabak salatası, düşük kalorili ve hafif olduğu için yılbaşı sofralarında önerilen mezeler arasındadır.



21)Pazı Borani
Mizrahi ve İran mutfağında yoğurtla hazırlanarak sunulan borani, ıspanak ve pazı gibi farklı çeşitlere sahiptir. Ülkemizde Van ve Isparta da farklı şekillerde hazırlanarak sunulur.



22)Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
Ispanakgiller familyasından olan deniz börülcesi, Türkiye'de en çok Gökova ve çevresinde yetişir. Genellikle deniz kıyılarından toplanarak zeytinyağı ile birlikte sunulur. Yılbaşı sofrasında sağlıklı ve pratik tariflere yer vermek isteyenler için ideal bir seçimdir. Yılbaşında sevdiklerinizle atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.



23)Kuru Fasulye Ezmesi
Baklagiller familyasında yer alan kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçemediği lezzetler arasındadır. Genellikle sulu yemek olarak tüketilse de, haşlanıp ezilerek meze haline getirilir. Sebze ve et ile hazırlanan yılbaşı menülerini çeşitlendirmek için kuru fasulye ezmesine yer verebilirsiniz.



24)Nar Topundan Peynir Mezesi
Yılbaşı sofralarında hem pratik, hem de şık bir meze sunmak isteyenler için narla hazırlanan peynir toplarını öneriyoruz. Yapımında lor, krem ve beyaz peynir kullanılan peynir mezesini, aperatif olarak da sunabilirsiniz.



25)Havuçlu Kabak Mezesi
Birbirine çok yakışan havuç ve kabak, damar sağlığını koruyan besinler arasındadır. Kavrulduktan sonra yoğurt ve mayonezle harmanlanan bu meze, sebze ve et yemekleri ile birlikte sunularak yılbaşı sofralarını güzelleştirir.



26)Avokado Ezme
Son yıllarda sık sık tüketilen avokadoyu, bu kez meze yapımında kullandık. Avokado ezmesi için, krem peynir, ricotta peyniri ve parmesan peyniri kullanabilirsiniz. Bu mezesi kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.



27)Domatesli Zeytin Mezesi
Kırmızı et ve balık yemeklerinin yanında sunulan domatesli zeytin mezesini, yeşil zeytin, sarımsak, biber salçası ve domates ile hazırlayabilirsiniz.

28)Zırh Salatası
Adana mutfağında çok sevilen zırh salatası, ıspanak ve kişniş ile hazırlanır. Ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alan zırh salatası, yoğurt eşliğinde sunulur.

29)Dövmeç
Mezelerin kralı olarak da bilinen dövmeç, Adıyaman mutfağıyla özdeşleşmiştir. Nemrut krallığından günümüze kadar ulaşan bu meze, biber ve domates ile hazırlanır.

30)Cevizli Brokoli Mezesi
Brokoli, mısır ve havuç ile hazırlanan bu meze, cevizle zenginleştirilir. Mezenin lezzetini arttırmak için mayonez ve yoğurt ilave edilir. Özellikle et yemeklerinin yanında sunulur.

31)Fındık Tarator
Balık ve sebze yemeklerinin yanında sunulan fındık tarator, yalnızca 6 malzemeden oluşur. 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

32)Leblebiden Humus
Arap mutfağında çok sevilen humus, nohut ve tahin ile hazırlanır. Ancak bu kez nohut yerine leblebi ile hazırlanan farklı bir çeşidini sizlere öneriyoruz.

33)Sarımsaklı Midye
Midye severleri böyle alalım. Yılbaşı sofralarında farklı bir mezeye yer vermek istiyorsanız, yalnızca 4 malzemeden oluşan sarımsaklı midye tarifini deneyebilirsiniz.

34)Şile Paprika
Balkan ülkelerinde çok ilgi gören şile paprika, peynirli biber ısıtması olarak da bilinir. Şile paprika yapımında çarliston veya köy biberi kullanılabilir.

35)Vegan Mütebbel
Yılbaşı sofralarında vegan beslenenler için de nefis bir tarif öneriyoruz. Patlıcan, tahin ve baharatlarla hazırlanan vegan mütebbel, sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olacak.



Bonus: Yılbaşı İçin Mezeli Menü Örneği!
Yılbaşında etli bir menüye yer vermek istiyorsanız, ana yemek olarak püreli dana rosto ve sebzeli bulgur pilavı sunabilirsiniz. Yanına çok yakışan cevizli kabak salatası ile şık bir sunum hazırlayın. Gecenin sürprizi olarak farklı şekillerle süslenmiş yılbaşı kekini ikram edebilirsiniz. Et, pilav, salata ve tatlı ile servis edilen bu menü, yaklaşık 1 buçuk saatte hazırlanabilir.

36)Maş Fasulyesi Salatası
maş fasulyesi salatası yeşillikler ve köz biber ile zenginleştirilmiş, lezzetli bir salatadır. Yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak bu tarifi öğünlerinizde de tüketebilirsiniz.



37)Topik
Ermeni mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan topik, zaman içerisinde Türk mutfaklarında da kendine yer bulmuştur. Ana malzemeleri nohut, yenibahar ve fıstık olan bu meze, ana yemeklerle birlikte servis edilir.



38)Yoğurtlu Patates Salatası
İçeriğini sevdiğiniz sebzeler ile zenginleştirebilirsiniz. Salatayı karıştırarak veya ayrı ayrı servis etmek de mümkündür.



39)Bademli Kabak
Girit veya sakız kabağı ile hazırlanan bu tarif, genellikle ana yemeklerin yanında meze olarak sunulur. Üzeri badem, dereotu ve yoğurt ile zenginleştirilir.



40)Kaburgalı Humus
Nohut, kaburga ve tahin ile hazırlanan bu mezeyi, ana yemeklerin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Chloe bunu beğendi.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2023, 01:54   #2
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi




Eywah mkdjjf canım çekti 3 tanesi olsa yeter yanına bide rakı tamamdır
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Kasım 2023, 12:51   #3
Çevrimdışı
"Omne ignotum pro magnifico."
Yanıt: Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi




Canım çekti
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Aralık 2023, 13:02   #4
Çevrimiçi
Yanıt: Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi




Ayy çok seviyorum meze
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Aralık 2023, 13:29   #5
Çevrimdışı
Yüzümden düşen bin parçayı toplayıp,
Yerine kocaman bir tebessüm yerleştiren var
"o" iyiki var.
Yanıt: Yılbaşı Mezeleri: Yeni Yıla Özel 40 Meze Önerisi




Humus ezmesi, biber ezmesi, bakla ezmesi, babagannuc, nar eksili közde patlican salatasi, közde soğan söğüş vs vs işte bizim Hatay'in klasikleri diyelim. Her yılbaşında yapılır burada.

Hatay lavaşına dolduracaksın hepsinden, ortaya da iki şiş kuşbaşı dana eti olacak. Missss.
__________________
- Rotasız adımlarıma eşlik eder sisli yollar..
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
meze, mezeleri, yeni, yıla, yılbaşı, önerisi, özel


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeni yıla yaklaşmışken, 2023 yılının sizden aldıkları ve hayatınıza kattıkları nelerdir? Beatrice Trend Sorular 18 07 Ocak 2024 01:05
En Güzel Yılbaşı Gifleri & Yeni Yıl Kutlama Kartları & Animasyonları Beatrice Avatarlık Resimler & Hareketli Gifler 4 08 Aralık 2023 14:23
3 pratik meze/ Astrea Anlatımı Astrea Astrea Yemek Tarifleri 2 10 Ekim 2023 00:35
Cevizli Tahinli Meze Tarifi Asi Ruh Salatalar 0 06 Ağustos 2023 10:59
2023 en güzel yeni yıl mesajları! Resimli Yılbaşı Kutlama Mesajı İle En Güzel, Kısa, Duygusal, Uzun, Farklı mesajlar Beatrice Güzel Sözler 1 30 Aralık 2022 16:04




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net