Forum Logo




Elon Musk'a göre Twitter'a olan ilgi aşırı oranda artmış durumda


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 09:27   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Elon Musk'a göre Twitter'a olan ilgi aşırı oranda artmış durumda




Elon Musk'a göre Twitter'a olan ilgi aşırı oranda artmış durumda
Www.TrendForum.Net

Elon Musk, Twitter'ı devralmasını tamamladıktan bir ay sonra yeni kullanıcı kayıtlarının "tüm zamanların en yüksek seviyesinde" olduğunu söylüyor.


Cumartesi akşamı milyarder, Twitter'ın mevcut durumunu ve platforma yönelik vizyonunu ayrıntılarıyla anlatan bir slayt serisi paylaştı. Musk'ın paylaştığı grafiklerden birine göre, 16 Kasım itibariyle Twitter, son yedi gün içinde günde 2 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandı. Musk, günlük kayıtların 2021'deki aynı yedi günlük döneme kıyasla %66 arttığını sözlerine ekledi.

Musk, kullanıcıların platformda aktif kalma sürelerinin de tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu, Twitter'ın kullanıcı tabanının 15 Kasım itibarıyla son yedi gün içinde günde ortalama 8 milyar aktif dakikaya ulaştığını ve bunun geçen yılın aynı dönemine göre %30’luk bir artış olduğunu söyledi.

Musk son zamanlarda nefret söylemi gösterimlerinin azaldığını iddia etmek için de başka bir grafik de kullandı. Musk'ın paylaştığı bu veriler doğru olsa bile bunların ne anlama geldiği ayrı bir tartışma konusu. Örneğin nefret söylemiyle ilgili grafik, en iyi ihtimalle durumun resmini eksik yansıtıyor.

Birincisi, küçük bir yazının, verilerin yalnızca İngilizce tweet'leri kapsadığını belirttiğine dikkat edin. İkincisi, Twitter'ın trans bireylere yönelik hedefli tacize yönelik nefret davranış politikasını yakın zamanda uygulamayı bıraktığını gösteren de bazı kanıtlar var.

Elon Musk'a göre Twitter'a olan ilgi aşırı oranda artmış durumda

Ayrıca Musk'ın paylaşmamaya karar verdiği veriler de bir o kadar önemli. Tek bir grafik bile Twitter'ın finansal durumu hakkında herhangi bir bilgi vermiyor, ancak birden fazla rapora göre Musk, yakın zamanda çalışanlarına şirketin “o kadar da çok para kaybetmediğini” ve iflasın "söz konusu olmadığını" söyledi. Daha yakın tarihli bir rapor, Musk'ın platformu devralmasından bu yana Twitter'ın en iyi 100 reklamvereninden 50'sini kaybettiğini gösteriyor.

Pazar günü Musk, Jordan Peterson'a "Twitter'a 12 ila 18 ay içinde aylık bir milyar kullanıcıyı aşan bir yol" gördüğünü söyledi. Bu hedefe ulaşmak, Twitter'ın kayıt sayısını önemli ölçüde artırmasını gerektirecek. Şirketin haftada 2 milyon kullanıcı kazanmaya devam ettiğini varsayarsak, bu bir yılın sonunda yalnızca 104 milyon yeni kullanıcı demek. Twitter'ın 2022 itibariyle aylık yaklaşık 450 milyon aktif kullanıcısı var.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
artmış, aşırı, durumda, elon, göre, ilgi, muska, olan, oranda, twittera


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Twitter, iOS’a veda mı ediyor? Elon Musk açıkladı DeepSilence Twitter 0 29 Kasım 2022 09:24
Elon Musk üzgün! Twitter alternatifi Hive Social için ilgi büyük DeepSilence Twitter 2 24 Kasım 2022 13:12
Elon Musk'ın twitter haberleri Razor Trend Sözlük 1 16 Kasım 2022 22:50
Elon Musk ve Twitter arasında ipler geriliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 5 28 Mayıs 2022 21:23
“Twitter’ı Almayacak” Denilen Elon Musk’tan Yeni Hamle KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 19:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net