Forum Logo




Üçüncü petrol keşfi müjdesi yolda: Gabar ve Cudi'nin ardından Kato için de harekete

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2023, 09:22   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Üçüncü petrol keşfi müjdesi yolda: Gabar ve Cudi'nin ardından Kato için de harekete




Üçüncü petrol keşfi müjdesi yolda: Gabar ve Cudi'nin ardından Kato için de harekete
Www.TrendForum.Net

Şırnak, Türkiye'nin belki de bir kaç yıl içerisinde Ortadoğu'nun en önemli petrol yataklarının üssü olmaya emin adımlarla ilerliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından Kato Dağı'nda da aramalar başladı. Şırnak ve Hakkâri sınırında yer alan Kato Dağı'nda farklı noktalarda petrol aranırken, Bestler Dereler bölgesinde de ön çalışmalar yapıldığı öğrenildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın peş peşe müjdesini verdiği 'Gabar-Cudi' petrolünde günlük çıkarılan varil sayısı 15 bine dayanırken, Şırnak-Hakkâri arasında yer alan Kato Dağı'nda da arama çalışmaları başlatıldı.


Türkiye'de yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle yeraltı zengin yatakları kullanılmayan Güneydoğu petrol keşifleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.


Bölgede yeni petrol rezerv noktaları.
Irak ve Suriye'ye sınırı olan Şırnak, Türkiye'nin belki de bir kaç yıl içerisinde Ortadoğu'nun en önemli petrol yataklarının üssü olmaya emin adımlarla ilerliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler bölgenin diğer noktalarında çekildi.


Kato'da yeni petrol kuyusu çalışmaları.
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre yetkililer, Şırnak'ın altının petrol denizi olduğunu belirtirken, Gabar ve Cudi'nin ardından zengin petrol yataklarına sahip olduğu ifade edilen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda da aramalar başladı. Şırnak ve Hakkâri sınırında yer alan Kato Dağı'nda farklı noktalarda petrol aranırken, Bestler Dereler bölgesinde de ön çalışmalar yapıldığı öğrenildi.


Çıkarılan petrol her geçen gün artıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan peş peşe müjdesini verdiği Gabar ve Cudi'de Şehit Yüzbaşı Esma Çevik ile Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın petrol sahalarında her geçen gün çıkarılan petrolün de miktarı artırıyor. Arap petrolü kalitesindeki Gabar-Cudi'de 5 bin varil olan iki kuyudaki günlük çıkarılan petrol 15 bin varil civarına ulaştı.


Aybüke Yalçın petrol sahasında ikinci kuyuda açılırken, bu kuyudan da aynı kalitede ve rezervi yüksek petrol olduğu ifade edildi.
Öte yandan, bölgenin zenginleşmesine yol açması ve Türkiye ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlaması hedeflenen petrolün işlenmesi amacıyla Şırnaklılar, Batman'da olduğu gibi dev rafineri kurulmasını istiyor.


Şırnak'a petrol rafinerisi
Şırnak ESOB (Esnaf ve Sanatkârlar Odası) Başkanı Heşar Haşimoğlu, "Türkiye'nin ikinci yüzyılında kentimizde yaşanan petrol gelişmeleri bizleri fazlasıyla sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Şırnak Gabar' da çıkarılan Petrol hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz için son derece önemlidir. Yıllarca terör ile anılan ilimizde artık ekonomi istihdam ve yatırımlar konuşulmaya başladı. Bu yeni gelişmeler hem sanayi hem de ulaştırma sektöründe bulunan esnaflarımız için son derece önemlidir. Ayrıca ilimizde TPAO Bölge Müdürlüğü'nün kurulması teşkilatımız ve vatandaşlarımızın memnun etmiş olup yakın zamanda ilimize petrol rafinerinin kurulacağının müjdesini alacağımızı umut ediyorum" dedi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ardından, cudinin, gabar, harekete, için, kato, keşfi, müjdesi, petrol, üçüncü, yolda


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Redmi 9T için MIUI 14 güncellemesi yolda! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 17 Mayıs 2023 14:31
Aleyna Tilki depremzede çocuklar için harekete geçti Zeytin Ünlülerin Dünyası 1 17 Şubat 2023 12:55
Elon Musk taklit hesaplar için harekete geçti! Beatrice Twitter 0 07 Kasım 2022 22:57
Beşiktaş'a transfer müjdesi! Romain Saiss için resmi açıklama KoJiRo Beşiktaş 0 01 Haziran 2022 20:25
Fenerbahçe de Abdülkerim Bardakçı için harekete geçti KoJiRo Fenerbahçe 0 30 Mayıs 2022 21:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net