Forum Logo




Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğimi söyleyeceğim


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Mayıs 2023, 16:34   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğimi söyleyeceğim




Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğimi söyleyeceğim
Www.TrendForum.Net

Elon Musk, kendisine müşteri kaybettirse bile tartışmalı konular hakkında tweet atma hakkını savundu. Dünyanın en zengin ikinci insanı olan Musk, istediği şeyi söyleyeceğini belirtti.



Elon Musk, CNBC'ye verdiği bir röportaj sırasında hem önemli hem de tuhaf açıklamalarda bulundu. Dünyanın en zengin ikinci insanı olan Musk’ın Tesla ve SpaceX gibi çok ciddi şirketlerin CEO’su olduğunu bilsek de kendisinin Twitter’da çok ilginç bir tarzı olduğu çok açık. Bu arada Musk'ın ayrıca "konuşma özgürlüğü" konusunu ciddi bir şekilde savunduğunda da hemfikiriz ve belki de bu, söylemlerinin arkasındaki itici gücü anlamakta önemli olabilir.
“İstediğim şeyi söylerim”

Elon Musk, kendisine para kaybettirse bile Twitter'da kışkırtıcı şeyler söyleme hakkını savundu. Öte yandan yapılan bu röportaj, Musk'ın Teksas'ta meydana gelen bir silahlı saldırıyla ilgili komplo teorilerini desteklediği, George Soros'un "insanlıktan nefret ettiğini" iddia ettikten sonra antisemitizmle suçlandığı, suç ve ırkla ilgili itibarsız teorileri retweetlediği rahatsız edici tweetlerinin ardından geldiğini de belirtmek gerekiyor.
Röportaj esnasında Musk’a neden komplo teorileri tweetlediği, ırkçı ve antisemitik olarak eleştirilen açıklamalar yaptığı soruldu, özellikle de bunlar ona müşteri kaybettirebilecek ve yönettiği şirketlere zarar verebilecekken.

Musk bu soruları cevaplamadan önce bir süre (tuhaf derecede uzun) durakladıktan sonra 1987 yapımı The Princess Bride filminde Mandy Patinkin'in Inigo Montoya karakterinin babasını öldüren adamla yüzleştiği sahneye atıfta bulunarak "Ne söylemem gerekiyorsa onu söyleyeceğim ve bunun sonucunda para kaybedeceksem, öyle olsun" dedi.

Öte yandan halka açık bir şirketin CEO'su olarak Musk'ın Twitter'da ya da başka bir yerde söyleyebileceklerinin bir sınırı var. Örneğin, Tesla hakkında yanıltıcı tweetler atarsa, hissedarlar ona dava açabilir. Tıpkı şirketi hisse başına 420 dolardan özelleştirmekle ilgili tweet attıktan sonra yaptıkları gibi. (Hissedarlar davayı kaybetti ve Musk'ın kayıplarından sorumlu olmadığı tespit edildi)

Musk'a neden kışkırtıcı tweetler attığı soruluyor ve o da sanki bu takipçilerin büyük bir kısmı sadece laf olsun diye atmıyormuş gibi, gittikçe artan akıldışı davranışlarını haklı çıkarmak için takipçi sayısına işaret ediyor. Takipçileri ve hissedarları ona tweet atmayı bırakması için yalvarıyor, ancak o tekrar tekrar bunu “ikiye katlıyor”. Akıl almaz bir durum olduğu söylenebilir. Bu durum elbette Twitter’ı da olumsuz etkiliyor. Reklam gelirlerindeki düşüş de bunun bir göstergesi. Bu bağlamda Musk’ın Linda Yaccarino’yu yeni Twitter CEO’su olarak işe alması belki de atılmış olumlu bir adım olabilir. Öyle veya böyle, Twitter'ın Musk'a ciddi itibar kaybettirdiği somut bir gerçek.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bana, bile, elon, istediğimi, kaybettirse, musk, para, söyleyeceğim


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Twitter'da Elon Musk neleri değiştirdi? DeepSilence Twitter 1 21 Nisan 2023 23:38
Elon Musk’tan şok iddia: ABD, Twitter’da tam erişime sahip! DeepSilence Twitter 0 17 Nisan 2023 20:32
Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 2 05 Nisan 2023 04:32
Elon Musk, yüzbinlerce Twitter kullanıcısından zorla para alacak! Beatrice Twitter 0 13 Aralık 2022 15:08
Elon Musk'ın twitter haberleri Razor Trend Sözlük 1 16 Kasım 2022 22:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net