Forum Logo




Twitter, Çin’de büyüyen protestoları gizliyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Aralık 2022, 09:35   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Twitter, Çin’de büyüyen protestoları gizliyor




Twitter, Çin’de büyüyen protestoları gizliyor
Www.TrendForum.Net

Çin’in “sıfır COVID” politikalarına yanıt olarak son üç gün içinde Pekin ve diğer şehirlerde gösteriler alevleniyor, ancak Twitter üzerinde bir şey görmek imkansız.

Spam, özellikle Çin hükümetinin yerel sosyal ağlardaki protestoları sansürlemesinden kaçınmak için Twitter’ı bir VPN aracılığıyla kullanan yerel aktivistler için mitingleri takip etmeyi zorlaştırıyor.

Twitter, iletişim ekibini fiilen feshetti ve konu hakkında resmi olarak yorum yapmadı. Ancak The Washington Post, bir şirket çalışanının bir araştırmacıya şirketin bot sorununu “çözmek için çalıştığını” söylediğini kaydetti. Pazar günü geç saatlere kadar protestolarla ilgili haber bulmak daha kolaydı, ancak istenmeyen e-postalar hâlâ sonuçları karıştırıyordu.

Eski bir çalışan, The Post’a, hükümete bağlı şirket hesaplarının daha önce toplu olarak, ancak genellikle bireysel hesaplara veya küçük gruplara saldırmak için spam gönderdiğini söyledi. Sincan eyaletinin başkenti Urumçi’de bir apartman dairesinde çıkan ölümcül yangının ardından protestolar büyük ölçüde büyüdü.

Eleştirmenler, Çin hükümetinin katı COVID-19 kilitleme önlemlerini itfaiyecileri geciktirmek ve başka şekilde ölümlere katkıda bulunmakla suçladı. Zhengzhou’daki bir Foxconn fabrikasında, yetersiz COVID güvenlik önlemleriyle ilgili endişeler de dahil olmak üzere çalışma koşulları da protestolara yol açtı.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyüyen, Çin’de, gizliyor, protestoları, twitter


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Twitter Candres Trend Sözlük 11 06 Ağustos 2023 19:22
Bildiğiniz Twitter’ı unutun! Twitter 2.0 dönemi başlıyor DeepSilence Twitter 0 28 Kasım 2022 09:13
Twitter, 'Adeta Twitter'da Yaşayan' Kullanıcıları da Kaybetmeye Başladığını İtiraf Et DeepSilence Twitter 0 26 Ekim 2022 14:48
Sobalı evde büyüyen çocuk Candres Trend Sözlük 8 30 Eylül 2022 01:53
At çiftliğinde büyüyen kedi Beatrice Komedi ve Mizah 2 06 Mayıs 2022 14:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net