Forum Logo




Twitter’ın paralı onay rozeti büyük bir sıkıntı daha yarattı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Mayıs 2023, 15:54   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Twitter’ın paralı onay rozeti büyük bir sıkıntı daha yarattı




Twitter’ın paralı onay rozeti büyük bir sıkıntı daha yarattı
Www.TrendForum.Net




Twitter, onay rozetini parayla satarak büyük bir hata yapıyor. Bunun yeni bir örneği daha gündeme gelmiş durumda. Peki neden? Twitter neden onay rozetini parayla satarak büyük bir hata yapıyor? Çünkü bu yüzden büyük şirketleri, kurumları, haber kuruluşlarını taklit eden hesaplar doğmaya devam ediyor.

Örneğin kısa süre önce Bloomberg’i taklit eden bir hesap ciddi bir soruna ve endişeye neden oldu. Bu şikayetler sonrasında silinen hesaptan “Pentagon’da patlama oldu” denilerek yapay zekâ tarafından üretilen bir fotoğraf paylaşıldı, bunu binlerce kişi gerçek zannetti. Bu olay özellikle Rus devlet kontrolündeki haber kanalı RT’nin görüntüyü paylaşması ile çok ses getirdi.

Aynı zamanda DeItaone, OSINTdefender ve Whale Chart gibi yüz binlerce takipçisi olan birçok Twitter hesabı da bu sahte haberi gerçek zannederek paylaşımda bulundu. Bir Hint televizyon kanalı bile sahte Pentagon patlamasını haber yaptı. Çünkü Bloomberg’i taklit eden hesapta mavi onay rozeti vardı, çoğu kişi hızlı Twitter akışlarına düşen bu içeriğin gerçek olup olmadığını sorgulamadan, onay rozetine kanarak gerçek sandı. Bunda elbette kullanıcıların bir suçu yoktu. Bu problemi direkt olarak Elon Musk, isteyerek, bilerek, tüm uyarılara rağmen daha fazla para kazanmak adına kendisi yarattı.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, büyük, daha, onay, paralı, rozeti, sıkıntı, twitter’ın, yarattı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Twitter DM'e WhatsApp'ı Aratmayacak Yeni Özellikler Eklendi (Daha Fazlası da Yolda) DeepSilence Twitter 1 10 Mayıs 2023 11:56
Twitter, 'Paralı Mavi Tik' Özelliğini Yine Erteledi DeepSilence Twitter 0 01 Aralık 2022 09:47
Xiaomi 3. Çeyrekte Gelir Konusunda Sıkıntı Çekti! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 25 Kasım 2022 10:37
Elon Musk üzgün! Twitter alternatifi Hive Social için ilgi büyük DeepSilence Twitter 2 24 Kasım 2022 13:12
Twitter, 'Adeta Twitter'da Yaşayan' Kullanıcıları da Kaybetmeye Başladığını İtiraf Et DeepSilence Twitter 0 26 Ekim 2022 14:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net