Forum Logo




Van Gölü'ndeki iyileşme kısa sürdü: Su tekrar çekilmeye başladı

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Temmuz 2023, 13:27   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Van Gölü'ndeki iyileşme kısa sürdü: Su tekrar çekilmeye başladı




Van Gölü'ndeki iyileşme kısa sürdü: Su tekrar çekilmeye başladı
Www.TrendForum.Net

İlkbahar yağışlarıyla iyileşmenin görüldüğü Van Gölü'nde sıcak hava dalgasının getirdiği buharlaşmayla birlikte sular yeniden çekilmeye başladı.



Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nün su seviyesinde gidişat yeniden tersine döndü.



Bu yılın ilkbahar aylarında güneşli gün sayısında azalma, sağanak yağışların artışı ve sıcaklıkların düşük olması Van Gölü’nün su seviyesinin iyileşmesine neden olmuştu. Ancak yaz aylarıyla birlikte artan aşırı sıcaklıklar göldeki buharlaşmayı hızlandırdı.



Buharlaşmayla birlikte havzadaki birçok irili ufaklı göl kuruma noktasına gelirken, kötü gidişattan Van Gölü de nasibini aldı



“GERİYE GİDİŞ SÜRECİ BAŞLADI”
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, bu yıl bahar aylarındaki yağışların artışı ve buharlaşmanın az olmasına bağlı olarak göl seviyesinde iyileşmenin görüldüğünü, ancak bunun da kısa sürdüğünü belirtti.



Sıcak hava dalgasıyla birlikte göldeki seviyenin geriye gidiş sürecini başlattığını ifade eden Prof. Dr. Alaeddinoğlu, “Dağlardaki kar erimeleri, düşen yağışlar ve yer altı suları gölü besliyor. Son 15-20 gündür havzada sıcaklık artışı görüyoruz. Hava hemen hemen her gün açık ve güneşli geçiyor. Bu durum havzadaki buharlaşmanın şiddetini artırıyor. Önümüzdeki aylar itibariyle iyileşme değil, sürekli alan kaybeden bir göl göreceğiz. Bu yıl da yaz aylarının biraz daha uzayacağına ilişkin araştırmalar da var. Bu durum havzada da karşılık bulursa göl alan kaybetmeye devam edecektir.” dedi.



“ÇOK EKSTREM SICAKLIKLARI GÖRECEĞİZ”
Göldeki alan kaybının beklenilen bir durum olduğuna dikkat çeken Alaeddinoğlu, şöyle devam etti:

“Dünyanın ortalama sıcaklığı her geçen gün artıyor. Okyanuslardaki ısınmalar dünyanın da sıcaklığını artırdığı için dolayısıyla alansal kayıplar devam edecek. Bu havzada 30 derecenin üstü ama dünyanın farklı bölgelerinde 50 dereceleri bulan sıcaklıklarla karşılaşmak gayet doğal bir sonuç haline gelecektir.



Dolayısıyla bunun yansımalarını burada da göreceğiz. Havzadaki sıcaklıklarda da artış olacak. Özellikle önümüzdeki 5 yıllık süreçte çok ekstrem sıcaklıkları göreceğiz.”





ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, çekilmeye, gölündeki, iyileşme, kısa, sürdü, tekrar, van


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tekrar tekrar gittiğin ve gitmekten sıkılmadığın bir yer var mı? Razor Trend Sorular 9 03 Ağustos 2023 20:47
Kafanızı Karıştırarak Tekrar Tekrar Bakmanıza Neden Olacak 20 Tuhaf Fotoğraf Zeytin Resim ve Fotoğraf Galerisi 2 19 Temmuz 2023 20:28
Travmayı iyileştirmek: Yüzleşme, ilişki kurma ve nihayetinde iyileşme DeepSilence Kişisel Gelişim 0 07 Temmuz 2023 14:49
Apartman Daireleri Ne Zaman Yaygınlaşmaya Başladı? Toplu Konut İnşa Etmenin Kısa Tarihi Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 1 03 Mayıs 2023 00:01
Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süresi nedir? Fiona Estetik ve Plastik Cerrahi 0 08 Nisan 2023 15:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net